Батко на Кака и Кака на Батко

Батко на Кака

и Кака на Батко

Един от най-истинските монолози на

Христо Мутафчиев от постановката „Духът на поета“

Velcomen tu bulgаrischen réalité:

/ezikat – neizvesten,… znanija – lipsavat… pismenost – шльокoвица/

„Антиподът“ на цялата политико-икономическа система в Република България, политическа партия /ПП/ „Възраждане“, се доказа, че се стреми да бъде част от Системата.

Бившият съдия от Търговско отделение на Софийски градски съд – Румяна Ченалова – е издигна за кандидат-депутат – едната Кака от скандала „Двете каки“ /Румяна Ченалова и Владимира Янева/.

Водач на листата в гр. Кюстендил.

Последното беше почти ясно, предвид, че същата се появи на протеста на 14 май 2020 година, организиран от ПП „Възраждане“ пред старата сграда на Народно събрание.

Да припомним обаче че последната беше преждевременно „пенсионирана” от „Охранителния отряд“, пазещ Системата в Родината ни, благодарение на Н.Пр. Ксавие дьо Кабан – Посланик на Френската Република в България.

Явно „някой“ – съдия – се е опитал да даде правна рамка на едно законосъобразно грабителство по делото „Белведере” – „вземайки” за други го едно дружество с френски капитали.

И… внезапно – освободеното от съдебната власт лице или хвърлено в жертва, за пред очите на французите, го представят и на посочения по-горе митинг, и в течащата предизборна кампания, за водач в борбата срещу корупцията във властта, беззаконието в съда и т.н., и т.н.

На следващо място, „антиподът“ на Системата се оказа, че беше пощаден от нея.

Решението на Софийски градски съд по търговско дело №1310/2020 г. по описа на СГС, остави ПП „Възраждане“ в правния мир.

„Колосалният“ мотив е бил, че щом прокуратурата не е възразила при регистрацията на партията, то и да установи допусната своя грешка по-късно, не може иска от съда същата да бъде поправена – в случая ПП „Възраждане“ да бъде разпусната.

Факт е, от приложените доказателства по делото /снимков материал и обяснения от директора на читалището/, от които е повече от видно, че е невъзможно – по едно и също време – във въпросната зала да присъствуват повече от 150-200 /сто и петдесет – двеста/ души…

… но да речем, че преценката ни е погрешна – дори и 400 души да се съберат /като сардини в консерва/ – до 580… няма толкова място!

Съгласно Закона за политическите партии, минимум 500 /петстотин/ души са необходими за учредяване на такава организация.

В тази връзка, при провеждане на учредителното събрание на ПП „Възраждане“, е било физически невъзможно всички учредители да присъствуват и гласуват едновременно в залата, понеже вотът им е бил чрез вдигане на ръка, а не с бюлетини, т.е. писмен – с урни.

Същото се установява от факта, че са били избрани квестори, т.е. преброители на гласовете на присъствуващите в залата лица, при нейното учредяване.

От ПП „Възраждане“ не са оспорили, представените от СГП и приложени по делото писмени доказателства, включително и визуалните такива /снимки/, относно залата, за която от партията твърдят, че в същата е било проведено учредителното събрание на политическата организация, както и че в нея са се събрали повече от 500 /петстотин/ души.

Честни политици!

Решението за регистрация на ПП „Възраждане“ е от 2 февруари 2015 г.

Д-р Костадин Костадинов – Председателя ѝ, е роден на 1 април 1979 г.

Отделно, съдът незнайно защо пожали тази партия, предвид че:

– от партията не са оспори редица от представените доказателства, т.е. не са ангажирали писмени и/или гласни доказателства, както и не са направи доказателствени искания, с които да докажат неистинността на едни или други документи и/или твърдения.

– видно от протоколите от съдебните заседания, самите процесуални представители – адвокатите – на ПП „Възраждане“ изразяват противоречиви твърдения и имат разнопосочни подходи в защитата ѝ.

По време на двете съдебни заседания, направи впечатление, че д-р Костадин Костадинов, който освен доктор по история е и юрист, и работи като юрисконсулт, няма поведението, изискващо се в съдебна зала.

На първото съдебно заседание един от адвокатите на партията беше без подписано пълномощно.

Съшият излезе от залата и се върна с надлежно оформен документ от д-р Костадин Костадинов.

А съдията през това време чакаше да влезе в залата представляващия партията.

И това се случи, но преди да е приключило заседанието, Председателят ѝ напусна съдебната зала.

