Херо Мустафа провери разхерметизираното ядрено гориво и се изхрачи в АЕЦ „Козлодуй“ (ВИДЕА)

/

Херо Мустафа провери разхерметизираното ядрено гориво

Посланичката на САЩ днес е посетила АЕЦ „Козлодуй“ и лично е инспектирала последствията от скорошното разхерметизиране на руското ядрено гориво в реактора на блок №6. За визитата съобщава сайта на атомната централа, но не и сайта на посолството на САЩ в София.

1

Естествено е, че ядрената мафия никога няма да напише истината за същинското съдържание и пазарлъци по време на визитата. Ето го и цялото лигаво съобщение:

АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ХЕРО МУСТАФА ПОСЕТИ АЕЦ „КОЗЛОДУЙ”

03.12.2020

На 3 декември 2020 г. посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети АЕЦ „Козлодуй”, за да се срещне с изпълнителния директор Наско Михов и представители на ръководния екип на Дружеството.
В приветствието си към гостите Наско Михов подчерта ключовата роля на централата за българската енергетика и икономика и постигнатото високо ниво на безопасност и надеждност. Той изтъкна, че през годините между АЕЦ „Козлодуй” и компании от американския ядрен сектор са изградени отлични партньорски контакти.
Посланик Мустафа каза: „Днешната среща беше продължение на Меморандума за разбирателство в областта на ядрената енергия за граждански цели, подписан през октомври. Бях развълнувана да видя и чуя за предимствата, предлагани от Козлодуй по отношение на инфраструктурата и човешкия капитал, които трябва да го превърнат в център на българската ядрена енергетика за бъдещите поколения.”
Директорът „Безопасност и качество” Емилиян Едрев представи приоритетните проекти, реализирани от Дружеството, както и статусът на програмата за диверсификация на доставките на ядрено гориво.
Презентация за напредъка на проекта за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй” изнесе Любен Маринов – изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД.
Деловата програма на американската делегация завърши с техническа обиколка на площадката на АЕЦ „Козлодуй”.

 

По-вероятните теми, които са обсъждали са ускоряване процеса на бъдещо зареждане на козлодуйските ядрени реактори с американско ядрено гориво. И не на последно място да си направят съвместно музикално видеоклипче. И двете страни имат опит в шоу бизнеса.

През последните 30 години НЯМА случай посланик на САЩ да не е посетил АЕЦ „Козлодуй“, но от тези мероприятия не е последвало нищо хубаво за никой от нас.

Херо Мустафа се е изхрачила в АЕЦ „Козлодуй“

Вчера посланичката на САЩ в България посети АЕЦ „Козлодуй“ и аз своевременно ви информирах за това. Днес научаваме подробности, от Фейсбук стената на посолството, но не и от официалния интернет сайт. Новите детайли подправени с български мисирски мерудии се поднасят днес от официалния говорител на фондация „Америка за (унищожаване на) България“ ето така.

2

Текстът в ляво на снимката е от съобщението на говорителя 1:1. Разбирам, че е допусната грешка, но Зигмунд Фройд твърди, че грешките не са случайни.

Поръчковото писание на (из)родните мисирки цели да притисне (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия час по-скоро да отговори на изхрачването на Нейно Превъзходителство. Защото, видите ли, те (нашите) вече повече от 24 часа си правели оглушки и не връщали подадената топка.

А истината е много по-прозаична. САЩ искат да ни пробутат и те свое старо желязо, като това, от което е направен реактора, който сега ръждясва на брега на Дунав. За не по-малко от 1,2 милиарда лева. За да не са по-назад от Русия.

Ако изхрачването на посланик Мустафа беше добронамерено и изгодно то тя трябваше първо да поиска другия реактор, дето също ръждясва на Дунав, да им го продадем за парите, които сме платили. Те да си го закарат в САЩ, да си построят АЕЦ с него и всичко останало американско. От ядреното гориво до електрониката. Да го експлоатират 30 – 40 години и като всичко излезе на далавера едва тогава да ни говорят това, което вчера Мустафа е разправяла.

 

 

 

  • Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на