Японско проучване: Маските имат НУЛЕВ ефект срещу СОVID-19 (ОБНОВЕНА) Носенето на маски води до увеличено разпространение на СОVID, сочи анализ на данните в САЩ

ИЗТОЧНИК

ДОПЪЛНЕНИЕ

Носенето на маски води до увеличено разпространение на Ковид, сочи анализ на данните в САЩ

Задължителното носена на маски с цел ограничаване разпространението на Ковид, изглежда не само неефективно, но води до увеличаване на разпространението, според доклад на RationalGround.com, клирингова къща за тенденции в данните за Ковид, управлявана от група анализатори на данни, компютърни учени и актюери.

Изследователите разгледаха случаи в САЩ, обхващащи 229-дневен период от 1 май до 15 декември, и сравниха периодите, в които администрацията на различни щати е наложила задължително носене на маски, с периоди, в които такова не е било налагано.

В щати, в които има действащо изискване за носене на маски, е имало 9 605 256 потвърдени случая на Ковид, или средно по 27 случая на 100 000 души на ден. Когато щатите са нямали наложено изискване за носене на маски – включително щати, които никога не са имали такова, както и периодите, когато такова изискване не е било наложено – е имало 5 781 716 случая, средно 17 случая на 100 000 души дневно.

С други думи, изискването за носене на маски е дало лоши резултати в борбата с коронавируса. Щатите с установено изискване за носено на маски имат дневно с около 10 нови случая на инфекции в повече на 100 000 души отколкото щатите без такова изискване.

Тук можете да видите данните, които съоснователят на RationalGround.com, Джъстин Харт, сподели в Туитър на 20 декември.

15-те щата, които не са наложили носенето на маски по време на анализа, са Аляска, Аризона, Флорида, Джорджия, Айдахо, Айова, Мисури, Северна Дакота, Небраска, Ню Хемпшир, Оклахома, Южна Каролина, Южна Дакота, Тенеси и Уайоминг, отбелязва Даниел Хоровиц в обяснението, публикувано в Conservative Review.

За по-голяма точност на резултатите, анализаторите започват с преброяването на новите случаи след 14-дневен период от момента на всъпване в сила на изискването за маски.

Поддръжниците на маските могат да кажат, че задължителното им налагане се прави след като вече има увеличено разпространение, така че има отрицателно пристрастие в данните за разпространението в тези области (или времеви периоди), но липсват каквито и да е „доказателства за намаляване на случаите или дори за подобрение много седмици след налагане на задължителното носене на маски“, пише Хоровиц.

Изследователят на RationalGround.com Иън Милър откри, че три окръга във Флорида – Манати, Мартин и Насау – които не подновяват изискването за носене на маски, имат по-малко случаи на глава от населението в сравнение с окръзите, които продължават да налагат носенето на маски.

На 20 декември Милър написа саркастично в Туитър, че е „изключително объркващо как това може да се случи, като се вземат предвид твърденията на привържениците на маските, че те „са най-важният инструмент за обществено здраве, с който разполагаме“ и че „осигуряват защита на лицата, които носят маски.“

„Религията на маските ще има редица неточни оправдания, но разбира се, те замъгляват и игнорират факта, че такива данни не би трябвало да са възможни, независимо от смекчаващите обстоятелства, ако маските са толкова ефективни или важни, колкото ни се казва“, написа Милър.

Според Милър налагането на изискване за маски не е дало резултат и в щати като Калифорния, където е бил наложено много преди повишаването на случаите да започне.

Простата реалност е, че няма легитимни данни, показващи, че носенето на маски  дава резултати“, пише в заключение Хоровиц.

Може би някои поставят под съмнение констатациите, като твърдят, че гъстотата на населението изкривява резултатите. Проучването разглежда Флорида, използвайки данни от различни окръзи и не открива връзка между изискването за носене на маски и понижен брой нови случаи, дори коригирайки показателя гъстота на населението, отбелязва Хоровиц.

Докато губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, републиканец, беше атакуван енергично от основните медии за отказа си да наложи изискване за носене на маски в целия щат, окръзите в щата, които не наложиха такова изискване, имат по-добри резултати според проучването.

От 67 окръга в щата, 22 са наложили изискване за носене на маски в даден момент от разглеждания период.

Когато окръзите са наложили такова изискване, са били регистрирани 667 239 случая, средно по 23 случая на 100 000 души дневно. Когато окръзите не са имали такова изискване, са били регистрирани  438 687 нови случая, средно 22 случая на 100 000 души дневно.

„Когато изолирате само 12-те най-населени окръга в щата … осем от тях са имали наложени заповеди за маски, влезли в сила в даден момент от разглеждания в проучването период, а четири никога не са имали такива изисквания, наложени за целия окръг (Бревард, Лий, Полк и Волусия),“ пише Хоровиц.

Източник: The Epoch Times
Превод: Измамата Ковид19

С това ВИДЕО! Няма да е никак лошо да започват всеки ден малоумните погребални сводки на уродите от т.нар. НОЩ (ВИДЕО)

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кой създава новите „варианти“ на «вирусите»? – Набодените! (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

ПЛАНдемия на кого? Ваксинираните или чистокръвните? Да видим какво се казва в тази политически некоректна публикация на тежката артилерия Lancet

Знаеш ли какво пише в историята, когато 50 милиона човека си отидат от експериментална ваксина? „Испански грип“ (ВИДЕО)

Епидемията от „Испански грип“ през 1918 г. – предизвикана от масово ваксиниране! Ваксините като биологично оръжие – д-р Ребека Карли (ВИДЕА)

https://thebulgariantimes.com/%d0%94%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d1%87%d0%b5-s%d0%90rs-%d0%a1%d0%bev2-%d0%b8-%d0%a1%d0%9evid-19-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be/

Правителството на България призна, че вирусът SАRS-СОV-2 СОVID-19 не съществува! (ЗАПИТВАНЕ И ОТГОВОР КЪМ И ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО-ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ)

Окончателно разобличаване на вирусологията (ВИДЕО-БГ СУБ) Истината за инфекциозните заболявания, вирусите и ваксините – „Вирусът“ СОVID 19 – The Truth! (ВИДЕО-БГ СУБ)

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от