Ако не е Бог, тогава Кой е Създателят на хората ?

Предполага се, че ТЕ (сега вероятно си заслужава  да пишем за нашите създатели, както и за Бог, с главна буква) са ни създали с всички възможни чувства и емоции. Именно Те са ни дали добро и зло. Оказва се, че докато все още сме живи, експериментите продължават?

Нека цитираме няколко теории, предложени от нашите учени за разглеждане:

– Земята. Какво знаем за нея?
– Човек. Какво знаем за своя произход?
– Вселената. Кой я е изучил докрай?


Ние сме безсилни да намерим отговори. Велики учени и екстрасенси търсят отговори на тези въпроси от векове.
Ние, като човечество, потънахме в своите пороци, безсмислени грижи, войни, борба за оцеляване.
Мнозина са уверените в своята правота и съвършенство. Хората доказват своето превъзходство във Вселената. А някои  дори не ги безпокоят подобни разсъждения. И едното и другото са невежеството на сегашното поколение.
Преди много години се появява предложението, че ние сме просто експеримент на  извънземни същества. И че именно извънземните са ни създали като цивилизация. Те контролират и управляват нашето развитие. А Земята е само лаборатория за много експерименти върху нас. Оказва се, че ние сме също като опитните мишки, само че с по-високо ниво на интелигентност. Но и това е под голям въпрос.
Предполага се, че те са ни създали с всички чувства и емоции, които именно (и които и те вероятно притежават). Именно Те са ни дали представите за добро и зло.
Оказва се, че ако все още сме живи, експериментите продължават, а  как ще свърши всичко това никой не знае.
Гледайки мистериозното и безкрайно звездно небе, ние неволно си задаваме тези въпроси. Нека цитираме няколко теории, предложени от учените:

Първа догадка. Математиците предполагат, че ако гравитацията на Земята беше само  0.6 от сегашната, хората биха могли да падат и да скачат от височина без да увреждат здравето си.

Втора догадка. Ами ако се окаже, че човечеството не е Божие създание? А само мигрант (както е модерно да се казва) от други планети. Ами ако фактите от западноафриканската митология на племената се окажат верни. И ние наистина сме имали постоянни контакти с други цивилизации и планети в миналото. Може би наистина сме потомци на неведома цивилизация, дошла на Земята от Сириус. Като  тази теория дори не противоречи на законите на физиката и астрономията. Може би неслучайно предците от  Древен Египет са се покланяли на Слънцето под името Сириус.

Трета догадка. Човекът изобщо не е приспособен към климатичните условия за живот на Земята. Човекът определено не се вписва в  биологичната верига на Земята. И тогава цялата теория на Дарвин за произхода на човека от маймуната се оказва несъстоятелна.

Четвърта догадка. Учените са доказали, че човек използва много малка част от потенциала на мозъка си. В какво е грешката? Защо не използваме целия си мозъчен капацитет? Защо Адам е изял забранения плод (който погрешно се определя като ябълка)? В това ли се крие целият отговор?Ние смеем да предположим, че в друга по-комфортна среда човек би могъл да използва всички възможности на разума си. Сега достъпът до тях обаче е закрит. Кой е собственикът на ключа от нашия мозък?

Пета догадка. Всяко земно същество има 24-часов биологичен ритъм. Всичко на Земята е подчинено на изгрева и залеза на Слънцето. Без значение къде и как  ще затворите петел в тъмна стая, той безпогрешно усеща настъпването на зората.
У човека всичко е различно. Ето и доказателството. През 1972 г. френският спелеолог Michel Siffre се спуснал под земята за шест месеца. Там той бил напълно изолиран от външния свят. Водейки дневника си  става ясно, че според усещанията си за началото на деня и нощта ученият загубил цял месец. Оказва се, че 24-часовият ритъм не ни е вроден.
Шеста догадка. Човекът е единственото същество на планетата, което е принудено да носи чужди дрехи. Човешкото тяло не е защитено от суровите природни условия на Земята. Ако хората бъдат лишени от възможността да се обличат в шуби от кожите на други животни, жителите на студените райони ще умрат. Колко безмилостно е това за човека! Дали нашият Бог е направил грешка и тук?

И сега да направим заключение за нашата родна планета. Най-вероятно тя изглежда така:

– Силата на гравитацията там е половината от тази на Земята.
– Има достатъчно вода и плътност, подобни на Земята.
– Времето на въртене около оста и трябва да бъде около 30 часа вместо 24 часа.
– Няма смяна на сезоните, температурата, налягането, магнитни бури и т.н.
– На нашата планета мозъкът работи  на 100%. Не се нуждаем от биологични храни, технологии, интернет. Там сме телепати и всесилни.


Интересна картинка се получи, нали! И  рано или късно бихме могли да се върнем отново в Родината си? 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница