Актуално: Короначумата – Какво става по света и у нас ?

В Китай и…

1. В изявление за китайския народ лидерът на Китай Си Дзинпин обяви свещена, народна война срещу короначумата.

2. Ръководителят на общинското бюро на правосъдието в Пекин Ли Фуинг оповести пред медиите, че хората, умишлено прикриващи контакти със заразени или отказващи изолация, могат да бъдат наказани със смъртна присъда.

3. В тази връзка, за да се въведе това смъртно наказание Китайското Политбюро реши да промени правовия ред и законите в страната.

4. В Ухан влезе в експлоатация 13-та поредна нова болница, разпростряна на площ от 80 декара. Тя беше построена за рекордните 6 дни.

5. Проведе се заседание на специалната комисия за борба с короначумата под ръководството на премиера Ли Къцян. Взето е решение за нуждите на борбата с епидемията – лечение на заразените и болните да се пригодят стадиони, спортни зали, изложбени палати, бизнесцентрове, сгради на хотели, училища и др. обществени постройки.

В Ухан вече три стадиона и всички изложбени палати, центрове и училища са преобразувани във временни болници.

6. Заразените с новия коронавирус пациенти в Ухан, които все още не са хоспитализирани, все още са много и това е най-голямото предизвикателство в епицентъра на епидемията, заяви Уан Чън, ръководител на Китайската академия на медицинските науки в интервю за Китайската централна телевизия (CCTV) в сряда.

7. Днес по разпореждане на китайските власти армията, заобиколила карантирания град ГуанДзжоу навлезе в 15-милионния мегаполис и наложи пълна изолация и блокада, подобна на тези в Ухан. Това е третият град след Ухан и Шънджън. Остават още 13 такива многомилионни градове, засега карантирани и заобиколени от армията, за които в предишен пост прогнозирах, че ги и чака съдбата и мерките, приложени в Ухан.

8. Под жестока карантина, но без прилагане на блокада са общо 3 области в Китай с 400-милионно население.

9. И без обявена карантина, Пекин и Шанхай изглеждат като градове-призраци – без население, които си стои по домовете според призивите и разпорежданията на властите.
С изключение на енергетиката и съпътстващите й отрасли, хран.-вкусовата и медицинска промишленост, инфраструктурата (вода, канализация и др.), товарният транспорт всички заводи и фабрики в Китай са преустановили и преустановят в момента временно работата си до справяне с пандемията.

 … и по света 

10. Световната здравна организация (СЗО) свиква спешен световен форум на учените и медиците от цял свят на 11-12 февруари в Женева. Форумът ще се провежда на живо и чрез конферентни връзки.
Цел: да се координират усилията за борба с пандемията. От СЗО за първи път изразиха съмнение в обявяваните от Китай официални данни за пандемията.

11. СЗО предупреди, че заради очаквано разрастване на заболелите по планетата се очертава световен недостиг на медицински облекла и маски.
Организацията призова за нови, още 1 млрд. долара дарения в борбата срещу коронавируса. Към дарителите днес се присъединиха и практически всички световноизвестни и големи модни агенции.

12. Япония категорично отказа да приеме на което и да е нейно пристанище поредния трансокеански лайнер – кораба Westerdam с близо 2000 души на борда поради опасения за заразени от короначумата пациенти. Японският премиер Синдзо Абе след заседанието на правителството заяви, че от днес, 7 февруари въз основа на Закона за имиграцията Япония ще отказва прием на кораби и самолети със заразени.

13. В САЩ, в щата Ню-Джърси беше поставен под карантина поредният океански лайнер «The Anthem Of The Seas»- Така блокираните по света лайнери станаха досега 6, а 7-ия (японския случай в горната точка) още не може да намери пристанище в Далечния Изток, който да го приюти.

14. Виетнам е поредната държава, която затвори всичките си курорти. Индонезия също започна да затваря всичките си курорти.

15. Турция е поредната държава, която спря всякакви доставки на всякакви месни и растителни продукти от Китай.

16. Много видни учени и специалисти остро разкритикуваха расистки коментари в социалните мрежи, че короначумата поразява предимно хора с жълт цвят на кожата.
Доказано е, че тя не подбира, а сравнително ограниченото число заразени и заболели в Северното полукълбо и практическата липса на такива в Южното (не се взима предвид района на Далечния Изток) се дължи засега на климатични фактори според научния свят. (бел.: в предишен пост ви информирах, че най-благоприятната температура за развитие на короначумата е 20 градуса Целзий.)

17. Русия определи 6 района в диви местности – край Воронеж и в Сибир за изолация на носителите на болестта и болните. В Хабаровския край е въведено задължително носене на маски от всички поради нарастващата опасност от епидемията.

18. САЩ също определиха 4 района за изолация и карантина на евентуално заразените. Предадените днес от Китай 5 щама на болестта вече се изучават в съответните научни центрове.

19. По неофициални данни от научния свят (според мен обаче напълно коректни) смъртността е над 65% още в първите часове след развитието на заболяването, ако не се окаже незабавно медицинска помощ. Ако се окаже навреме, тя е около 43% в последните дни, което е спад с 5% спрямо предишните 48%, които ви съобщих.

20. Завършва оборудването на 428 специални боксове (помещения) в болници в столицата и някои областни градове във връзка с опасенията от разрастване на епидемията и в България.


Спестявам някои новини, както и видеозаписи, от които на човек му настръхват косите от ужасите, които вижда.
Личното ми мнение е, че разрастването на пандемията, която може да отнесе немалка част от човечеството, изисква крайни мерки.

