Ако Путинската перестройка пропадне, следва ликвидация на Русия

„25 хилядниците“, толкова чиновници при Елцин всяка година ходеха в Америка с цел управлението на Русия. Стотици хиляди са такива управленци, включително министри, зам.министри, началници на департаменти. Те също не са „за“, те се вписват в определена конструкция, в която е заложено да се краде, да си корупционер. Почти всички чиновници не живеят според заплатата си. Това е технологичен елемент от системата на управление. А сега се предлага Суверенитет, без международно право, не може да се изнася накраденото в Лондон, не може да се получава там политическо убежище. Реално всичките началници и елити на страната са противници.

Разбира се Путин има 2-ри ешелон. Но нищо хубаво в него няма. Това е силов сценарий. Опричнината на Иван Грозни се възприема негативно от обществото. Сталинските чистки от 1937 също. Враговете обаче, фактически тикат Путин към този сценарий.
Смятам, че Русия ще победи, но тази победа няма да носи такъв прост и бърз характер, както победата в Крим. Напълно възможно е тя да потъне в няколко годишна вътрешна гражданска война. Динамиката на събитията се движи в тази посока.

Списък на обявените подаръци от Путин в Посланието от 15 януари.
Дали има друга страна в Европа с такава социална политика?

В Посланието от 15 януари Путин казва:

„Русия може да остане Русия само като суверена държава. Суверенитетът на нашия народ трябва да бъде безусловен. Премахнахме част от властовите функции на олигархическите кланове. Трябва да се заложи в Конституцията приоритет на вътрешното над международното право.“

Т.е. Плебисцит е нужен не, за да се правят обсъждания, а да се гласува за приоритет на нашите закони над чуждестранните решения – нарича се СУВЕРЕНИТЕТ.

12 април, денят на космонавта бе подходяща дата за Референдум. Мина месец. Да сте чули за по-нататъшна динамика в обществено-политическите процеси за реализация на задачата, поставена от Путин? Аз не. Появи се историята с голямо количество поправки, каквито първоначално не се планираха. Путин иска Суверенитет, а поправките после. С тия нови предложения и поправки се загуби главното, което Президентът назова „Задача №1“ – Суверенитетът и махането на международното право, те не се обсъждат въобще.

Хронология:

 • 15 януари Путин предложи приоритет на националното право над международното.
 • Мигновено Думата се събра и реши да го подкрепи на първо четене.
 • 21 януари беше първото четене.
 • Съветът на Думата изпрати молба до регионите за отзиви до 22 януари.
 • Само 2 региона пратиха отзиви. Излиза, че регионите не подкрепиха предложението на Президента.
 • Какво се оказа – регионите бързо били написали положителни отзиви, но възникнала интрига – позвънявания от разни влиятелни сили в Москва с молба да не дават подкрепа така, както е било искано в официалното писмо от Думата на 21 януари. И отзивите не са пратени. Какво е плебисцит – референдум с 80-90% явили се и с въодушевление гласували „за“. За целта бяха нужни положителните отзиви от регионите, а те бяха блокирани. Излезе така, че регионите не поддържат Президента. Това е саботаж.
 • За 12 февруари Думата беше планирала да приеме предложенията на 2-ро четене. Не се състоя, заради липсата на отзиви и появилите се 500 поправки. Тия, които устроиха това са или глупаци, или съзнателен механизъм на бюрократически саботаж. Като японска стачка – спазват всички правила и работата спира.
 • Чак след 2-ро и 3-то четене може да се даде старт на подготовката за Плебисцит. Няма дата, няма пари за него, няма постановка на задачата, няма ги въпросите, които да се внесат за гласуване. И започва да се премества срока за плебисцита, и Путин се съгласи, т.е. тия саботажници го надиграха. Водим борба за Отечеството, а ние отклоняваме решаващите събития на тази борба, за да си бъбрим по 500 поправки, които в 99% не са свързани със Суверенитета. Очевиден саботаж! Сроковете пропадат.
 • 13 февруари Путин се съгласи на изместване 2-рото четене с 2 седмици. Процесът е затормозен. Противници на възстановяване Суверенитета има – в Интернет пускат изготвени в Холивуд клипове с наши артисти против конституционната реформа. Значи сме заети не с това как по-добре да свършим работата, а как да се борим с някого, т.е. със САЩ, сайтът е калифорнийски. И тия противници ни надиграха засега, в сроковете.
 • Може ли 2-ро четене на 3 март, а 3-то на 5 март, за да бъде Референдумът 22 април. Теоретически да, но изобщо няма време за подготовка и агитация. Така се проваля идеята за Плебисцит, защото за това време народът няма да разбере какво иска Президентът от него.

Къде са филмите, които да разкажат какво е Суверенитет, какво е Конституция, как работят механизмите на външно управление. Хората изобщо не разбират как реално е устроена властта. Ако го няма ефекта на Плебисцита – масов празник, с въодушевление, като първата любов, няма да има Суверенитет. Защото Плебисцитът позволява да се зачистят всички партии – и Единная Россия, и КПРФ, и ЛДПР, да се смени цялата политическа система, да се създадат нови партии, движения. Единная Россия са просто чиновници, на тяхно място ще дойдат патриотически партии, които ще работят за Отечеството.

