Херо Мустафа провери разхерметизираното ядрено гориво и се изхрачи в АЕЦ „Козлодуй“ (ВИДЕА)

/

Херо Мустафа провери разхерметизираното ядрено гориво

Посланичката на САЩ днес е посетила АЕЦ „Козлодуй“ и лично е инспектирала последствията от скорошното разхерметизиране на руското ядрено гориво в реактора на блок №6. За визитата съобщава сайта на атомната централа, но не и сайта на посолството на САЩ в София.

1

Естествено е, че ядрената мафия никога няма да напише истината за същинското съдържание и пазарлъци по време на визитата. Ето го и цялото лигаво съобщение:

АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ХЕРО МУСТАФА ПОСЕТИ АЕЦ „КОЗЛОДУЙ”

03.12.2020

На 3 декември 2020 г. посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети АЕЦ „Козлодуй”, за да се срещне с изпълнителния директор Наско Михов и представители на ръководния екип на Дружеството.
В приветствието си към гостите Наско Михов подчерта ключовата роля на централата за българската енергетика и икономика и постигнатото високо ниво на безопасност и надеждност. Той изтъкна, че през годините между АЕЦ „Козлодуй” и компании от американския ядрен сектор са изградени отлични партньорски контакти.
Посланик Мустафа каза: „Днешната среща беше продължение на Меморандума за разбирателство в областта на ядрената енергия за граждански цели, подписан през октомври. Бях развълнувана да видя и чуя за предимствата, предлагани от Козлодуй по отношение на инфраструктурата и човешкия капитал, които трябва да го превърнат в център на българската ядрена енергетика за бъдещите поколения.”
Директорът „Безопасност и качество” Емилиян Едрев представи приоритетните проекти, реализирани от Дружеството, както и статусът на програмата за диверсификация на доставките на ядрено гориво.
Презентация за напредъка на проекта за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй” изнесе Любен Маринов – изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД.
Деловата програма на американската делегация завърши с техническа обиколка на площадката на АЕЦ „Козлодуй”.

 

По-вероятните теми, които са обсъждали са ускоряване процеса на бъдещо зареждане на козлодуйските ядрени реактори с американско ядрено гориво. И не на последно място да си направят съвместно музикално видеоклипче. И двете страни имат опит в шоу бизнеса.

През последните 30 години НЯМА случай посланик на САЩ да не е посетил АЕЦ „Козлодуй“, но от тези мероприятия не е последвало нищо хубаво за никой от нас.

Херо Мустафа се е изхрачила в АЕЦ „Козлодуй“

Вчера посланичката на САЩ в България посети АЕЦ „Козлодуй“ и аз своевременно ви информирах за това. Днес научаваме подробности, от Фейсбук стената на посолството, но не и от официалния интернет сайт. Новите детайли подправени с български мисирски мерудии се поднасят днес от официалния говорител на фондация „Америка за (унищожаване на) България“ ето така.

2

Текстът в ляво на снимката е от съобщението на говорителя 1:1. Разбирам, че е допусната грешка, но Зигмунд Фройд твърди, че грешките не са случайни.

Поръчковото писание на (из)родните мисирки цели да притисне (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия час по-скоро да отговори на изхрачването на Нейно Превъзходителство. Защото, видите ли, те (нашите) вече повече от 24 часа си правели оглушки и не връщали подадената топка.

А истината е много по-прозаична. САЩ искат да ни пробутат и те свое старо желязо, като това, от което е направен реактора, който сега ръждясва на брега на Дунав. За не по-малко от 1,2 милиарда лева. За да не са по-назад от Русия.

Ако изхрачването на посланик Мустафа беше добронамерено и изгодно то тя трябваше първо да поиска другия реактор, дето също ръждясва на Дунав, да им го продадем за парите, които сме платили. Те да си го закарат в САЩ, да си построят АЕЦ с него и всичко останало американско. От ядреното гориво до електрониката. Да го експлоатират 30 – 40 години и като всичко излезе на далавера едва тогава да ни говорят това, което вчера Мустафа е разправяла.

 

 

 

  • Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Русофобите, които не признават ролята на Русия за нашето Освобождение и я считат за най-големия враг на България, да четат внимателно: Речта на Цар Борис III при откриването на Паметникът на свободата на връх Шипка на 26 август 1934 г.

РЕЧТА НА ЦАР БОРИС III ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА НА ВРЪХ ШИПКА НА 26

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times във Facebook

The Bulgarian Times във VKontakte

The Bulgarian Times