Тъкър Карлсън: Да, мъртви хора гласуваха на тези избори и демократите помогнаха това да се случи

Много избиратели на Тръмп смятат, че тези избори са били несправедливи. Те са прави.

Измина повече от седмица от гласуването на окончателните гласове и много от 72-те милиона избиратели на Доналд Тръмп все още вярват, че тези избори са били по същество несправедливи. Те са прави за това. Демократите напълно промениха начина, по който гласувахме на тези избори. Нашата система никога не е била по-дезорганизирана и никога не е била по-уязвима за манипулация.

И така, имаше ли измама с гласоподаватели миналата седмица? Работим по въпроса още от изборната нощ. Опитахме се да бъдем внимателни и точни, докато съобщаваме за това. В моменти като този истината има значение повече от всякога. Фалшивите твърдения за измама могат да причинят толкова щети, колкото самата измама, а последното нещо, от което Америка се нуждае в момента, е повече щети.

Това, което ще ви кажем, е коректно. Това не е теория. Това се случи и ние можем да го докажем. Други новинарски организации също биха могли да го докажат. Те просто са избрали да не го правят. Позицията на корпоративните медии в цялата страна през тази седмица беше много проста: не е имало измама с избиратели. Казват го отново и отново, но за какво точно говорят? Те няма да ви кажат. Така че ще ви кажем точно сега.

По-малко от 15 000 гласа отделят Доналд Тръмп от Джо Байдън в щата Джорджия. Достатъчно близо е, че си струва да се уточни какво се е случило там. Държавният секретар на Джорджия сега потвърди, че ще има преброяване на всички подадени гласове.

Сред тези гласове одиторите ще намерят бюлетина, подадена от жена на име Дебора Жан Кристиансен. Би било трудно да се намери някой, който може да каже нещо лошо за нея. Тя беше добре позната в общността си от години като наблюдател на птици, запален градинар, отдаден фен на Georgia Bulldogs. Онези, които я познаваха, бяха тъжни, когато тя почина през май миналата година. И биха могли да бъдат изненадани да разберат, че дори след смъртта си Дебора Жан Кристиансен все пак е успяла да се регистрира за гласуване и след това да гласува, вероятно за Джо Байдън.

В някои отношения това е вдъхновяваща история, триумфът на гласуването над смъртта. И никой не въплъщава тази история като Джеймс Блалок от Ковингтън, Джорджия. Мистър Блалок е бил пощальон в продължение на 33 години, докато не почина през 2006 г. Четиринадесет години по-късно, според щатските регистри, той все още изпращаше неща по пощата. Джеймс Блалок гласува на изборите миналата седмица. Как направи това? Може би той беше просто един от онези необикновени доставчици на поща; нито дъждът, нито снегът, нито мракът на нощта, нито дори самата смърт не можеха да го удържат от пощата. В неговия случай може би гласуването от гроба всъщност не беше измама, а просто ангажимент.

След това има Линда Кеслер от Никълсън, Джорджия. Линда Кеслер почина през 2003 г. Седемнадесет години по-късно тя все още гласува на президентски избори. Едуард Сквиот от Трентън, щата Джорджия, прекарва живота си в строителството и като училищен преподавател. В свободното си време той обичаше блуграс музика. Според тези, които са го познавали, той е свирил на множество инструменти и се е наслаждавал на джем сешъни. Когато той почина преди пет години на 82-годишна възраст, изглеждаше, че го няма завинаги от този свят. Но не, миналата седмица той гласува за президент и не беше единственият.

В момента няма достатъчно от тези гласове, за да се промени резултатът. Но работата е там, че: те са мъртви, но все пак са гласували. Въпросът е как са го направили? Как точно гласуваха? И краткият отговор е: по пощата. Мъртвите хора, както всяка друга група, са склонни да гласуват по-често, когато ги улесните да гласуват, а тази година улеснихме мъртвите да гласуват. Щатите изпратиха бюлетини и формуляри за регистрация на милиони хора, напълно непоискани. Претекстът беше COVID-19 и извънредното положение. Ефектът беше да се насърчи измамата.

Едно проучване от 2012 г. на Pew установи, че все още присъстват близо два милиона умрели хора в избирателните списъци из тази държава. Проучването също така установи, че приблизително 24 милиона регистрации на гласоподаватели – тоест една на всеки осем в Америка – или вече не са валидни, или са значително неправилни. Близо до три милиона души в Америка са регистрирани в повече от един щат.

И така, какво се случва, ако започнете да изпращате бюлетини и регистрации до списъци като този? Гарантирано ще увеличите количеството измамно гласуване и точно това направиха демократите. Републиканците, трябва да добавим, оставете ги да го направят.

