“Ако Майка Тереза е светица, аз съм Иисус Христос!“ – мафиотът Бруско. Майка Тереза – ватиканската убийца | Как Ватиканът канонизира поредния убиец! Скандални факти от биографията на Агнес Годже Бояджиу

НЕЛИЦЕПРИЯТНИ ИСТИНИ ЗА МАЙКА ТЕРЕЗА

Майка Тереза е отговорна за мъченията и смъртта на много хора

В организирания от нея „Дом за умиращи“ не използвали обезболяващи лекарства. Болните страдали и не могли да се надяват на спасение.

Майка Тереза е родена на 26 август 1910 г. в Скопие, в обезпечено семейство на албанци католици. Истинското й име е Агнес Бояджиу. Баща й бил националист, който се борел срещу сърбите в Скопие и искал градът да се присъедини към Албания. Агнес споделяла неговите възгледи.

През 1928 г. тя завършила гимназия и заминала за Ирландия, където се включила в ордена монахини „Сестри Лорето“, приемайки името Тереза. След като усвоила английски език, тя започнала да го преподава в Калкута.

Майка Тереза разказва през 1946 г. как й се явил Христос, който й заповядал да се откаже от предишния си начин на живот и да помага на всички нуждаещи се. Тереза била благословена от Папата и основала в бившия храм на богинята Кали „Дома за умиращи“. Той станал световно известен около 1969 г., когато ВВС излъчил филма „Нещо прекрасно за Бог“, който я възхвалява. Благодарение на умелия пиар, орденът вече наброявал пет хиляди сестри. В 121 страни възникнали 500 храма. Откривали се също социални домове и хосписи.

Една от бившите сестри – Мери Лаудън, споделя в документалния филм „Ангелът от ада“ своите спомени за това, как се отнасяли към бедните хора в „Домовете на умиращите“.

„Главите им били бръснати на голо и затова приличали на концлагеристи. Били предвидени две зали, в които имало сгъваеми и дървени кревати. В едното помещение умирали жените, а в другото – мъжете. Не се провеждало качествено лечение. Хората получавали само най-прости препарати. Иглите се използвали многократно и се миели в студена вода. Запомнила съм едно 15-годишно момче с болни бъбреци. Не му даваха антибиотици, затова състоянието му бързо се влошаваше. След това беше нужна операция. Когато казах за това, че момчето трябва по-скоро да се закара на такси в болница, чух от сестрите: „Ако с него постъпим така, е се наложи да го правим за всички.“

Думите на Лаудън са потвърдени от многобройни проверки на „Домовете за умиращи“. Те установили, че там не се спазват санитарните норми, не се използват дори елементарни обезболяващи, а пациентите се хранят оскъдно. В такива домове хората умирали от болков шок.

Майка Тереза заявявала: „В това, как страдат бедняците, има нещо прекрасно. Това ги доближава до Бог. Исус целува онези, които изпитват мъки.“ Тя твърдяла, че това превръща болните в истински католици и ги спасява от страдания в задгробния живот.

За собственото си лечение Майка Тереза се обръщала към скъпоструващи клиники, с което противоречала на пропагандираните от нея възгледи. Освен това тя с лекота променяла някои убеждения.

Когато през 1979 г. Агнес Бояджиу получавала Нобеловата награда за мир, тя нарекла абортите най-голямата заплаха за човечеството. Когато премиерът на Индия Индира Ганди започнала насилствено да стерилизира бедните хора, тя напълно я поддържала.

Когато пътешествала в разни страни Майка Тереза настоявала да се забранят разводите, тъй като всички бракове се освещават от Господ. Но когато принцеса Даяна се развела с принц Чарлз, тя го нарекла правилно решение.

Призовавайки заобикалящите я да водят аскетичен начин на живот, Агнес Бояджиу ползвала баснословно скъпи лични самолети, отсядала в луксозни хотели.

Световната благодетелка получавала огромни пожертвувания, много премии и огромни суми, но не разкривала за какво се харчат, не обичала да беседва с журналисти, които съветвала „да не говорят с нея, а с Бог“.

