Турбо-ГЕРБ: Въвеждат такса “дреха“

„Честито! Докато протестираме срещу корупцията, мафията реши да плащаме такса за дрехите и обувките, които носим”, обяви във Фейсбук депутатът от БСП Явор Божанов.

„Въвеждат продуктова такса каквато няма в Европа. Защото дрехите ни щели да станат отпадък. Когато си купим дрешки за децата ще плащаме и такса”, посочи за какво става дума той.

Проверка на портала на МС показва, че наистина има съответния „Проект на Решение за приемане на Закон за изменение и допълнение на Закон за управление на отпадъците”.

Припомняме, че м.г. кабинетът Борисов 3 вече опита да въведе аналогичен данък за облеклото 2-ра ръка , но даде заден след масово недоволство. Сега обаче облагане ще има за всички дрехи.

Проектът  на МС се нагажда към изискванията на приетия на ниво ЕС през 2018 г. законодателен пакет „Отпадъци“ на ЕП.

19МИНУТИ

ПО ТЕМАТА

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Костадинов: Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ! То представлява някого другиго, който дава нареждания, някой, който дава инструкции! Няма правителство и парламент, който да е спечелил войната срещу своя народ! Току-що България обяви война на Русия. Ние, българският народ, на свой ред обявяваме война на това престъпно правителство! Оставка! (ВИДЕА НА ЖИВО ОТ БЕЗРОДНОТО СЪБРАНИЕ)

ВИДЕО   ВИДЕО1   ВИДЕО2   СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ АНКЕТА: Трябва ли България да даде оръжие на

Фейсбук страница

The Bulgarian Times