Банковият отдел на Газпром с услуга за крипто търговия

На 6-ти декември 2018 г. бе обявено, че “Газпромбанк”, швейцарската дивизия на руската банка, работи с Avaloq и Metaco, за да внедри услуга за крипто активи, която ще позволи на клиентите си да се занимават с криптовалути без да се притесняват от управлението на портфейли или пароли.

Finance Magnates отбеляза, че банковата дивизия съобщи, че започва услуга за криптовалути в 2019.

С този ход компанията очаква да предостави на клиентите си сигурна и надеждна услуга, свързана с дигиталните активи, като добави такава инвестиционна възможност към своето портфолио.

Газпромбанк, финансовото дружество на газовата компания “Газпром”, твърди, че ще пусне нова услуга за криптовалути около Q2 2019. Според съобщението на компанията швейцарската дивизия отговаря за този процес.

След като крипто услугата на “Газпромбанк” започне да оперира през 2019 г., компанията ще може да “купува, продава и прехвърля крипто активи и валути от името на клиентите си и да предоставя консолидиран поглед върху портфейла, без да е необходимо управление на крипто портфейли или частни ключове.”

Смята се, че новата услуга осигурява сигурна среда за крипто инвестиции, която вероятно ще привлече отрицателен институционален интерес. Интеграцията на банковия пакет на “Газпромбанк” със SILO позволява на компанията да внедри лесна за използване и изчерпателна платформа за управление на крипто-паричните потоци.

Cryptodnes. bg