Дружбата на Бояджиу с Индира Ганди спасявала монашеския орден от финансов контрол.

През 1991 г. избухнал огромен скандал относно изразходваните средства, които получила. По това време германското издание „Щерн“ публикувало документално доказателство, че само 7% от получените суми се изразходвали за болните, останалите пари влизали в сметка на римската банка на Ватикана.

Майка Тереза не се стеснявала да получава пари от представители на диктаторски режими. През 1981 г. тя получила 1,5 милиона долара от хаитянския президент Жан-Клод Дювалие, участник в политически интриги и убийства.

Известният американец Чарлз Китинг й предал 1,25 милиона долара. По-късно той бил обвинен, че е ограбил вложителите в своя фонд. Майка Тереза се застъпила с молба да бъде помилван, но получила отказ.

През 2016 г. Майка Тереза е обявена за светица. В католицизма това е предвидено за онези, които могат да лекуват и вършат чудеса.
Свещеникът от Канада Брайън Колодийчук потърсил факти за чудеса, в които е участвала Борджиу. Той обявил, че в индийския щат Бенгалия жена била диагностицирана с рак на стомаха, който изчезнал на 5 септември 1998 г. в годишнината от смъртта на Майка Тереза. Преди чудесното изцеление на корема на болната се намирал медальон с лика на Дева Мария, който имал досег и до тялото на починалата Бояджиу. След време съпругът на жената казал истината за „болестта“ й – тя нямала рак на стомаха, а киста на яйчника, чието лечение платил. След това събитие канонизацията на Тереза била отложена.

През 2008 г. открили ново чудо. Бразилецът Марсилио Андрино страдал от онкология на мозъка. Мъжът бил излекуван с молитви на Майка Тереза, които четяла съпругата му. Нямало документи, които да опровергаят правдивостта на тази история.

Познаващият Майка Тереза италианец Джорджио Бруско, който лежал в затвора за връзки с мафията, изразил учудването си заради канонизацията на монахинята. Той се изказал по следния начин: „Ако нея я смятат за светица, защо мене да не ме нарекат Иисус Христос.“

Майка Тереза била злобна и жестока жена. По нейна вина загинали мъченически хиляди хора. В нейните „Домове за умиращи“, било забранено да се дават обезболяващи, а болните умирали от всякакви болести.

Папа Франциск, пред 120 хиляди души, на площад „Свети Петър“ в Рим, канонизира Майка Тереза за светица в римокатолическата църква.

Агнес Годже Бояджиу е родена на 26 август 1910 г. в Скопие, в семейството на богати албанци католици.

Баща й – Никола Бояджиу, бил албански националист от Призрен, член на нелегална организация, чиято цел била „очистването на Скопие от славяните окупатори – имат се предвид македонци, сърби и българи, и присъединяването му към Албания“.

Ненавистта към славяните била причината за насилствената смърт на Никола през 1919 г.; той бил убит по времето на атака срещу сръбско село. Неговата дъщеря наследила омразата му към славяните.

Отношението на Агнес Годже към родното й Скопие е много показателно.
Когато на 26 юли 1963 г. в резултат от земетресението там загинали 1070 души и били разрушени 75% от сградите, тя отказала да отдели финансова помощ чрез своя монашески орден за борба с щетите, но благословила персонала на американска военна болница.

Болницата престояла в Скопие 15 дни. Македонците разказват, че американците пет дни монтирали болницата, пет дни правили снимки на фона на развалините и пет дни я демонтирали…

Съветският съюз изпратил в Скопие 500 военнослужещи от инженерни войски, които работили в града половин година. Те спасявали живота на македонци, оказали се под развалините.

През 1928 г. Агнес Бояджиу завършила гимназия и заминала за Ирландия в монашеския орден „Сестри Лорето“. Там тя научила английски език и станала монахинята Тереза; след това била изпратена в индийския град Калкута да преподава в католическото училище „Света Мария“.

