Американските избори за президент: Ротшилд срещу Рокфелер. Тръмп срещу Клинтън. Клановете Ротшилд и Рокфелер – История и богатствата им

 

Клановете Ротшилд и Рокфелер са най-големите световни финансисти. Много изследователи им приписват световния заговор и тайното управление на всичките глобални процеси в света; други ги позиционират като богати хора, трети наблягат на факта, че двата клана вече губят влиянието си.

Кланът Рокфелер

Американското семейство финансови магнати, индустриалци и политици Рокфелер е основано от Джон Дейвидсън Рокфелер, който заедно с брат си Уилям и други партньори създава нефтената компания „Стандарт Ойл“ през 1870 г. Джон Рокфелер е първият в историята на земята милиардер. Богатството си той постига благодарение на търсенето на бензин и нефтени продукти; освен това Рокфелер води агресивна политика на сливания, поглъщане и купуване на много конкуренти, създавайки монопол.

В началото на 90-те години на ХХ век в САЩ е прието антимонополно законодателство, което принуждава Рокфелер да раздели нефтената си империя, макар че запазва контролните пакети в новите фирми и дори увеличава състоянието си. Рокфелер е известен с твърдия си подход в бизнеса; той не щади конкурентите си и използва пазарната конюнктура, например растежа на железопътните тарифи, за да разори или глътне съперниците си.

Джон Рокфелер бил известен филантроп и меценат; той поддържал медицински и образователни учреждения, основал благотворителния Фонд Рокфелер и два университета.

Единственият син на нефтения магнат – Джон Рокфелер — младши, в началото продължил делото на баща си в нефтената сфера, но след това започнал да се занимава с недвижими имоти. Той построил Рокфелер — център, една от най-големите офиссгради в Ню Йорк. Джон Рокфелер — младши бил и съсобственик на Chase Bank.

Дейвид Рокфелер е внукът на основателя на династията Джон Рокфелер и днес е главата на семейството. Завършил Харвард, обучавал се в Лондонското училище по икономика и политически науки, защитил дисертация по икономика в Чикагския университет. Дейвид е привърженик на глобализацията, за създаването на световно правителство, обявява се против националната самоидентификация и обособяване на отделните държави, той мисли в глобален мащаб – в частност той смята, че е нужно да се регулира числеността на населението на земята заради недостига на хранителни ресурси и питейна вода в бъдеще, освен това се обявява за намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Кланът Рокфелер запазва своите сериозни позиции в бизнеса.

Той участва в следните компании:

Exxon Mobil (наследничка Standard Oil);
Xerox;
Boeing;
Застрахователната компания New York Life;
Pfizer.

Семейство Рокфелер оказва влияние върху икономическия, политическия и социалния живот в САЩ и други страни.

Кланът Ротшилд

Капиталът на клана Ротшилд започва да се формира през 19 век от Майер Ротшилд, който започва бизнеса си с малка лафка, наследена от баща му в едно от гетата във Франкфурт. Постепенно Майер разширява кръга от услуги, дава кредити и постепенно увеличава капитала си.

Майер Ротшилд успява да създаде отношения с принц Вилхелм – започва да доставя антиквариат за кралския двор, а след това става банкер на принца. Постепенно евреинът разширява връзките си и сътрудничи с други влиятелни лица, в частност – с министъра на финансите.

Майер Ротшилд има пет деца – Соломон, Джеймс, Натан, Карл и Амшел, на които разделил бизнеса си по равни части. Сътрудничеството между тях извежда състоянието на клана на ново ниво. Пръснати в цяла Европа, децата на Майер запазват връзките помежду си и се поддържат. Така израства финансовата империя на клана Ротшилд. Семейството участва не само в икономически, но и в политически и религиозни дела. Кланът влияе на членовете на кралските семейства, епископи, банкери.

Натан Ротшилд се занимава с финанси във Великобритания, доставя суровини за промишлеността и с продажбата на скъпоценности.

По това време по-големият брат Амшел управлява общата дейност на семейството.

В резултат на много усилия семейството успява да се превърне в най-големият кредитор на държавите в Европа от онова време. Особена роля в това изиграват войните на Наполеон, които изискват от правителствата огромни пари.

За да изградят отношенията си с монархиите в Европа, в началото кланът Ротшилд доставя оръжия и стоки за армиите почти даром, но след това започва да повишава цените.

Известен е случаят с успешната игра на Натан Ротшилд на борсата, когато научил, че Англия е победила Наполеон при Ватерло; той се явил на борсата и стоял там с мрачно лице. Инвеститорите си направили извода, че Великобритания е загубила и започнали да изхвърлят акциите, които купили на ниска цена агентите на Ротшилд. Когато станало ясно, че Наполеон е загубил, Ротшилд веднага получил огромно състояние.

