Търгов€ец на електроенергия тър$и самоубийци (ВИДЕА)

/

Това показва пуснатата в началото на годината нова интернет платформа за сравняване на оферти и избор на доставчик на ток, както за бизнеса така и за бита, като последните за сега са по желания, а първите задължени. Платформата днес прави юбилей, става на 10 дни 😉 По този повод реших да проверя дали не се е появила някоя привлекателна оферта, нещо като прИмоция, на която да не мога да устоя. И ето на какво се натъкнах.

Въведох си критериите, на които искам да ми отговаря услугата предлагана от някой от 24-те регистрирани на платформата търговци и виждате на горната снимка, какъв резултат получих.

Първият търговец ми казва: Каквото изконсумираш, от 0 до 1 Мега-Ват-час (1МВт.ч = 1 000 кВт.ч) ще платиш по средната цена на борсата плюс твърда такса от 15 лева/месец за самия търговец. Тук се предполага, че клиента знае, че към тези пари следва да се прибавят и няколко вида такси и накрая всичко да се обложи с ДДС. Но сега няма да влизаме в тези подробности.

Вместо това нека видим, какво казва втория търговец: Купил – не купил давай тук 128 лева/месец, ако искаш да ти е мирна главата!

Няма да ви агитирам, коя от офертите да приемете, за да не бъда обвинен в сговор към извършване на … вече го казах в заглавието.

Повече от това предупреждение трудно бих могъл да направя повече за спасяване на нечии животи?

За финал само ще припомня, че платформата е създадена и се администрира от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Същата, която умишлено трие звука от моето изказване, на нейно заседание, във видео на официалния и YouTube канал, както се вижда от първия клип по-долу.

 

 

 

 

  • Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на