Ще лежи ефективно: Навални влиза в затвора (ВИДЕО)

/

Замениха условната присъда от 3,5 години за Алексей Навални по делото „Ив Роше“ с реална, предаде кореспондент на ТАСС от съдебната зала.

„Съдът постанови петицията на Федералната служба за изпълнение на наказанията за промяна на условната присъда на А. А. Навални. Преди влизане в сила на присъдата избираме превантивна мярка за него под формата на задържане под стража“, прочете решението съдия Наталия Репникова

По-рано Навални заяви, че не трябва да влиза в затвора по делото „Ив Роше“, тъй като Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург не вижда състав на престъпление в действията му и поиска да бъде освободен хода на делото срещу него, предава TACC.

„Не признавам това представление, то не е в съответствие със закона. Искам незабавно освобождаване“, каза той.

„Лесно е да ме заключите. Основното в този процес е да се сплаши огромен брой хора, ето как работи. Те поставят един човек зад решетките, за да изплашат милиони“, казва Навални. 

„Наистина се надявам този процес да бъде възприет като признак на слабост. Не може да постави милиони и стотици хиляди в затвора – и се надявам, хората ще започнат да осъзнават това. Щом го направят – и този момент ще дойде – няма да можете да затворите всички. “

Прокурорът по делото „Навални“ подкрепи искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията за 3 години и половина затвор с общ режим заради нарушения на условната присъда.

По-рано бе съобщено, че руската полиция е започнала да задържа хора, които се събираха при сградата на Московския градски съд.

В района на съда са изпратени голям брой полицаи. Според световните медии задържаните са над 200.

Навални бе обявен за издирване на 29 декември и арестуван през януари на московско летище при завръщането си от Германия.

  • Телевизия Евроком

ВИДЕО

ПО ТЕМАТА

Дворецът на Путин: История за най-големия подкуп в света (ФИЛМ-БГ СУБ)

Жириновски: Навални беше вербуван от САЩ преди 10 години

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Смях: Личния треньор на Путин бил собственик на „дворецът на Путин“ (ВИДЕА)

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани