Южна Корея официално легализира криптовалутите

News Asia публикува доклад, който развълнува цялата криптовалутна общност в Twitter.

Според статията, южнокорейските финансови регулатори са одобрили търговията с криптовалути.

Това се случва в деня, след като Върховният съд на Индия отхвърли криптовалутната забрана на RBI.

Корея легализира изцяло крипто търговията

Поправката, която позволява на криптовалутите да се търгуват законно, беше приета по-рано днес по време на заседание на Народното събрание. Оттук нататък, според News Asia, гражданите на страната имат право да търгуват законно и да държат дигитални валути.

Местната блокчейн индустрия вероятно ще бъде преструктурирана след това решаващо събитие. Платформите за търговия с криптовалути ще трябва да отговарят на изискванията за отчитане. Големите борси вече следват този път, но по-малките платформи може да затруднят получаването на лиценз, който им позволява да продължат да търгуват.

Крипто общността ликува

Новината предизвика сериозна радост сред крипто общността в Twitter. Топ крипто инфлуенсъри, като популярният YouTuber IvanOnTech и колумнистът Джоузеф Йънг, споделиха новината на своите страници, изразявайки бичите си възгледи за Биткойн и криптовалутите като цяло.

IvanOnTech сподели в Twitter:

„ИЗВЪНРЕДНО: Южна Корея легитимира КРИПТОТО. ТОВА Е ОГРОМНО … Халвингът ще бъде епичен.”

Въпреки това, Джоузеф Янг нарича този ход голям, но не и жизненоважен.

„Приетото днес законодателство за криптовалути в Южна Корея узаконява местната крипто индустрия. То подсилва АМL политиките и изисква борсите да се регистрират пред местните финансови власти, за да продължат дейността си. Това е важно, но не толкова, колкото го представят.“

Това събитие се провежда ден, след като индийската забрана за криптовалути, наложена от RBI през 2018 г., беше отменена. Това също предизвика бича реакция от общността. Мнозина смятат, че отмяната на тази забрана в Индия, заедно с халвинга, който ще настъпи след малко повече от два месеца, може да предизвика значителен скок на цените на BTC в дългосрочен план.

Cryptodnes. BG

 

Сеул инвестира $1 милиард в блокчейн

 

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

Проф. Иво Христов: Америка иска да доведе нещата до челен сблъсък между Турция и Русия (ВИДЕО)

Следваща Статия

Анализ: Кървавата постановка приключи. Засега!

Последно от СВЯТ

Don`t copy text!