По време на второто заседание, съдията, предвид поведението на Председателя  на ПП „Възраждане“, беше принудена да направи забележка на същия, че не може да се разхожда из залата.

Малък – пикантен – момент настъпи след влизането в залата на едно лице, което предизвика кратка размяна на думи между някои от присъствуващите най-отпред, кой и защо се скри зад отворения прозорец в съдебната зала, кой до кого седна и защо му показваше големината на юмрука си, защо след приключване на заседанието някой някому за някого каза, че има всякакви боклуци… ще остане тайна за обществото, – поради една-единствена причина.

Уважение към съда?

Уважение към съдебната власт – една от трите, които съставляват държавата?

Липсва!

Отделно от гореизложеното,– предполагам – има кой да попита „някой“ от ПП „Възраждане“, къде бяха, когато:

  1. се разбра, че правителството на Република България подготвя сключването на онзи – според мнозина позорен – Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република северна Македония /2017 г./;
  2. Мая Манолова – в качеството си Омбудсман на Република България – предложи промени в Гражданския процесуален кодекс и Закона за защита на потребителите,

А фактите сочат следните отговори от ПП „Възраждане“:

  1. Подкрепяме договора с РСМ – и замо няколко години по-късно вече твърдят, че били  предупреждавали, че имало опасност от неизпълнение на същия;
  2. „Ами, то ние, не сме Парламента. То един ден, като влезем /б.а. – ама друг път/, тогава можем да правим предложения /б.а. – за промени в законодателството/.“ Ама то, като нямали мнозинство, било все тая.

„Белким, един човек, който иска да свърши една работа и работи в полза на обществото, трябва да бъде някъде на високо, на голямо място, да е известен и прочие?!?“

Но болното его и изначалната липса на морал, обикновено са пагубни.

Другите и сега си ги имаме – те поне са се поупапали,– докато кандидат-политиците от ПП „Възраждане“ си продадоха още от начало идеята – еквивалентно – на цената на билет за градски транспорт – 1.6 милиона лева на фона на държавния бюджет, който е милиарди, може да се окаже и по-евтино – и д-р Костадинов Костадинов – Председател на партията /б.а. – различна от „Партията-майка“, БКП, пардон БСП/ си купи къща, само за едни 214 хиляди лева – на кредит…

Е, и един автомобил… за едни 30, 40, 50… хиляди – без значение…

Бившата му съпруга – Велина – се оказа, че се е сдобила с х’апартамен за едни 100-тина хиляди я евро, я лева.

А гражданският брак между д-р Костадинов и г-жа Костадинова, оказа се, също бил прекратен – решение от 26 март 2018 г. на Районен съд – Варна.

В тази връзка, предвид, че за прекратяването на брака, следва същият да е трайно и непоправимо разстроен, да е налице „навярно“ и фактическа раздяла, възниква следният въпрос:

При условие, че бившото семейство Костадинови си закупува имотите около 18 /осемнадесет/ месеца след съдебното решение, съпругът през това време къде е живял?

Хората /комшиите/ виждат, знаят и сега е времето Суверенът да говори.

Ведно с горното, държавната субсидия, от която уж щяха първо да се отказват ПП „Възраждане“, а после „решиха“ да я даряват за Ин Витро процедури, взеха накрая да си плащат предизборните кампании с нея.

Къде са децата, неуважаеми „възрожденци“?

Не къде са парите – те са ясни!

Въпросът е:

Къде са децата?

Защото хората с репродуктивни проблеми си останаха с проблемите си… и без деца!

А сега, представете си, ПП „Възраждане“ да бяха върнали субсидията…

или, при условие, че се допусне, че е упражнен натиск да не бъдат толкова много анти-системни, да бяха казали „под сурдинка“ и да показват след всеки един транш, че всички държавни пари отиват за Ин Витро процедури.

Представете си – д-р Костадин Костадинов сред около 100-тина дечица и няколко десетки бременни жени… и да Ви каже:

– Ето ги Вашите пари – деца – родени и очаквани! – навярно с години…

Кой нямаше да гласува за тях тогава?

Кой нямаше да си подаде заявление за членство?

Кой нямаше да ги подкрепи, колкото и да е видно, че са безкрайно неподготвени, дори за селски кметове? – /б.а. – последното по наше мнение/.

Тези 3 /три/ реторични въпроса са най-показателни.

А сега, навярно, „възрожденската трапеза“, отрупана с излъганите души на неродилите се, пардон с вещи от недарените пари за Ин Витро процедури, е богата и пребогата или скромно-лакомо-изобилна – както в „Приказка за стълбата“ на Смирненски.

