Честито! От днес  24 януари Европейската комисия официално ще ни разболява от рак чрез насекоми в храните (СПИСЪК) ОБНОВЕНА

/

Ще ядем насекоми дори без да го знаем: гарантирано от ЕС

В началото на 2021 г. Европейската комисия реши да одобри брашнените червеи като първото насекомо, което може да се използва за храна в Европейския съюз. До дни ще бъде разрешено и използването на ларвите на житната плесен. Това не са първите насекоми, които се одобряват от ЕС, подобно разрешение вече има и за биволския червей, прелетния скакалец и ларвите на брашнения бръмбар. Одобрение от ЕС очакват и още осем насекоми.

⚡️ От днес  24 януари Европейската комисия официално разреши употребата на домашен щурец на прах в храната

Ще ядем насекоми дори без да го знаем: Изискване за етикетиране има само ако продуктът съдържа прах „Acheta domesticus“. Това означава, че хората трябва сами да установят, че „Acheta domesticus“ се стрива на прах и се добавя към домашните щурци. Следните продукти „за широката публика“ скоро ще бъдат в продажба с добавени щурци (Acheta domesticus);

СПИСЪК

 • Многозърнест хляб;
 • Многозърнести рула;
 • Крекери и хлебни пръчици
 • Зърнени блокчета;
 • Сухи премикси за печива;
 • Бисквитки;
 • Сухи тестени изделия с пълнеж и без пълнеж;
 • Сосове;
 • Преработени картофени продукти;
 • Ястия на основата на бобови растения и зеленчуци;
 • Пица;
 • Общи тестени изделия и продукти от суроватка на прах;
 • Месни аналози (вегетариански алтернативи на месо);
 • Супи и концентрати за супи, супи на прах;
 • Закуски на базата на царевично брашно;
 • Напитки, подобни на бира;
 • Шоколадови изделия, ядки и маслодайни семена;
 • Снаксове (с изключение на чипс) и месни заготовки.

Източник: Официалният вестник на Европейския съюз /Official Journal of the European Union

ДОПЪЛНЕНИЕ

Хитинът в насекомите води до смърт за човека: US National Center for Biotechnology Information

 

ДОПЪЛНЕНИЕ 1

Жълт брашнен червей, скакалец, щурец и бръмбар ще се добавят в хляба и десертите у нас

Насекоми като червей, щурец, скакалец и бръмбар вече могат да се използват в храната – замразени, сушени или на прах, след като Европейската комисия прие преди дни регламент, разрешаващ употребата на определени насекоми в храната. Според доц. Десислава Вангелова от катедра „Месо и месни продукти“ в УХТ – Пловдив, всяка храна без хранителна история, минава през строга процедура на ЕАБХ. „Насекомите, за които нямаме хранителна история, бяха одобрени. Това са жълт брашнен червей, скакалец, щурец и бръмбар. Те могат да се влагат в тестени и бобови изделия, както и в паста. Сушените насекоми са богати на белтъци, протеин, полезни мастни киселини и микроелементи“, обясни тя. Според нея хранителните продукти с насекоми на нашия пазар са внос. „Работим за включването им в хлябове, кексчета, паста, спагети, сосове. Няма точно количество насекоми, които да се влагат в отделен продукт, затова се правят изследвания. Влагали сме ги в колбаси. Не бива да променят вкуса на продукта, а да добавят стойност. Съдържанието на насекоми трябва да бъде упоменато на етикета. Те се отглеждат в стерилни условия“, посочи доц. Вангелова. /26.01.2023/

Убеждават ни, че насекомите са пълни с протеини, но дали човешкият организъм има съответната ензимна пригодност за такава храна?

Хитинът в насекомите не е пригоден за храна на млекопитаещи. Не само това, той е вид полизахарид, който е отличен канцероген и храна за раковите клетки, както и може да се окаже причина за множество заболявания. Хитинът, който бива набутван в храната на хората е бавна и подла отрова, която ще доведе до нови, неизвестни и неочаквани заболявания, и в това няма никакво съмнение.

Убеждават ни, че насекомите са пълни с протеини, които са в състояние да удовлетворят нуждата на човешкия организъм, но както винаги, се премълчават реалните опасности, които крие един такъв странен вид храна, който няма нищо общо с човешкия организъм. Птици, земноводни и влечуги, които се хранят с насекоми, имат съответната ензимна пригодност за тоя вид храна.

И както казах в началото на ваксинационната офанзива,

че ще се появят такива болести, че няма да сколасат имена да им натъкмят, то налагането на такава противоестествена храна просто ще добави още болестотворни фактори към разкошния букет от отрови, който ни се връчва ежедневно в промишлено модифицираната храна, в пълната с химикали, антибиотици и биологични агенти питейна вода, както и все още безсмислено оспорваните от някои политици стратосферни аерозоли с полуизвестно или неизвестно съдържание.

За продуктите на така наречената „медицина“ е излишно да се открива разговор.

Това, което прави впечатление, е, че всички дейности на така наречените „учени“, на международните правителствени и неправителствени организации, на политическите фигури и субекти е необясним на пръв поглед упорит стремеж да изкривят цялото нормално битие на хората и цялата нормалност да бъде поставена извън закона,

а перверзните приумици на една шайка криминални, душевно болни индивиди да бъдат наложени като стандарт

за нормалната част от човечеството.

Моето съзнание вижда дивата орда на поредния кръстоносен поход, но тоя път насочен срещу разумното човешко същество. А неговите спонсори и инициатори са абсолютно същите социални варвари, които бродеха из Европа през средните векове.

Нищо, нищо от това, което ви казват, не е истина. Лъжата е толкова голяма и абсурдна, че интелектът на нормалния човек се втрещява и дори понякога е склонен да отхвърли безмилостно разкриващите се истини. Иска се смелост, разум и вкус към разбиране на реалността за адекватно схващане на перверзното битие, в което сме натиквани всеки ден.

Само правилно дефиниран проблем може да бъде успешно решен. Тия, които не виждат безбройните проблеми, са безполезен биологичен материал, който е похарчен предварително. Да видим ние какви ще ги дробим, защото не е лесно и няма да стане лесно!

Нищо, ама нищо от „науката“ на социалните варвари не е истина

Източник: Димчо Димов

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

В България вече има и Асоциация на производителите на насекоми

 

ПО ТЕМАТА

Програмата за ядене на насекоми прави хората податливи на изкуствени вируси

 

Клаус Шваб от Световния икономически форум със специален видео-поздрав към “Асоциация на производителите на насекоми в България“ (ВИДЕО) БОНУС: 🦗🐛🪳🪰🐜🪲 Готварска книга за Новия световен ред! (КНИГА)

 

Ученият, открил, че ГМО причиняват тумори, защити репутацията си

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ЕС одобри използването на ГМО за храна на хора: Вижте какво точно разрешиха от ЕК

 

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Д-р Джоузеф Меркола: Защо поддръжниците на Голямото нулиране насърчават свръхпреработените храни

Последно от БЪЛГАРИЯ