Хакнати имейли разкриват, че Европейската комисия по лекарствата е била подложена на натиск да одобри ваксината на Pfizer въпреки «проблеми» с нея

 

Мафията скромно си почива в ъгъла, пред мрежата на тоя изрод Бил Гейтс!

 

Европейската комисия по лекарствата е била подложена на натиск да одобри ваксината на Пфайзър въпреки „проблеми“ с нея. Твърди се, че хакнати имейли между длъжностни лица от ЕС и Европейската агенция по лекарствата показват, че регулаторът не се е чувствал удобно с бързото одобрение на Ковид ваксините на Пфайзър и Модерна, съобщава Le Monde.

 

Европейската агенция по лекарствата твърди, че съдържанието на съобщенията, с които хакерите са се сдобили и публикували, е подправено, за да се подкопае доверието към ваксините, като не се съобщават допълнителни подробности. Агенцията обаче призна пред френския вестник, че кореспонденциите отразяват „проблеми и дискусии“, които са се провели в процеса на взимане на решението за одобрение на ваксините. Агенцията заяви, че не може да посочи кои документи са истински.

Изглежда, че някои от „дискусиите“ не са били много дружелюбни. Например в документ от 19 ноември висш служител на агенцията описва „доста напрегната, понякога дори малко неприятна“ конферентна връзка с Европейската комисия относно процеса на преглед на ваксините. Длъжностното лице заявява, че смята, че има ясни „очаквания“, че ваксините ще бъдат одобрени. Ден по-късно същият е имал кореспонденция с Датската агенция по лекарствата, в който изразява изненада, че Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, е обявила, че ваксините на Модерна и Пфайзър могат да получат зелена светлина преди края на годината.

„Все още има проблеми и с двете“, е отбелязал неназованият служител на ЕМА в изтеклата кореспонденция.

Според Le Monde, хакнатите документи детайлизират предимно проблеми, които агенцията е имала с ваксината на Пфайзър / Бионтех. Очевидно регулаторът е имал три „основни проблема“ с ваксината: определени производствени обекти, използвани за нейното производство, все още не са били инспектирани; данните за партидите, произведени за търговска употреба, все още са липсвали и най-важното – наличните данни са разкрили качествени разлики между търговските партиди и тези, използвани по време на клинични изпитвания.

Агенцията по лекарствата е изразила особено безпокойство относно последната точка, като е отбелязала, че масовото производство е намалило чистотата на РНК, съдържаща се във ваксината. Ваксината на Пфайзър използва иРНК верига, последователност от молекули, която казва на клетките какво да „изграждат“, за да произведат специфичен за болестта антиген.

Европейският регулатор по лекарствата е сигнализирал, че се притеснява, че по-малко строгите производствени методи ще направят ваксината по-слабо ефикасна и безопасна. Изглежда обаче, че Пфайзър се е съгласил да направи необходимите корекции, за да отговаря на стандартите на агенцията.

Въпреки колебанията си, изглежда комисията е разбрала, че трябва да се вмести в определен срок. В размяна на имейли между колеги от агенцията, един служител казва, че агенцията трябва да „ускори процеса, за да се приведе в съответствие [с други агенции]“, и рискува да се изправи пред „въпроси и критики“ от Брюксел, медиите и широката общественост, ако не направи бързо одобрение.

В отговор по имейл до RT, Стефан де Киерсмакер, говорител на Европейската комисия по здравеопазването, безопасността на храните и транспорта, настоя, че няма нищо скандално в процеса, довел до одобрението на двете ваксини. „Подобни дискусии никога не са посягали на независимостта на агенцията, нито са се намесвали по какъвто и да е начин в целостта на мисията на агенцията по отношение на оценката на кандидатите за ваксина или други лекарства“, каза той, подчертавайки, че „Комисията не прави компромиси с безопасността и никога не е упражнявала политически натиск върху Европейската агенция по лекарствата да направи такъв. „

Ваксината на Пфайзър получи одобрение от ЕС на 21 декември, докато тази на Модерна получи зелена светлина по-рано този месец. Оттогава се появиха многобройни доклади за двете лекарства, свързани с неблагоприятни ефекти в различни страни по света, които предизвикаха разследвания от страна на здравните власти.

Източник: RT
Превод: Измамата Ковид19

 ПО ТЕМАТА

ЕМА потвърди връзката на ваксината на AstraZeneca и тромбозите! България е поръчала най-много дози именно от тази ваксина – над 4,5 милиона! САЩ спират ваксината на Johnson & Johnson: Мозъчни тромбози! (ОБНОВЕНА)

 

 

 

Бил Гейтс и елитът не ваксинират децата си (ВИДЕА)

 

Ваксините за елита са различни от ваксините за простолюдието

 

Кой е Бил Гейтс (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година!

Последно от ЛЮБОПИТНО

Фейсбук страница