Шведската SVT ще търси български балъци утре за порочен репортаж (+ВИДЕО)

/

Шведската SVT търси български балъци за порочен репортаж

Убеден съм, че подготвяното предаване за недоверието към експерименталните вакси в България е поръчково и ще бъде доволно манипулативно и тенденциозно, изкарвайки българите нещо като пещерняци или индианци

Вчера ми писа един продуцент на шведската „обществена“ телевизия SVT с покана за участие в техен репортаж. На 19 юли (понеделник) репортерката им Оса Веландер щяла да бъде в България. Темата на подготвяното предаване е, цитирам:

„за притесненията и страховете, които много българи имат от ваксините“.

Мисля, че всеки може да се досети сам защо се „интересуват“ от скромната ми особа. Дори при повърхностното си проучване в Швеция са забелязали, че имам нескромен принос за това недоверие. Но не пиша тази статия, за да се хваля, а да дам обяснение 

защо отклоних поканата 

и защо този, към който бъде пренасочена, може би трябва да постъпи като мен.

Моят отговор беше следният

(Писах им на английски, а на български звучи така:)

«Драга Марго,
Не разбирам „дълбокия смисъл“ от този ТВ репортаж. Нима си нямате хора в Швеция, които отказват „ваксинацията“? Зная, че има такива хора в Швеция, в Германия, във Великобритания, в САЩ…
Какво кара вашата телевизия да мисли, че мотивите на българите да са скептични към „ваксините“ са значително по-различни от мотивите на хората от други държави?
Изборът на вашата телевизия да прави репортаж за България ми изглежда като поръчков от заинтересовани кръгове и тенденциозен. Фактът, че моята държава води класацията (на ЕС) за скептицизъм към „ваксините“, не променя същината на нещата.
Нямам никакъв интерес да давам интервюта, особено когато не мога да контролирам посланията и монтажа на „моите изказвания“ в предаването. Недоверието ми към корпоративните медии е точно толкова мощно, колкото и недоверието ми към „ваксините“, също спонсорирани от отвратителния психопат Бил Гейтс и неговите елитарни приятели.
Няма да ви дам интервюто, но ти или репортерката се чувствайте свободни да ме цитирате.
Поздрави,
ИС»

И не, не очаквам да ме цитират.

Очаквам да потърсят друг събеседник

В такъв случай само мога да се надявам, че другият „изтъкнат антиваксър“ е мой читател и че с тази статия ще го разубедя да работи в полза на врага. „От Извора“ си има репортер в Швеция. Ето мнението му за въпросната телевизия (със съкращения):

«Вие сте се досетили, но SVT е еквивалентът на БНТ. Публична, независима медия, поддържана от зорноволни лицензи. (Преди бяха доброволни, а сега нагло ги теглят от заплатата на свободните роби).
Първите два телевизионни канала, както и в България (БНТ1, БНТ2), са SVT1 и SVT2. Декларацията за независимост и безпристрастност е, разбира се, с тъп молив на скъсана хартишка. От 2006-2007 г. съвсем се оляха. Имам една приятелка от Великобритания, която е отчела подобно грехопадение на BBC около тези години.
И не може да ги различите от посланията на корпоративките. Техен (на SVT) беше и абсолютно наглият репортаж за Валдорфските училища в Швеция, в който се тюхкаха как може да има нещо различно от „държавното“ обучение и се опитаха да очернят всяка връзка с духовното като безсмислен предразсъдък в ущърб на децата. Хиени.»

Според този доклад на Сорос (Фондация „Отворено общество“, за да сме по-точни), SVT осигурява предавания „на майчин език“ за имигранти. Това е друго, което ги сближава с БНТ. А като стана дума за Сорос, въпросната SVT наскоро е била критикувана, понеже не е оборила достатъчно напористо „конспиративните теории“ против „филантропа“.

Един от продуцентите признава между редовете, че целта на предаването е била да чисти имиджа на Сорос. Признава и че разгромяването на „лудите конспирации“ не се е получило достатъчно добре. И обещава, че ще си вземат бележка.

ТЕЛЕВИЗИЯТА НА СОРОС НИ ПИТА ИМАТЕ ЛИ ПРОБЛЕМ С ОТКАЗА НА СУВЕРЕНИТЕТ С МАШИНИТЕ НА СОРОС! ВЕЛИКО!

Мислите ли, че няма да са тенденциозни за България и „ваксините“ на Гейтс?

Сътрудникът ми Кирил Атанасов веднага ги разконспирира:

«Аз още от сега виждам какъв ще е контекстът на репортажа: Умно-красивите шведи се ваксинират и живеят в комунистическия рай на земята, а назадничавите българи отказват да се ваксинират и живеят в най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС. Вие, шведи, къде искате да живеете: в социалистическия рай или в най-лошата страна? Ако е първото, се ваксинирайте!
Затова си мисля, че идват точно тук. Можеха да питат шведи защо не искат да се ваксинират.»

Споделям това мнение. В негова подкрепа мога да допълня, че изпратената репортерка Оса Веландер обичайно отразява събития от Мексико и цяла Латинска Америка. Явно телевизия SVT разглежда българите като част от споменатите „индианци“.

Също така мога да добавя, че отдавна се практикува една практика. Поръчват се материали от България или от среди, управляващи България зад кулисите. Когато предаването се излъчи в Швеция, тукашните медии ще го преразказват и коментират, сякаш чуждата медия има по-добър поглед върху нашата реалност, отколкото самите българи.

Свободни сте. Имате си собствена воля. Но горещо препоръчвам (даже умолявам) никой да не съучаства на порочни медии и практиките им.

Автор: Иван Стаменов
Източник: От Извора

ВИДЕО: италианската тв звезда Елеонора Бриглиадори им го каза ясно! 💪

 

За излъчване по Нова ТВ, БТВ, БНТ и други анали: Тиери Боде говори за сценарий от 2010, в който Фондация Рокфелер описва днешната “Пландемия” (ИЗКАЗВАНЕ ПРЕД НИДЕРЛАНДСКИЯ ПАРЛАМЕНТ НА 04.06.2021 г. – ВИДЕО, БГ СУБ)

 

Който желае може да се присъедини към групата 👉 ПОСЛЕДНИЯТ НЕВАКСИНИРАН👈

 

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от ВИДЕО

Фейсбук страница