Натискът на световния бизнес да не се стига до такива действия е идиотщина.
Но не бива да го виним – работата на корпорациите е да печелят – сега, на момента. Но задължението на правителствата е да мислят за обществата и тяхното бъдеще.

Съгласен съм, че бизнесът ще понесе неописуемо жесток финансово-икономически удар – туристическата индустрия, транспортната, тази за обществени прояви (кина, театри, спортни състезания), за обществено хранене, че сме на крачка от дълбока световна рецесия. Хората също ще понесат такъв финансово-икономически удар заради рязкото нарастване на безработицата.
Но и за нас, и за корпорациите, и за бизнеса е по-добре живи и здрави и в бъдеще производители и потребители, отколкото болни и мъртви наемни служители и клиенти.

Не смятам политиката на час по лъжичка истина ( горната информация изцяло е по официални данни) за сполучлива. За да се ограничат пътуванията, масовите събирания и т.н. доброволно и въпреки съпротивата на бизнеса, за да потърси всеки незабавно лекарска помощ, ако има съмнения за симптоми, е необходимо да знае каква огромна опасност е за себе си, за близките си, за приятелите си, за колеги и познати.
Короначумата може да се ограничи и да се спре само с масови обществени мерки, както са я спрели по времената на „черната смърт” – чумните епидемии в средните векове, отнесли голяма част от европейското население.
Приказките за лекарства и ваксина в срок до година са илюзия за неразсъждаващи хора. Десетилетия наред няма лекарство срещу еболата, лекарствата срещу СПИН-а не са ефективни, а срещу чумата и особено белодробната й разновидност – за три столетия досега нищо не е измислено.


На снимката; Гравюрата Танца на чумата е от 1493 г. с неизвестен автор

 

Пояснение към снимка от Британския музей; Човекът, който създава този зловещ костюм, носен от лекарите по време на чумните епидемии, е Шарл де Лорн – доктор от 17 век, чиито практики били толкова добре приемани, че той служел като личен лекар на трима френски крале – Анри IV, Луи XII и Луи XIV.

За лекарското облекло Шарл де Лорн се вдъхновява от това на войниците – той проектира тежко палто, започващо от главата и стигащо до глезените, както и ръкавици и ботуши, произведени от марокански кожи. Всички тези части на облеклото трябвало да предпазват лекаря, който го носи, при всеки физически контакт със заразен човек.
Най-популярната част от костюма несъмнено е маската, приличаща на птича глава. Тя била създадена, за да възпрепятства нахлуването и съответно вдишването на замърсения въздух, за който се смятало, че разпространява болестта. „Клюнът“ на маската бил изпълнен със смес от ароматни лечебни билки. Смятало се, че хората, които носели маската, можели да се предпазят от чумата, тъй като вдишвали аромата на билките, а не замърсения въздух. Освен това, „очите“ на маската били покрити с кръгли стъкла, а докторите трябвало да носят черна шапка, с която показвали своята професия и статут.
В момента, в който лекарите, облечени с такива костюми, излезли по улиците на Франция, те се превърнали в синоним на страдание и трагедия. Хората често ги възприемали като вестители на смъртта и разпространители на Божието наказание.
За да сведат до минимум контакта си с болните, лекарите носели дълги дървени пръчки, които употребявали, за да изследват заразените. Те се използвали за проверка на това кой е жив или не – за онези болни, които заради крайно влошеното си състояние просто падали насред улиците и умирали там.
Освен това, лекарите използвали пръчките си, за да се защитават от безнадеждно заразени граждани, които се приближавали близо до тях с молби да прекратят мъчителната им болка.

 

Григор Лилов

 

Шокиращи данни за Китай (ЦЕНЗУРА)

 

Официално от суперспециалист, политик, съветник на немското правителство, директор на специализиран в тази област институт: “Много опасна чума!“

 

Новата Чума – Коронавируса | Официално вече и в Европа. Сценарият – 60 млн. мъртви! Първи биологичен „Чернобил“? Коя е лабораторията изпуснала „Коронавируса“? Господ да ни е на помощ! (ВИДЕО)

 

Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса

 


Интерактивна карта показваща заразата в реално време: Онлайн


 

Бел.ред. нали не сте забравили че през през февруари 2017 Гейтс ни обеща пандемия? А през април 2018 Бил Гейтс, който обожава евгениката (не пак, а отново) този път ни обеща глобална пандемия и смъртта на 30 милиона души?

Бел.ред1. Бил Гейтс и ваксините – евгеника в действие; Бил Гейтс:

„В света днес има 6,5 милиарда хора и броят им върви към 9 милиарда. И ако ние свършим наистина добра работа с НОВИТЕ ВАКСИНИ, ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ, репродуктивното здравно обслужване, вероятно бихме могли да намалим този брой с 15%…“ (ВИДЕО)

 

Всичко, което НЕ трябваше да знаете за ваксините

 

https://thebulgariantimes.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0/

 

Короначумата – Как да се предпазим (ОБНОВЕНА)

Последно от СВЯТ

222 години от рождението на Александър Сергеевич Пушкин, – първата си поема написал на 10 години, неговият възпитател му се присмял: Зловещите предсказания на Александра Киргхоф за гибелта на Пушкин

222 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АЛЕКСАНДЪР СЕРГЕЕВИЧ ПУШКИН ПЪРВАТА СИ ПОЕМА ПУШКИН НАПИСАЛ НА 10 ГОДИНИ.

Фейсбук група

Страница във Фейсбук

Страница във ВКонтакте

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times