Айнщайн и Световното правителство

Сътрудничил ли е ученият на съветското разузнаване?

Талмудът: «Вие, евреите, сте само хора, останалите народи – не са хора; защото техните души от самото начало взема нечистият дух…»

«Бог без гняв» се отнася само до евреите; думите «Бог е гневен» се отнася само до неевреите; на евреите е разрешено да се притварят против грешниците, т.е. против неевреите…»

«Господ Бог е дал на евреите властта над имуществото и кръвта на народите в света…»; имуществото на християните Талмудът смята за «хвърлено добро, като морския пясък, и който първи го завземе, то ще бъде негова собственост».

Дали национализацията при соца и приватизацията в новото време не са в контекста на написаното в Талмуда?

Месията – „царят на Израел от дома на Давид и от Соломоновото семе“, непременно ще дойне, но кога не е известно. Мястото на този цар е на престола на възстановения Соломонов храм – т.е. Йерусалимския храм, „а това може да стане и в тази, година, и след десет години, и след 30…“

За този момент трябва да бъдат подготвени служителите – коени, а „всеки коен, а те сред евреите са около 2 или 3 процента, днес точно знае от кого е произлязъл преди три хиляди и триста години…“

Фамилиите Каганович, Коган,Каплан, Кац или Канценелсън може точно да показва, че дядо им или прадядо им по бащина линия е бил коен…“

Кратката еврейска енциклопедия допълва този списък – Каганов, Кагански, Каганер, Коганов, Коганер, Коганзон.

Но…“на престола във възстановения Соломонов храм ще се възкачи „презреният“ като Бог, представяйки се за Бога…“ И по-нататък: „… уж възстановеният Соломонов храм“ ще бъде посветен на „мрачния бог на еврейството Талмуда-Тората, Шулхан-Аруха, Кабала и чернокожите влъхви, магове и черодеи, които подготвят пътя на Апокалиптичния звяр…“

Достатъчно пълно е отношението на Айнщайн към световното правителство, отразено в книгата на Йоханес Уикърт:

За Айнщайн Световното правителство се превръща в „спасително понятие“. Това правителство е създадено на законова основа и то трябва да поеме отговорността за съдбата на всичките народи, смятал ученият. Според него конституцията му е точно формулирана и трябва да бъде призната от всичките национални правителства на доброволна основа.

Световното правителство трябва да може да регулира конфликтите между народите.

Моралният авторитет вече не може да бъде средство за поддържането на мира. Силата, която трябва да притежава Световното правителство, може да действа мобилно, с бърза намеса и да предотвратява война в някоя държава. Затова, според Айнщайн, държавите участници трябва да бъдат готови да платят определена цена – например да подчинят въоръжените си сили на наднационалното правителство.

Айнщайн наблюдава загрижено работата на Организацията на обединените нации – ООН, която би трябвало да отговаря на неговата идея, но тя не можа да оправдае възложените върху нея надежди.

Айнщайн е реалист и признава, че всяка международна организация не може да излезе извън рамките на конституционните й пълномощия или на пълномощията, които са й отстъпили нейните отделни участници.

Как Айнщайн вижда перспективите на Световното правителство?

Първо. Да се предостави на Световното правителство възможността да се разпорежда с всичките въоръжени сили, включително съвременните видове оръжия за масово поражение, за да се изключи възможността в бъдеще да има междунационални конфликти.

Второ. Световното правителство не трябва да се ограничава само с проблема за колективната сигурност, но и да възпитава човека и цели народи.

Според Айнщайн издръжката на националните въоръжени сили е опасна за другите народи – хипотетична възможност за нападение, но и за самата нация, която ги създава за своя защита.

Айнщайн безкрайно ненавижда родината си – Германия; смятал, че всичките германци носят отговорност за ликвидирането на евреи при Хитлер, че германците са най-жестокият народ в света.

Какво е отношението на Айнщайн към американските бомбардировки в Хирошима

В разговор с журналиста Раймонд Суинг той посочил, че атомната война вероятно ще унищожи само две трети от света и ще остави оцелели интелектуалци и запазили се книги, за да възстановят цивилизацията.

Сътрудничил ли е Айнщайн на съветското разузнаване

Генерал-лейтенант Павел А. Судоплатов в книгата си „Специалната операция. Лубянка и Кремъл. 1930-1950 г.“ пише: „Жената на известния скулптор Коненков, нашия проверен агент, която действаше под ръководството на Лиза Зарубина, се сближи с големите физици Опенхаймър и Айнщайн в Пристън. Тя успяла да очарова най-близкото обкръжение на Опенхаймър…“

Това била „Маргарита Ивановна-Коненкова, красива и класна жена, която работела като модел при мъжа си – прочут скулптор, включително и за едно от най-добрите му произведения – „Съблечена фигура в ръст“…“

Коненкови живели САЩ като емигранти повече от 20 години и през 1945 г. се върнали в Съветския съюз. Маргарита била с 24 години по-млада от мъжа си; по времето на войната тя била изпълнителен секретар в американското общество за помощ на Русия.

Първият мъж на Зарубина – Елизавета Юриевна Горска, бил терористът Блюмкин, който през 1918 г. застрелва в Москва германския посланик граф Мирбах. Лиза Горска сменила фамилията си и станала жена на прочутия разузнавач Василий Зарубин.

През 1998 г. в Ню Йорк на един аукцион били изложени писма, които Айнщайн адресирал през 1945-1946 г. до възлюбената си Маргарита Коненкова. Айнщайн насмешливо, трогателно и доверчиво разказва в тях за всекидневния си живот и неугасимата си любов към Маргарита.

Айнщайн познавал Маргарита повече от десет години преди преписката. Не е известно колко години са били любовници.

През 1935 г. Коненков получил поръчка да изработи бронзов бюст на Айнщайн и той го изпълнил. По-рано Маргарита се запознала с приемната дъщеря на учения – Марго, която се омъжило за руски журналист.

Коненкова постоянно лавирала между Айнщайн, Коненков и контролиращия я офицер от НКВД Пастелняк, когото тя запознала с Айнщайн, представил се за вицеконсула Павел Михайлов. Тя играла три трудни роли едновременно – на жена, любовница и шпионка.

При първата среща на Айнщайн Маргарита му оказала „незабравимо впечатление, което останало у него за цял живот. Той й посвещавал стихотворения, писал й писма и тогава, когато се върнали в Съветския съюз през 1945 г.“.

В книгата на Судоплатов се разказва, че П. Капица през 1946 г. поканил Айнщайн в Съветския съюз да работи в областта на физиката. Но това предложение предизвикало паника в американските специални служби и в американското посолство в Москва. ФБР започнало активно да разработва Айнщайн, смятайки, че е свързан по някакъв начин с Капица.

Пьотр Л. Капица е руски и съветски физик, инженер и иноватор, един от основателите на Московския физико-технически институт, лауреат на Нобелова награда по физика заради откритието на явлението свръхтекучество на течния хелий, работил в областта на физиката на ниските температури, изучаването на свръхсилните магнитни полета и задържане на високотемпературната плазма.

Издателство PACПEP

Секретен доклад на Айнщайн разкрива тайната на НЛО

Защо Айнщайн е изгорил последната си научна разработка ?

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница