Ще въведе ли американският президент Тръмп военно положение по Коледа?

 

Сега президентът Тръмп издаде друга изпълнителна заповед – тази за военните. Миналата седмица чухме, че президентът е издал заповед за празнуването на Коледа, но има и друга заповед относно военните.

Изпълнителните заповеди на президента Тръмп Executive Orders (EO) са в новините напоследък. EO се отнася до чужда намеса в изборите, която беше подновена през септември, след като беше въведена за първи път през септември 2018 г. Това EO възлага на DNI – понастоящем Джон Ратклиф – да изготви доклад за чужда намеса в изборите през 2020 г. в рамките на 45 дни след изборите.

Поредното EO, издадено от президента Тръмп, свързано с Бъдни вечер – тази година президентът дава на всички служители на правителството на САЩ Бъдни вечер като почивен ден. Този празник беше за всички държавни служители, с изключение на тези, свързани с „националната сигурност, отбраната или други обществени нужди“.
Друга ЕО, подписана на 10 октомври, се отнасяше до военното правоприемство. Този ЕО изброява реда за наследяване на военните, в случай че министърът на отбраната умре, подаде оставка или не е в състояние да изпълнява задълженията си. Забележителното в това EO е, че председателят на Съвместния началник на щабовете генерал Марк Мили не е в списъка.

(Един експерт отбелязва: Командирите на бойците докладват на министъра на отбраната. Ако министърът на отбраната не може да присъства, на негово място ще застане друг цивилен. Ролята на ръководителя на щаба е да бъде старши военен съветник, а не във веригата на командване. Председателят на Съвместния началник-щаб е главният военен съветник на POTUS).

Със сигурност се случва много, за което Big Media не ни разказва.

  •  Таня Тодорова

 

 

«Падането на Кабала» | «The Fall of the Cabal» (ФИЛМ – СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ)

 

„Те не идват за мен, Те са тук за вас!“

 

Последно от СВЯТ

ВИДЕО на деня

    Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса   Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times