Учени: Слънчевата светлина унищожава коронавируса

/

Американски учени твърдят, че резултатите от експерименти в правителствени лаборатории показват, че коронавирусът не оцелява в условия на висока температура и висока влажност. Слънчевата светлина бързо унищожава вируса, показват експерименти, резултатите, от които трябва бъдат потвърдени.

Материалите от официалния брифинг бяха предоставени на Yahoo News, като авторите на изследването изразяват надежда, че лятното време е „по-неблагоприятен период“ за разпространението на коронавирус – но в никакъв случай не спира, и може би дори не намалява значително епидемията.

Изследването показва, че „рискът от предаване на вируса от различни повърхности е значително по-нисък през деня“ и при високи температури и висока влажност. В изследването се казва: «Слънчевата светлина бързо унищожава коронавируса.»

Авторите също така посочват, че затворените помещения с ниска влажност, като салоните на самолетите, се нуждаят от допълнителна дезинфекция.

Един от съавторите на анализа Касим Бухари от MIT заяви:

«Не казваме, че при повишени температури вирусът изведнъж ще изчезне, всичко ще е наред и всичко ще се върне в нормално състояние. Не казваме това. Ние казваме, че има зависимост от температурата и влажността и мисля, че много хора започнаха да осъзнават това. »

Бухари посочи случаите в Пакистан и Индия, които подкрепят тази теория:

«В момента има 5000 случая на инфекция в Пакистан, но вирусът не се разпространява толкова бързо, колкото го виждаме в други страни. »

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Излагането на слънце е полезно, докато избягването на слънцето вреди на здравето

 

Хелиотерапия: Използване на слънчева светлина за лечение на болести

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

„Който играе – печели/пичели….“

Най-лошата неграмотност е политическата „Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не