По нейните спомени през 1946 г. Агнес Годже имала видение.
Христос й заповядал да напусне училището, да хвърли монашеските дрехи, да облече местната носия сари и да тръгне да помага на бедните и нещастните.

С помощта на местните власти Майка Тереза създала през 1948 г. учреждението „Дом за умиращи“ в бившия индийски храм на богинята Кали. 12 монахини и Майка Тереза създали ордена „Сестри – мисионерки на любовта“. През 1950 г. орденът спечелил поддръжката на епископа на Калкута Фердинанд Периер, който започнал да действа в целия свят с благословението на папа Павел VI.

Майка Тереза спечелила световна слава, когато през 1969 г. бил заснет филмът на журналиста от ВВС Малкълм Магеридж – „Нещо прекрасно за Бога“.
В резултат от мощния пиар броят на монахините в ордена стигнал до 5 хиляди, появили се над 500 храма в 121 страни. Навсякъде се отваряли болници за тежко болни хора и социални домове, които Майка Тереза, както преди ги наричала „Домове за умиращи“.

Какво разказва Мери Лаудън, която работила в един от тези домове:

„Първото ми впечатление беше все едно, че виждам кадри от нацистки концлагер, тъй като всичките пациенти бяха голи. От мебелите имаше само примитивни дървени легла. Две зали. В едната бавно умираха мъже, в другата – жени. На практика – никакво лечение, от лекарствата – само аспирин и други евтини препарати. Системи не достигаха, иглите се използваха многократно, монахините ги миеха със студена вода. Когато ги питах защо не ги изваряват, те ми отговаряха, че не е нужно и че няма време за това…“

Думите на Мери Лаудън са потвърдени от многобройни проверки на „Домовете за умиращи“.
В тях не се сключвали трудови договори с лекарите, а цялата работа изпълнявали безплатно доброволци, повярвали в мита за Майка Тереза. Докторите виждали, че не се спазват хигиенните норми, заразяването между болните, лошата храна и липсата на елементарни обезболяващи.

Новата светица заявила относно обезболяващите следното:

„Има нещо прекрасно в това, как бедните приемат участта си, как страдат, като Христос на кръста. Светът получава много от страданието. Мъчението означава, че Исус ви целува…“

За Майка Тереза болният не трябвало да оздравее, а да премине в лоното на католицизма и така да се спаси от мъките на ада в задгробния живот.

Колкото по-силно страдал болният, толкова по-лесно било да бъде убеден, че за да се избави от мъките, трябва да стане католик. В „Домовете за умиращи“ провеждали ритуал с католическо кръщение.

Когато на самата Майка Тереза й потрябвала медицинска помощ, тя не използвала услугите на своите учреждения, а отишла да се лекува в една от най-скъпите клиники в света – в щата Калифорния.

Тереза сменяла своята позиция и по други въпроси, ако й било изгодно. Тя била категорично против абортите. Но когато приятелката й Индира Ганди започнала насилствена стерилизация на бедни, Агнес Бояджиу напълно поддържала тази кампания.

Тереза била и против разводите, но когато приятелката й принцеса Даяна се развела с принц Чарлз, тя посочила, че решението й било правилно.

Агнес Бояджиу неведнъж заявявала, че „СПИН е справедливо възмездие за неправилното сексуално поведение“, ненавиждала феминизма.

Когато в Индия избухвали епидемии, Майка Тереза не оказвала помощ в борбата с тях, но се снимала с болни.

Въпреки че тя демонстрирала скромен живот, това не й пречело да се придвижва в персонални самолети и вертолети и да нощува в най-луксозни резиденции.

Благодарение на масираната пропаганда, милиони хора повярвали в благодетелката на нещастните и болните и й дарявали крупни суми.

Освен Нобелова награда, Майка Тереза получила десетки други премии от различни организации.

Благодарение на приятелството й с Индира Ганди, орденът на Тереза дълги години бил извън финансов контрол, под предлога, че бил крупна благотворителна организация.

