Ако този паметник беше извън оградата на Американското посолство всеки буден извън матрицата българин би го препикал и разрушил, лично

Преди 71 години на този ден само за ЕДНО денонощие изсипват над 1,800 бомби, всяка от която тежи по 250 килограма – 450 ТОНА смърт! (предимно през нощта) над спящите и нищо неподозиращи мирни граждани на столицата ! Наши Братя и Сестри !

Загиват в съня си над 750 Софиянци (в това число и ДЕЦА)! А Хиляди са осакатени, ранени и инвалиди до живот!

НАПЪЛНО СА СРИНАТИ 463 сгради, стотици са частично разрушени, в това число Народния театър, Народното събрание, сградата на БАН и почти всички околни постройки , етнографския музей – като са унищожени почти всички (с малки изключения) архиви на музея събирани от поколения Български учени!

Избити са предимно МИРНИ (ЦИВИЛНИ) граждани! Унищожени са сгради инфраструктура всичко … електричеството, водоснабдяването и т.н. е извън строя в целия Град, а бягащите от София хора образуват многохилядни километрични опашки … над 300000 (за онова време) са принудени да напуснат столицата и търсят убежище някъде из България … София е парализирана !

Бомбардирани са не само София , а и Пловдив, Враца, Дупница, Асеновград, Хисар и много други ! …

Важно е да се помни какво казва — заявява тогава Чърчил по въпроса … цитат:

”След като лекарството е свършило толкова добра работа, нека българите да продължат да получават допълнителни дози от него.”

( 76 ) снимки от бомбардировките (18+ са премахнати) lostbulgaria.com

Още един, по-важен цитат:

”В зрелищно шествие от хотел ”Кемпински” до американското посолство преминаха тази седмица Гвардейският духов оркестър на Българската армия и Стародавната и почитаема масачузетска артилерийска рота за церемонията по откриването на паметника на американските летци, загинали в небето на България през Втората световна война. Монументът, който се издига пред посолската сграда на САЩ в София, беше открит от посланик Джеймс Уорлик. Сред гостите бяха министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, заместник-кметът на София Минчо Герджиков, бившият български еврокомисар Миглена Кунева, бившият външен министър Соломон Паси, депутати.”

Само 1 въпрос напира в мен ! Защо тези хора не са с дупки в главите ?!? … и защо не им е отнето незабавно Българското гражданско! Защо не са на прокурор за държавна измяна и национално предателство !?!

КАК ПО АНГЕЛИТЕ Е ВЪЗМОЖНО ВЪОБЩЕ ИЗОБЩО НА 04 или 07 … октомври 2010. г. . (ГЕРБ=ГРОБ) ДА СА ОТКРИЛИ / Е БИЛ ОТКРИТ У НАС ПАМЕТНИК НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ американски летци … СРАМ И ПОЗОР ! ВДИГАМЕ ПАМЕТНИЦИ НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЗАГИНАЛИ ДОКАТО СА ИЗБИВАЛИ МИРНОТО И ЦИВИЛНО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ!

СМЪРТ И САМО И ЕДИНСТВЕНО СМЪРТ ЗА ПРЕДАЛИТЕ РОДООТСТЪПНИЦИ НА ОТЕЧЕСТВОТО И ПОДИГРАЛИ СЕ И ИЗГАВРИЛИ С ПАМЕТТА И ЗАГИНАЛИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ !

АКО ТОЗИ ”паметник” БЕШЕ ИЗВЪН ОГРАДАТА на ”us” ембасито АЗ ЛИЧНО БИХ ГО РАЗРУШИЛ И ПРЕПИКАЛ!.

Този паметник не е военно гробище и няма никаква причина да се бърка с такова! Той е паметник, възхваляваш убийци на жени и деца, издигнат в града, където те са били безмилостно жестоко, хладнокръвно и целенасочено избити! САЩ има ли паметник на загиналите японски летци над Пърл Харбър и дали има паметник в Япония на американските летци над Хирошима и Нагасаки?

Във всички бомбардировки от април 1941 г. до 1 септември 1944 г. в тогавашните граници на България англо-американските въздушни сили атакуват 187 населени места и хвърлят общо 45 265 бомби! В тези набези са убити 1,828 души и ранени 2,372, много от тежко ранените умират по-късно, а други остават цял живот инвалиди! Над 12 ХИЛЯДИ сгради са разрушени! Само в София това са 10 002 жилища, 1684 магазини и складове, 396 работилници, 117 предприятия, 42 фурни, много болници, 14 черкви, 288 обществени учреждения и 19 училища! а ВИЕ им ИЗДИГАТЕ ПАМЕТНИК !??????? СМЪРТ ЧРЕЗ РАЗСТРЕЛ ЗА вас.

СРАМЕН И ЖАЛЪК – ДОСТОЕН ЗА РАЗСТРЕЛ на ”човеците” участвали в това позорно събитие …- КАК СПИТЕ БРЕ! КАК СПИТЕ ?!? Българска??? Армия??? в какво сте се клели вие бре! Какво сте целували! Българска ,ама друг път…- била е някога…

Единодушно, от редакцията на “The Bulgarian Times“

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Кой одобри изграждането на паметник, на убийците бомбардирали София 1944 г. ?

 

 

Помним! На днешната дата в неравностоен въздушен бой с врага, геройски умира Капитан Димитър Списаревски, като сваля с въздушен таран американски четиримоторен бомбардировач! Поклон пред героя! По време на АНГЛО-АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ над София загиват 4208 цивилни! (Подвигът на Списаревски – ВИДЕО)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