Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) работи върху устойчива на квантови компютри криптовалута.

Твърдението беше направено в Twitter от репортера на “Bloomberg Technology” Уилям Търтън на 4-ти септември, който присъстваше на 10-тата годишна среща на върха “Billington CyberSecurity” във Вашингтон.

Twitter профилът на Търтън дава само лаконичен намек за очевидните планове на агенцията.

Той написа:

Ан Нойбергер, директор на новата дирекция за киберсигурност на NSA, казва, че агенцията отново ще предлага хардуерни и софтуерни стандарти. Също така отбелязва, че агенцията работи за изграждането на квантово-устойчива криптовалута.

Допълнителни подробности за представянето на Нойбергер бяха предоставени в репортаж на “Microsoft News”. Докладът бе фокусиран върху битката на агенцията със заплахи за измама от страна на множество геополитически противници – включително Северна Корея, Иран, Русия и Китай.

Нойбергер отбеляза, че NSA е идентифицира 4,000 атаки от злонамерен софтуер ежедневно, отбелязвайки, че това разпространение е “ключов проблем” за президентските избори в САЩ 2020.

Тя каза, че новосъздадената дирекция за киберсигурност на агенцията, която трябва да започне работа през октомври, ще се съсредоточи върху смекчаване на заплахата от операции за влияние от страна на Русия, както и върху кражби на интелектуална собственост и кибершпионаж от Китай. Нойбергер посочи, че Северна Корея е креативна в своята стратегия за кибер-война, посочвайки използването на криптовалута от страна на държавата с цел събирането на средства за режима на президента Ким Чен Ун.

Криптовалутите са станали неразделна част от кибер войната и глобалните разузнавателни операции, повишавайки вероятността всяка държавна агенция, спечелила надпреварата с оръжия, да разработи квантово-устойчива криптовалута, за да може да си осигури значително геополитическо преимущество.

През юли 2018 г. Министерството на правосъдието (DoJ) повдигна обвинение срещу дванадесет лица от две звена на Главното управление на разузнаването на Русия (GRU) за използване на криптовалути за подхранване на усилия за хакване в компютърни мрежи, свързани с Демократическата партия, президентската кампания на Хилари Клинтън и свързани с изборите държавни съвети и технологични фирми.

През октомври Министерството на правосъдието обвини седем служители на GRU в глобално хакерско финансиране и свързаните с тях дезинформационни операции.

По-рано този месец е изтекъл поверителен доклад от Организацията на обединените нации. Той разкрива, че комитетът за санкции на Северна Корея на Съвета за сигурност на обединените нации смята, че хакерите от Северна Корея са събрали около 2 милиарда долара, като са хакнали банки и борси за криптовалути.

Комитетът твърди, че хакерите представляват съществена част от финансирането на режима и, както се твърди, набират средства за неговите програми за ОМУ (оръжия за масово унищожение), наред с други дейности.

Севернокорейската хакерска група “Lazarus Group” постигна особена известност за дейностите си, които засегнаха страни по целия свят.

Cryptodnes. BG

ПО ТЕМАТА

Microsoft и Ротшилд с блокчейн партньорство

Microsoft с криптовалутна система базирана на телесната топлина на човека

 

НАСА търси блокчейн и крипто експерти

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница