Полският президент Анджей Дуда посети Украйна на 22 май

Украйна приключи. Разделиха я. Имаме нова държава (ВИДЕО)

/

Това беше. На практика Украйна приключи. Разделиха я. Полша поглъща тази част, която ще остане извън обсега на Русия. В крайна сметка, подялбата се случи. Най-после всичко се изясни. Зеленски предаде останалата част на Полша, разбира се, под натиска на западния фактор. Ясно е, че Украйна не може иначе да се справи. Имаме нова държава с провинция Украйна. Горките!

• Калина Андролова

С правния статут на поляците в Украйна Зеленски предложи създаването на нова държава

Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви внасянето във Върховната Рада на нов законопроект, който предвижда специален правен статут на полските граждани в страната. Проектозаконът за специалния правен статут на полските граждани в Украйна открива процеса на интеграция на Украйна в Полша, като по същество поставя началото на нов съюз.

Поляците в Украйна вече ще имат специални права:

1) ще могат да заемат изборни длъжности;
2) да бъдат назначавани в публични органи и на ръководни длъжности в предприятия в областта на отбраната;
3) имат достъп до секретни данни;
4) ще бъдат съдии;
5) полската полиция ще може да следи за реда в Украйна и т.н.

С други думи, украинските власти предават останалата територия, като смятат, че това ще ги спаси. Чудя се дали поляците ще организират шляхта според старата си памет.

Този закон поставя началото на проект за създаване на нова държава, най-голямата в Европа, с амбиции, които са в пряко противоречие с националните интереси на Русия.

Създаването на новата държава консолидира и затвърждава конфликта с Русия в краткосрочна историческа перспектива, като изключва всякаква възможност за излизане от него по какъвто и да било начин.

Логиката на решението е ясна – Русия е в състояние да победи и интегрира Украйна, ако има такива цели и политическа воля. Палиативната помощ от Запада няма да промени това.

Полша, от друга страна, е качествено различен противник във военно и икономическо отношение.

За Украйна това е наложен избор, който рано или късно ще доведе до поглъщане на украинската държавност, език и култура. 

За Полша Украйна е донор в икономическо, демографско и териториално отношение. Полското ръководство не крие целите си, като активно интегрира украинците чрез полската карта и редица други програми.

За Русия този проект е предизвикателство, далеч по-голямо от модела, който следва Украйна от 2021 г.

Проектът за интегриране на Украйна в единна държава с Полша вероятно ще доведе до плавна трансформация на НАТО – разделяне на алианса на две части: „Малка Антанта“ на централноевропейските държави под полски патронаж и традиционния евроатлантически съюз на западно- и северноевропейските сили.

Превод: ГЛАСОВЕ

ВИДЕО

 

ПО ТЕМАТА

Нарколог: Президента на Украйна Володимир Зеленски е кокаинов наркоман (ВИДЕА+БГ СУБ) ОБНОВЕНА – Зеленски сам признава, че е наркоман

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Адмирации за смелостта на тази жена! (ВИДЕО-БГ СУБ)

Последно от ВИДЕО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница