Фиатните валути са на път към хиперинфлация – Биткойн е решението

‘Купувайте Биткойн’ – призова Самсън Мау.

Самсън Мау от Blockstream призова последователите си да купуват Биткойн , след като централната банка на Англия обяви, че ще принтира още пари.

Напоследък много от известните коментатори подканват своите последователи да трупат дигитално злато, тъй като мерките на правителствата, предвидени да се борят с икономическите последствия от коронавируса, продължават да ескалират.

Дотук, най-популярната мярка остава принтирането на пари. Въпреки моментната си ефикасност, тази мярка неизбежно ще доведе до хиперинфлация, поради което има консенсус, че сега е моментът да се купуват активи сигурни убежища.

Робърт Кийосаки, автор на ‘Богат татко, беден татко’ пусна серия от публикации, в които призовава своите 1,3 милиона последователи да купуват Биткойн. В една от публикациите си, той прокламира, че доларът умира, тъй като ФЕД продължава да манифестира пари от нищото.

Макс Кайзер също смята, че хората ще се насочат към флагманската криптовалута, за да опазят средствата си.

Самсън Мау също така подчерта очевидните плюсове на Биткойн пред златото и среброто. BTC няма тежест, може да бъде прехвърлян електронно и не изисква попечител.

С принтирането на пари, фиатните валути неизбежно ще се обезценят. Като вземем предвид и оскъдността на Биткойн, той би трябвало да изпълни функцията си на хедж срещу икономическа несигурност.

Cryptodnes. BG

Истинската цена на фиатните пари (ВИДЕО)

Криптовалутите – Бъдещето на парите

 

Предишна Статия

Bank of Korea стартира тест на националната ѝ криптовалута

Следваща Статия

Съдия заплашва да прекрати делото срещу Ружа Игнатова

Последно от Новините на новото поколение

Don`t copy text!