Когато й връчвали Нобеловата награда, Тереза лъгала, че оказала помощ на 36 хиляди жители на Калкута.

Най-мощният скандал избухнал през 1991 г., когато немското списание „Щерн“ на основата на документи публикувало данни, че 7% от пожертвуванията отиват за лечението на болните, а останалите отиват в сметките на Банка Ватикана в Рим.

Тереза преспокойно приемала пари, които били ограбени от диктаторите на своите народи.

От диктатора на Хаити Жан-Клод Дювалие Тереза получила 1,5 милиона долара.

През 1989 г. Майка Тереза посетила Албания, родината на своите прадеди. Тя поднесла венец на гроба на Енвер Ходжа и казала похвални думи за него.

Тереза получавала пари от Ясер Арафат, с когото се срещнала в Ливан.

Голям спонсор на ордена „Сестри – мисионерки на любовта“ бил евреинът и медиен магнат Робърт Максуел, който откраднал от пенсионния фонд на своите работници 600 милиона долара.

Друг спонсор и дарител на ордена на Тереза бил американецът Чарлз Китинг; от него тя получила 1,25 милиона долара. Той ограбил 23-има вложители в своя фонд от 252 милиона долара.

На 3 декември 1984 г. в индийския град Бхопал избухнал взрив в химически завод, собственост на американската компания „Юнион карбайд“. Загинали четири хиляди души в началото, още десетки – по-късно. Причината за катастрофата била икономията на средства за безопасност от страната на химическата компания. Майка Тереза в речите си посочила, че това е божие наказание, че индийците трябва да се молят и че той ще накаже виновните. Нейните речи предотвратили вълнения срещу американците.
Компанията „Юнион карбайд“ дарила на ордена на Майка Тереза крупна сума.

Има данни, че чрез организацията на Тереза била оказвана тайна финансова помощ на никарагуанските контри.

За да бъде канонизирана за светица Тереза, било необходимо да е извършила чудеса

Търсенето им било възложено на канадския свещеник Брайан Колодийчук.
Първо той обявил, че индийката Моника Бесра имала злокачествен тумор в стомаха. На годишнината от смъртта на Тереза – на 5 септември 1998 г., една сестра наложила медальон с лика на Света Богородица към корема й, който имал съприкосновение с тялото на Тереза в деня на смъртта, и се обърнала към световната праведница с молитва за нейното оздравяване. След осем часа „туморът изчезнал“.

Неочаквано Моника се скарала с мъжа си и той заявил на журналисти, че жена му нямала тумор, а киста на яйчника, която била излекувана с лекарства, за което той платил крупна сума…

След този скандал на Ватикана вярата в светостта на монахинята, която му донесла печалба от три милиарда долара и милиони нови последователи, не пропаднала. Но за да се спази приличието, била направена многогодишна пауза в канонизирането за успокояване и забрава.

През 2008 г. преподобният Колодийчук намерил ново „чудо“ в Бразилия — Марсилио Х. Андрино имал злокачествен тумор в мозъка, но след като жена му Фернанда започнала да се моли на майка Тереза, туморът изчезнал.
Избухнал нов скандал…
Но Ватиканът завършил процеса на канонизация на Майка Тереза и това се коментира от много хора.
Италианецът Джорджио Бруско, който лично познавал Агнес Бояджиу, и в момента се намира в затвора за участие в организираната престъпност, казва лаконично: „Ако тя е светица, аз съм Иисус Христос…“
Много хора, които познавали Тереза, твърдят, че тя е изключително злобна и алчна старица.

ПО ТЕМАТА

Истината за папата и Ватикана: Католическата църква притежава повече богатство, от която и да е банка, корпорация, тръст или правителство

Коя Америка познавате ?

Сензационно от папа Франциск: Адът не съществува, Адам и Ева също никога не са съществували

Папа Франциск: «Педофилите имат специално място в рая» (ВИДЕО)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Истината за Ошо

Как да станете гуру в няколко лесни стъпки (ВИДЕО)

Последно от ЛЮБОПИТНО