Байкалски тюлен свири на саксофон и рисува (ВИДЕО)

/

Дивите тюлени от езерото Байкал в Сибир се оказаха много талантливи, що се отнася до танцуване, рисуване и свирене на музикални инструменти, предаде RT.

Твърденията, че байкалските тюлени не са толкова дружелюбни и послушни, колкото други техни събратя, наскоро се оказаха неверни, след като два байкалски тюлена, Мечо Пух и Ласка от Байкалския аквариум за тюлени в Иркутск, демонстрираха изключителено майсторство в изкуствата.

„Както разбрахме, те са много способни и много интелигентни животни. Вероятно дори не отстъпват на делфините. Те ни разбират добре, както и ние тях. Има истинско сътрудничество в нашия аквариум”, казва Евгени Баранов, директор на Байкалския аквариум за тюлени.

Аквариумът в Иркутск се очаква да бъде домакин на още 12 тюлени, които ще преминат през специално обучение. Те ще упражняват уменията си с ударни и духови инструменти, които са част от подготовката за шоуто за деца и възрастни. Отделно от това, тюлените ще упражняват серия от превъртания, салта и други трикове, които се изпълняват в замяна на храна.

„Ние не спраме да се движим напред. Байкалските тюлени ни изумяват отново и отново. Байкалските тюлени се смятаха за най-дивия вид тюлени, преди да започна да ги обучавам. Ние използваме уникални методи, които ги правят дружелюбни и лесни за общуване”, добавя Баранов, който също предава уроци на животните.

Байкалските тюлени са сред най-малките в семейството на тюлените. Те често се наричат символ на Байкал. Най-известни са с това, че са единствените сладководни тюлени в света.

Последно от ВИДЕО

Помните ли видеото от 2020-та година, в което проф. Джон Бел каза, че експерименталните инжекционни течности ще стерилизират 70% от населението ? (ИЗГЛЕДАЙТЕ ТОВА 2-МИНУТНО ВИДЕО НА Д-Р АРНЕ БУРКХАРД)

Помните ли видеото от 2020-та година, в което проф. Джон Бел каза, че „експерименталните инжекционни течности