Японско проучване: Маските имат НУЛЕВ ефект срещу СОVID-19 (ОБНОВЕНА) Носенето на маски води до увеличено разпространение на СОVID, сочи анализ на данните в САЩ

ИЗТОЧНИК

ДОПЪЛНЕНИЕ

Носенето на маски води до увеличено разпространение на Ковид, сочи анализ на данните в САЩ

Задължителното носена на маски с цел ограничаване разпространението на Ковид, изглежда не само неефективно, но води до увеличаване на разпространението, според доклад на RationalGround.com, клирингова къща за тенденции в данните за Ковид, управлявана от група анализатори на данни, компютърни учени и актюери.

Изследователите разгледаха случаи в САЩ, обхващащи 229-дневен период от 1 май до 15 декември, и сравниха периодите, в които администрацията на различни щати е наложила задължително носене на маски, с периоди, в които такова не е било налагано.

В щати, в които има действащо изискване за носене на маски, е имало 9 605 256 потвърдени случая на Ковид, или средно по 27 случая на 100 000 души на ден. Когато щатите са нямали наложено изискване за носене на маски – включително щати, които никога не са имали такова, както и периодите, когато такова изискване не е било наложено – е имало 5 781 716 случая, средно 17 случая на 100 000 души дневно.

С други думи, изискването за носене на маски е дало лоши резултати в борбата с коронавируса. Щатите с установено изискване за носено на маски имат дневно с около 10 нови случая на инфекции в повече на 100 000 души отколкото щатите без такова изискване.

Тук можете да видите данните, които съоснователят на RationalGround.com, Джъстин Харт, сподели в Туитър на 20 декември.

15-те щата, които не са наложили носенето на маски по време на анализа, са Аляска, Аризона, Флорида, Джорджия, Айдахо, Айова, Мисури, Северна Дакота, Небраска, Ню Хемпшир, Оклахома, Южна Каролина, Южна Дакота, Тенеси и Уайоминг, отбелязва Даниел Хоровиц в обяснението, публикувано в Conservative Review.

За по-голяма точност на резултатите, анализаторите започват с преброяването на новите случаи след 14-дневен период от момента на всъпване в сила на изискването за маски.

Поддръжниците на маските могат да кажат, че задължителното им налагане се прави след като вече има увеличено разпространение, така че има отрицателно пристрастие в данните за разпространението в тези области (или времеви периоди), но липсват каквито и да е „доказателства за намаляване на случаите или дори за подобрение много седмици след налагане на задължителното носене на маски“, пише Хоровиц.

Изследователят на RationalGround.com Иън Милър откри, че три окръга във Флорида – Манати, Мартин и Насау – които не подновяват изискването за носене на маски, имат по-малко случаи на глава от населението в сравнение с окръзите, които продължават да налагат носенето на маски.

На 20 декември Милър написа саркастично в Туитър, че е „изключително объркващо как това може да се случи, като се вземат предвид твърденията на привържениците на маските, че те „са най-важният инструмент за обществено здраве, с който разполагаме“ и че „осигуряват защита на лицата, които носят маски.“

„Религията на маските ще има редица неточни оправдания, но разбира се, те замъгляват и игнорират факта, че такива данни не би трябвало да са възможни, независимо от смекчаващите обстоятелства, ако маските са толкова ефективни или важни, колкото ни се казва“, написа Милър.

Според Милър налагането на изискване за маски не е дало резултат и в щати като Калифорния, където е бил наложено много преди повишаването на случаите да започне.

Простата реалност е, че няма легитимни данни, показващи, че носенето на маски  дава резултати“, пише в заключение Хоровиц.

Може би някои поставят под съмнение констатациите, като твърдят, че гъстотата на населението изкривява резултатите. Проучването разглежда Флорида, използвайки данни от различни окръзи и не открива връзка между изискването за носене на маски и понижен брой нови случаи, дори коригирайки показателя гъстота на населението, отбелязва Хоровиц.

Докато губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, републиканец, беше атакуван енергично от основните медии за отказа си да наложи изискване за носене на маски в целия щат, окръзите в щата, които не наложиха такова изискване, имат по-добри резултати според проучването.

От 67 окръга в щата, 22 са наложили изискване за носене на маски в даден момент от разглеждания период.

Когато окръзите са наложили такова изискване, са били регистрирани 667 239 случая, средно по 23 случая на 100 000 души дневно. Когато окръзите не са имали такова изискване, са били регистрирани  438 687 нови случая, средно 22 случая на 100 000 души дневно.

„Когато изолирате само 12-те най-населени окръга в щата … осем от тях са имали наложени заповеди за маски, влезли в сила в даден момент от разглеждания в проучването период, а четири никога не са имали такива изисквания, наложени за целия окръг (Бревард, Лий, Полк и Волусия),“ пише Хоровиц.

Източник: The Epoch Times
Превод: Измамата Ковид19

ПО ТЕМАТА!

Носенето на маски води до напреднал стадий на рак на белия дроб (ДОКЛАД)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от ЛЮБОПИТНО

Министерството на здравеопазването на Израел признава, че зеленият сертификат няма епидемиологична стойност и се използва за принуждаване на хората да се ваксинират! (ВИДЕО-БГ СУБ)

Досега не съм отправяла молба да споделяте нещата, които публикувам в профила си. Този път ще