Хора, които употребяват всеки ден около 50% въглехидрати, живеят по-дълго

 

ЕС одобри използването на ГМО соя на Monsanto за храна на хора и животни: Вижте какво точно разрешиха от ЕК

 

Биологът и кардиолог Сара Зеиделман с група учени стигнали до извода колко въглехидрати трябва да употребява човек, за да живее дълго. За това пише ScienceAlert.

В рамките на изследване изследователите анкетирали 447 хиляди души от 20 страни и над 15 хиляди възрастни, които спазвали диета.

Оказало се, че хора, които половината от всекидневните си калории получават от въглехидрати, живеят по-дълго. А онези, които всеки ден получават храна, в която въглехидратите са над 70%, както и по-малко от 40% – живеят по-кратко.

Изследователите стигнали до извода, че 50-годишен човек, който получава 50% от енергията си от въглехидрати, може да живее средно още 33,1 години; а човек, който получава по-малко от 30% енергия от въглехидрати – 29 години.

Повече въглехидрати консумират в страни с ниски доходи. Биолозите смятат, че хора, които злоупотребяват с животински мазнини и белтъчини, също живеят по-малко.

Зеиделман обаче предупреждава, че нисковъглехидратните диети действително помагат в отслабването, но не работят в дългосрочен план.

Издателство PACПEP

Учени още търсят обяснение на феномена на племето Хунза

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница