Банкери организират всички войни заради печалби и световно господство

В книгата си „Трагедия и надежда“ Каръл Куигли, който имал достъп до архивите на Съвета за международни отношения, потвърждава реалния световен банков заговор, с цел доминиране в света.

„Във времето, когато Карл Маркс, под ръководството на една група илюминати, съчинявал Комунистическия манифест, професор Карл Ритър от Франкфуртския университет, под ръководството на друга група, писал антитеза на Манифеста…“

Всичките войни са машинации, организирани от банкерите, които преследват две цели – печалби и световно господство. Когато се задава война, трябва да се знае, че тя е нужна на военнопромишления комплекс и на банкерите.

Специално осакатеното образование и манипулирането на информацията в СМИ са главните виновници за запазването на главната роля на банкерите в тъмните дела на историята.

Който разследващ журналист започне да копае в миналото, непременно се сблъсква с истинската роля на Ротшилд, Рокфелер, Вартбург, Морган и техните подопечни във войните и в процеса на установяването на световно господство. Разбира се, разследващият журналист лесно може да бъде дискредитиран и обвинен, че разпространява конспирации и „теории на заговора“.

В книгата си „Трагедия и надежда“ Каръл Куигли, който имал достъп до архивите на Съвета за международни отношения, потвърждава реалния световен банков заговор, с цел доминиране в света.

Става напълно ясно, защо образованието и СМИ предпочитат да наблегнат на политици като Чърчил, Хитлер или Сталин, но те никога няма да ви кажат, че са им липсвали пари за въоръжение и войни.

Хитлер е неуспял художник, който само за шест години в почти фалиралата страна създава най-страшната военна машина, каквато някога е виждал светът, при това без да разполага с важни ресурси като нефт. Възниква въпросът как е могъл да създаде боеспособна армия и кой му е помогнал за това.

Голямата схема

До 1971 г. банковите договори се базирали на златните запаси в банковите учреждения, но в действителност нито една банка не е владеела толкова злато, колкото бил паричният й еквивалент.

В миналото и днес паричната система не се е променила: банките могат да покриват само една десета от отпусканите кредити.

Например ако банка А има един милион долара, тя може да предостави 10 милиона на банка В, която може да предостави на правителството в страната 100 милиона. Това е една опростена схема, която дава възможност да се разбере как светът в крайна сметка е задлъжнял на всичките частни банки със 184 трилиона долара.

Така се извличат пари от въздуха. И възниква въпросът, дали въобще са съществували тези пари, преди светът да задлъжнее на банките с такава огромна сума. Отговорът е на повърхността.

Когато страната влезе във война, тя ще вземе пари от частни банки, които ще й предоставят пари, създадени от въздуха. Но след това банкерите не само си връщат средствата, които никога не са имали, но и ще получат проценти по тези кредити. Те дори ще променят по свое желание процента на лихвата, сдържайки насмешката си над наивния кредитополучател.

В следващите си стъпки страната ще използва тези „фалшиви“ пари за купуването на военна техника от компании и корпорации, в които международните банкери са основни акционери или партньори по инвестициите. След това купеното оръжие ще се използва за разрушаване на колкото може повече от инфраструктурата в страната, в която се води война. След което правителствата ще възстановят напълно всичко.

Властите във воюващите страни отново ще бъдат задължени да заемат пари от банкерите, да плащат на строителните компании, които частично или напълно принадлежат на банкерите. В крайна сметка всичките тези кредити и проценти в съвкупност образуват държавния дълг, който ще се погасява от гражданите на страната за сметка на платените от тях данъци на правителството.

„Войната е рекет“ – казал един генерал.

Това не са всичките манипулации, които използват банкерите в течение на векове. Задълбочените изследвания водят в най-дълбоката бездна на този заговор.

Благодарение на Джеймс Медисън ние знаем, че американските бащи-основатели са разработили двустранна избирателна система като метод нарочно да се свие демокрацията, ограничаваща избора на хора само от две партии – демократи и републиканци, които по същество са едно и също. Така за американците се създава илюзията, че избират.

За пълноценната работа на схемата оставало само да се поддържа митът за хората, че съществува някакъв политически плурализъм, с цел масата бедни хора със своите гласове да може да продължава да търпи ефективната плутокрация. Да се създаде впечатлението, че техният глас действително определя бъдещето на страната.

Карл Маркс и лозунгът „Разделяй и владей!“

Не си мислете, че Карл Маркс е някакъв самотен писател, който в някаква тясна квартирка, разработвал през 1848 г. своя велик Комунистически манифест, „предназначен“ за сломяване на капиталистическата тирания за „благото“ на работниците.

В своята книга „Пешки в играта“, излязла през 1958 г., Гай У. Кар, който отговарял за канадския Кралски флот и имал достъп до секретните планове, писал: „Във времето, когато Карл Маркс, под ръководството на една група илюминати, съчинявал Комунистическия манифест, професор Карл Ритър от Франкфуртския университет, под ръководството на друга група, писал антитеза на Манифеста. Това било направено преднамерено. За да могат ръководителите на заговора на върха да използват различията в тези две идеологии, за разделянето на голям брой хора на противоборстващи лагери. Тези групи трябвало да бъдат въоръжавани, след това да бъдат заставени да се сражават и унищожават един друг, както и техните политически и религиозни институти.“

Кланът Ротшилд управлявал и финансирал и двете противоборстващи страни!

С същата цел ционистките банкери от Уолстрийт финансираха развитието на комунизма. В средата на 70-те години Антъни Сатън пише за това в книгата си „Уолстрийт и болшевишката революция“. Това е най-успешният пример за двойно финансиране.

Днес е известно също, че Ротшилд е финансирал и Наполеон и неговите британски врагове.

Болшевизмът в Русия е финансиран от Банката на федералния резерв в Ню Йорк. Парите били превеждани през Американската международна корпорация, с щаб-квартира – също в Ню Йорк. Веднага след революцията в Русия държавният секретар на САЩ – Робърт Лансинг, поискал от АМК допълнителна финансова поддръжка за болшевиките, и, естествено, я получил.

Очевидно вероломното нападение на Германия срещу Съветския съюз е било провокирано от изкуствено създадените преди това идеологии. Хитлер залагал на идеята за расова чистота, поддържана от националсоциалистите, а Сталин се опирал на комунистическите идеи на Карл Маркс.

А на върха, кървавата битка между двете държави била наблюдавана от банкерите, които активно заработвали от смъртта на населението на двете страни.

Историческият поврат

В Бретън-Уудс през 1944 г. за световна резервна валута бил избран американският долар, който сменил английския фунт. С една дума, Американската империя заменила Британската, за да оглави новия световен ред, в основата на който отново е същата банкова схема.

В резултат от конференцията в Ялта фактически Сталин и Рузвелт разделиха света на две идеологии; думата на Чърчил нямала тежест, тъй като в този момент Британия загубила своето финансово господство.

Вечните войни

От Корейската война кукловодите на заговора спечелили деветцифрена сума. Последваха войните във Виетнам, Афганистан, ирано-иракската война. Борбата с комунизма се превърна в девиз на вечните и безцелни войни.

Тази схема с печелене на пари от войни почти приключи с разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Когато „комунистическата карта“ беше отиграна, започна „войната с тероризма“ . Наборът от идеологически щампи за оправдаването на войните си остана същият.

Излиза, че политиката и идеологията са лъжа и глупост, създадени за поляризирането на мнения и разделяне на населението на земята с цел печелене на пари от тесен кръг от кланове.

Всяко правителство в САЩ, от която и партия да е, поддържа плутокрацията, която поробва населението чрез дългове, ограбва природните ресурси на света и напълно контролира световната икономика чрез монопола за печатане на пари.

Разчленяването на населението не позволява на народите да се обединят против реалния си общ враг, който използва принципа „Разделяй и владей!“. Помислете по тези въпроси следващия път, когато защитавате някой политик или възхвалявате своята партия, ругаейки друга.

Ако светът се спаси от частното банково дело в държавните дела, а правителствата сами определяха своята политика и икономика, на Земята ще дойдат мирът и процъфтяването.

Путин вече започна да помага на Асад да се освободи Сирия от международните банки. Поддържат го китаецът Си и… президентът Тръмп. Приемайки произраелската линия в Близкия изток, Тръмп влезе в схватка с Федералния резерв, говори за национализацията му…

Нито в официалните СМИ, нито в учебниците е описана тази грандиозна схема на заговора на банкерите.

В Уикипедия в информациите за Каръл Куигли, Гай У. Кар, генерал Смъдли Бътлър и Антъни Сатън пише, че те са „теоретици на теорията на заговора“, защото разкриват истинската роля на изключително алчните банкери.

Ако сега ви кажат, че има нужда от нова война, знайте, че тя е нужна само на банкерите и ВПК, но не и на хората.

ПО ТЕМАТА

Никола Николов е убит според съавтора на Световната Конспирация Божидар Палюшев. Смъртта на Никола Николов (+ допълнителен ВИДЕО материал) КНИГИ

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