Натан Ротшилд влязъл в Книгата на рекордите на Гинес като най-успешния финансист в цялата история.

В този период от историята на семейството се характеризира с разгърната система от комуникации и предаване на съобщения; това позволява на клана да бъде в час с онова, което се случва в различни краища на света и да взема изпреварващи решения.

Следващите поколения в семейството само умножили състоянието и засилвали тежестта си във финансовата сфера. Кланът е един от инициаторите за създаването на Федералния резерв в САЩ. Бизнесмените се стараели да останат в сянка и да не афишират дейността си. Днес глава на семейството е Натаниел Ротшилд, а сестра му – Емма, е икономист със световно име.

Финансовите интереси на Ротшилд се разпростират основно в Европа; семейството участва в редица благотворителни проекти.

Името на семейство Ротшилд често се свързва с т.нар. еврейски заговор, но вглеждането в членовете му показва, че те са много талантливи бизнесмени, разпространили влиянието си в целия свят. Трудно е да се повярва, че искат да разрушат целия свят, по-скоро искат да запазят мира и спокойствието в него.

Връзките между двата клана

Ротшилд и Рокфелер често работят в рамките на бизнес партньорството, купувайки части от свои активи, участвайки в общи проекти; не е забелязана остра конкуренция между тях; състоятелните семейства предпочитат да се договарят.

Днес двата клана се договарят за стратегическо партньорство и сливане на част от активите им. Инвестиционната компания на клана Ротшилд RIT Capital Partners купува дял в групата на Рокфелер. Това ще позволи на Ротшилд да укрепи своето влияние на пазара в САЩ.

Ротшилд против Рокфелер – Тръмп срещу Клинтън

Според някои източници Тръмп е свързан с Ротшилд, а Х. Клинтън – с Рокфелер.

Победата на Тръмп означава победа на Ротшилд, най-големия банков клан в света.

Повечето аналитици, които виждат подводните течения, смятат за основната причина за двете световни войни през ХХ век изземането на евразийските нефтени активи от Ротшилд и консолидацията на клана Рокфелер. Именно за това Германия два пъти воюва с Британия – Рокфелер изправно финансирал цялата война, както Хитлер, така и кайзера. През 1944 г. Рузвелт лично продиктувал на посланика на Британия в Щатите – лорд Халифакс: „Саудитска Арабия – на Америка; Иран – на Британия, а Ирак и Кувейт – „ще доим“ заедно.

Златото е главната тайна на семейство Ротшилд. Каквото и да се случва в съвременния свят днес, златото в клана Ротшилд не секва.

Стратезите на двете олигархични групи в последните години се базират на принципа, формулиран от биографа на клана Ротшилд – Фредерик Мортън: „Днес семейството се стреми да остане незабелязано и нечуто в света…“

Семейство Рокфелер в последно време заложи на унищожаването и разчленяването на Русия, но капитулираха и бяха сразени в последния бой с клана Ротшилд в лицето на Тръмп. В известна степен чрез Тръмп Ротшилд се сродяват с Русия.

Няколко възможни сценарии на Тръмп

1. Тръмп инициира одит на Федералния резерв, срив на Уолстрийт и всичките световни фондови борси;
2. Световните търговски банки една след труда започват да фалират;
3. Тръмп дава указание на министерството на финансите в САЩ незабавно да създаде емисия долари, обезпечени със злато, като залогът е златото, което се намира във Форт Нокс.
4. Американският долар започва да се срива.
5. С още по-големи темпове по отношение на златния долар започват да падат всичките световни валути.
6. Страните от Г7, Русия, Китай и страните от БРИКС заявяват, че въвеждат в оборот своите национални валути, обезпечени със злато.
7. За виновник ще бъде обявен Федералният резерв, ще започне разследване, което ще продължи десетилетия.
8. Средната класа в САЩ започва да изчезва, възможни вълнения;
9. От този хаос ще пострада и Европа. И тук се намесват батальоните на НАТО, но не за „отразяване на руската заплаха“, а за да потушат стихийните бунтове и да защитят собствеността и интересите на САЩ и елитите от местното население.
10. Незавидна съдба очаква арабските шейхове, С. Арабия и Катар.
11. Карибската офшорна зона прекратява съществуването си, както и останалите.
12. Усвоили властта, Тръмп и Ротшилд провеждат секретни преговори за съдбата на външния американски дълг.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