Турбо-ГЕРБ: Затвор за отглеждане на домашни кокошки… Лудостта в ГЕРБ става неудържима…

БАБХ посяга на всички животни и птици в двора

Отглеждането на животни в нерегистриран обект да се криминализира, поискаха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Предложението всяка кокошка в частен двор да се счита за престъпление, представи директорът на агенцията Дамян Илиев на брифинг.

Илиев се аргументира с мотива, че , че мерките, които се взимат в България за ограничаване на заболяванията по животните са лоши. Той обясни, че новите правила са такива, че да дават доверие в страните, с които България търгува, защото иначе изобщо няма да има търговия. Шефът на БАБХ припомни, че само заради птичи грип от началото на 2018 г. са умъртвени общо 9900 домашни и диви птици. По думите му в момента в България има 22 огнища на птичи грип, които са в 5 ферми за кокошки, в 4 ферми тип „заден двор“, една птица в дивечово стопанство и 12 ферми за патици.

Предложението на БАБХ ще провокира поредица от абсурди. Изразът „за кокошка няма прошка” може да се превърне в буквална юридическа норма. Извън закона ще се окаже, всеки който има някакви животни в дворното си стопанство. Домашните животни са основен поминък за мнозина у нас живеещи под прага на бедност. Това важи най-вече за хората от третата възраст в селските райони. 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Някога чували ли сте по-логични и систематизирани аргументи: д-р Тодоров срещу българския министър на здравепогазването (ВИДЕО) Поздравления за д-р Пламен Пасков, разобличил мафията в центъра на тяхната бърлога (ВИДЕО) Костадин Костадинов: Показахме, че ние българите сме достоен народ

Тези видеа трябва да се преведе на английски, френски и немски и излъчат по цял свят. Малко

Ивановден е!

Честит Ивановден! Честит празник на всички именици! Ивановците в България са над 300 хиляди! Да са

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times