Вземете щата Невада, където Джо Байдън в момента води Доналд Тръмп с по-малко от 40 000 гласа тази година. Щатските демократи и техните адвокати подсигуриха Невада да разпраща бюлетини – не заявления за гласуване, а действителни бюлетини – до всеки регистриран избирател в щата, независимо дали са поискали тези бюлетини или не. Те направиха това, въпреки че бяха напълно наясно, че повече от 41 000 души, регистрирани да гласуват в Невада, не са гласували или актуализирали своите регистрации от повече от десет години. Много от тези хора са мъртви или ги няма, но така или иначе са получили бюлетини.

Един от тези хора беше бивша учителка в начално училище на име Розмари Хартъл. Според нейния некролог от 2017 г. Розмари Хартъл е била „любвеобилна, забавна, нахална и саркастична (по забавен начин), красива, силна, непреклонна и вдъхновяваща“. https://obits.reviewjournal.com/obituaries/lvrj/obituary.aspx

За съжаление, въпреки че я няма, регистрацията й на избирател остава. Тя все още фигурира като гласоподавател. Някой получи пощенската бюлетина на Розмари Хартъл и след това я е подал. Не знаем кой е направил това. Иска ни се да знаем, защото това е измама. Това е заплаха за нашата система и е скрито от новинарската медия, изцяло отдадена на интересите на президентството на Джо Байдън.

Ние имаме право да знаем. Ние сме длъжни да знаем много повече за това. Но благодарение на медийното затъмнение е оставено на независимите консервативни сайтове като The Federalist да докладват каквото трябва да докладват останалите, но не го правят. Благодарение на The Federalist, знаем, че на 9 октомври човек на име Фред Стоукс младши получи нежелана бюлетина в окръг Кларк, Невада. Три седмици по-късно окръгът получи бюлетината си обратно по пощата. Протоколите от гласуването показват, че гласуването е „завършено“. Фред Стоукс гласува за президент, но Фред Стоукс беше мъртъв от три години. Той почина през юни 2017 г. на 90-годишна възраст.

В Пенсилвания, щата, който направи Джо Байдън избран президент, вероятно има доста мъртви гласоподаватели. Откъде знам това? Защото щата ни каза.

Според доклад от декември 2019 г. от Департамента на главния одитор на щата, близо 3000 потенциално починали гласоподаватели са останали в избирателните списъци. Кампанията на Тръмп казва, че е намерила доказателства, че някои от тях са гласували тази година.

Например, на 24 октомври служители на окръг Алегени изпратиха бюлетина до Дениз Ондиш. Тя беше починала два дни преди това. И все пак по някакъв начин данните показват, че окръжните служители са получили обратно тази бюлетина, попълнена на 2 ноември.

Защо се случи това? Как можем да предотвратим това да се повтори? Това са въпросите. Първият е много лесен за отговор: демократите го направиха. Те са наясно, че когато изпращате бюлетини по пощата до цял непроверен списък с гласоподаватели, всъщност не можете да знаете кой гласува. Но само за да се уверят, че измамите остават вероятни, демократите заведоха дела в Невада, за да премахнат проверката на подписа.

През 2019 г., много преди пандемията от коронавирус, сенатор Рон Уайдън, демократ от щата Орегон, спонсорира Закона за гласуването по пощата. Законът за гласуване по пощата изисква всеки щат да разпрати по пощата бюлетините до целия си непроверен избирателен списък. Независимо дали го искате или не, независимо дали сте жив или не, получавате бюлетина. Няма друг начин да се тълкува това, освен като демократи, подбуждащи към измами.

Това лято демократите в Камарата на представителите приеха нещо, наречено HEROES Act. Това нямаше просто да изпрати отсъстващи (задочни) бюлетини до всички избиратели в Америка. Това също би попречило на щатите да ограничат събирането на бюлетини по какъвто и да е начин. Това означава, че всеки би могъл да събира и връща пакети с бюлетини от мъртви или живи гласоподаватели в избирателните секции и изобщо няма да има надзор над това. Това е безумно, но очаквайте повече от това. Разхлабените правила за гласуване са твърде полезни, за да може останалите да се откажат.

През януари демократите биха могли да получат контрол над Сената на Съединените щати. Ако това се случи, много неща ще се променят. Но едно от нещата, които ще се случат, е, че те ще приемат указа HEROES в закон. В момента те твърдят, че е необходимо универсално гласуване по пощата поради коронавирусa, но те лъжат. Те настояват точно за това от години по една причина. Това им дава предимство, защото увеличава честотата на измами.

Ако ни е грижа за нашата демокрация, трябва да изискваме чисто и честно гласуване, независимо от резултата. Системата е това, което трябва да защитим. Изпращането на бюлетини до цели непотвърдени избирателни списъци, непоискани, води до гласуване на починали хора. И какво прави това? Поставя ни там, където сме сега: цинични, недоверчиви, отдръпнати. Ако искате да управлявате демократично, имате нужда преди всичко от едно: социално доверие. Ако искате хората да имат социално доверие, ако искате да вярват в системата, не е достатъчно да им крещите по телевизията и да им кажете, че трябва да вярват. Трябва да създадете система, в която си струва да повярвате.

Тъкър Карлсън за Fox News
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

Последно от СВЯТ