За тези нови 2 седмици ще се появят още 20000 предложения, искащи още отсрочване. Това означава Плебисцитът да отиде за есента. До тогава американците ще пуснат още десетки хиляди клипове, ще се подготвят и есенният Плебисцит може да се провали.

 • Ако не бъде Плебисцит, а гласуват 50%, няма да се смени политическата система.
 • Ако гласуват 20%, ще излезе че Президентът се е обърнал към народа, не е бил подкрепен, значи трябва да си ходи и ще настъпи развал в държавата.

Ще се получи ефектът на ГКЧП, който опита да съхрани Съветския Съюз и ще тръгне рязко процес на деградация на Русия, до ликвидирането й. Ако Путинската перестройка пропадне, следва ликвидация на Русия. Ще се повтори 1991. Това трябва ясно да се разбере. Това не е като „Не се получи, да го забравим“.

Власт това е собственост на активи. Смяна на власт е смяна на собствениците. Затова противниците на тази реформа са всичките елити на страната. Никому, освен народа не са нужни реформите на Путин. Всички елити са изградени по международното право. Бизнесът е построен по английското право и английския съд, с американски инвестиции и европейски кредити. Рублевите са блокирани от ЦБ, която е независима от държавата и се ръководи от международните финансови институции. Правовата и съдебната система са построени под чуждестранна юрисдикция – решението на чуждестранни съдилища автоматически действат в Русия, Газпром го съди Стокхолмски съд.

Арбитражен процесуален кодекс на Руската Федерация, Член 243, точка 4: „При разглеждане на дело арбитражният съд няма право да преразглежда решението на чуждестранния съд по същество.“

Ние се явяваме английско-американска правова провинция и в днешната система на собственост се вписват хора, които това ги устройва. Тази система е от 29 години, в нея те израснаха и се създадоха. Когато руският съд стане над английския, това ще бъде лошо за тях, ще трябва да решават своите въпроси по друг начин. Сега те са в Лондон, там им е всичко, семейството, училищата, наетите юристи, а тук не знаят какво ще им наложат. Цялата икономика на страната е в ръцете на олигархичните кланове. Ако поискат могат да изкарат 20 милиона хора на улицата като почнат уволнения и неизплащане на заплати.

Правовата система е против, системата на изпълнителната власт също. „25 хилядниците“, толкова чиновници при Елцин всяка година ходеха в Америка с цел управлението на Русия. Стотици хиляди са такива управленци, включително министри, зам.министри, началници на департаменти. Те също не са „за“, те се вписват в определена конструкция, в която е заложено да се краде, да си корупционер. Почти всички чиновници не живеят според заплатата си. Това е технологичен елемент от системата на управление. А сега се предлага Суверенитет, без международно право, не може да се изнася накраденото в Лондон, не може да се получава там политическо убежище. „Това трябва ли ни?“ – си мислят чиновниците. Съответно те също са противници. Реално всичките началници и елити на страната са противници. Естествено, те не го говорят открито, но ще саботират колкото могат. Няма да кажат „Ние сме против Плебисцита на народа“. Ще кажат „Ето 500 поправки, нима не трябва да бъдат обсъждани?“ Създали са ситуация, когато на Путин му се налага да преодолява не своите противници, а да се бори с блатото, създадено от тези противници. Революцията за смяна на властта се затормозява.

Има ли Путин 2-ри ешелон? Разбира се да. Но нищо хубаво в него няма. Това е силов сценарий. Да, той се подготви за него – укрепи Прокуратурата, сложи за Главен прокурор следовател, който умее да вкарва масово хора в затвора. 200 000 стоят в предварителния арест, т.е. опит има. И те са само от Следствения комитет, а ако с това се заеме Прокуратурата, броят им може да се удвои и утрои. Но това не е хубаво. Опричнината на Иван Грозни се възприема негативно от обществото. Сталинските чистки 1937 също се възприемат негативно. Това е лош имидж. Враговете обаче, фактически тикат Путин към този сценарий.

Смятам, че Русия ще победи, но тази победа няма да носи такъв прост и бърз характер, както победата в Крим. Напълно възможно е тя да потъне в няколко годишна вътрешна гражданска война. Динамиката на събитията се движи в тази посока.

Текстът е от 25 минутното видео на Евгений Фьодоров, неофициален говорител на Путин.

Евгений Фьодоров е член и бивш Заместник Председател на Комитета по бюджет към Думата;
Член на Централния Политически съвет на Единная Россия;
Действителен държавен съветник на РФ;
Кандидат на икономическите науки;
Воювал в Афганистан;
Полковник от запаса;
Координатор на НОД – Национално – освободително движение с лидер Путин.

 • Олег Костадинов, Яндекс

Последно от СВЯТ

The Bulgarian Times