До сега – за 30 години – управляващите прокудиха от България милиони, а тези от ПП „Възраждане“ дори не позволяват да се раждат деца в Родината ни и то по изцяло тяхна воля!

Възрожденски идеали?!

Семейни ценности?!

Забравете – видяха торбата с парата и… дойдоха избори 2021 г.

Ха, сега кажете, кой е идиотът – този дето се оставя да го лъжат, или онзи дето лъже?, т.е. Суверенът ли е идиотът в България или кандидат-политиците от ПП „Възраждане“.

Последните усвоиха едни държавни пари, а на обикновения човек му готвят поредния законодателен дръвник.

На д-р Костадин Костадинов и компания не се ли покаже червен картон сега, всичко приключва за много хора в Родината, т.е. това, което го получиха семействата с репродуктивни проблеми, ще го получат всички.

Не може да си един за едни, и друг за други – уж били все българи.

Каквито са за един, такива са за всички.

А историята сочи, че всеки иска да води диалог с честни, почтени и предвидими политици.

Така е и в междудържавните отношения – според думи на Реджеп Таип Ердоган – Президент н Република Турция, на последния Владимир Путин – Президент на Руската Федерация, му харесва, понеже е честен и каквото каже, го прави.

А, като стана дума за честност,…

Помните ли този прекрасен – по наше му – учебник по Родинознание, за който се твърди, че е създаден от д-р Костадин Костадинов, т.е. че е негов автор?!

Е, авторът е: Колектив от автори!!!

Д-р Костадин Костадинов е само Редактор на същия!

Честност или незнание! – т.е. или някой лъже, или не може да прави разлика между автор и редактор…

Каже ли ми „Добър ден“ такъв, първо ще погледна къде е слънцето…

От сега, да се знае – тези от ПП „Възраждане“ – нямат шанс с лъжите си.

До кога ще се оставя българина да го омайва поредния Бай Ганьо, Бай Тошо, Бай Х**, ‘щото разликата от „бай“ до „бей“ е само една буква.

А, то за „Двете каки“, дали ще е поредния „бай“, или ще е някой чуждестранен „бей“, хомотът е все един и същ.

На следващо място, адвокат Мая Манолова – бивш Омбудсман на Република България и „Изправи се.БГ“ в комбина с триматаотровни/„Три танкиста, три веселых друга…/ – и тънката коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ взе, че се роди… за разлика от много деца.

Те тримцата са ясни:

– един зет на Рангел Вълчанов – един от най-големите български режисьори от Байтошово време;

– адвокатът се явява в специализирания съд – дали пази гражданите или Организираните престъпни групи?

– професорът се оказа, че бил обучавал политици /най-общо на вербално и невербално поведение/,

и къде трио без Кака – и коалицията се появи.

Само е малко неизвестно от къде гонят мутрите, от държавната администрация, от окупираните три власти в България, от улицата, от държавата,… или някой го чака амнистия…

И при „Тримата от запаса“, ‘дето били уж отровни, дългата ръка на Партия-майка прозира, а с адвокат Мая Манолова, която в качеството си на Омбудсман на Република България, предложи да се създаде такъв законодателен хаос и нов модел на едно законосъобразно грабителство, че кукловодите май доста се препотиха, докато що-годе интелигентно – за пред европата –  я махнат от креслото на Обществения защитник, когато я издигнаха за кмет на София.

Да, за пред Европа, защото, ако ще е за пред българите, методите може да са и различни, и драстични, и… така.

Отделно – да напомним едно изказване на Батко за Кака – лично ген. Бойко Борисов – Министър-председател на Република България, посочи, че Мая Манолова и била при него за определен пост – навярно за Омбудсман…

Друга Кака – Корнелия Нинова – Лидерът на БСП /Партията-майка на всички партии и схеми от 9 септември 1944 г. до днес/.

Там, електоратът е де позастарял, де стар, но твърд.

Ненужно е да се коментира – втора политическа сила в следващия парламент, но извън правителството и кацата с меда, наречена държавен бюджет.

ГЕРБ /след единствената гласна, добави ли се едно „и-кратко“… ко-о-олко либерално зазвучава – ЛесбийкиГейовеБисексуални&Травестити – тип Содом&Гомор/.

В тази партия всички Каки, на които залагаше ген. Бойко Борисов – Министър-председател на Република България, се издъниха гръмко.

Някоя – даже снима Батко спящ, – което е изключително показателно за липсата на какъвто и да е политически манталитет, морал и пр. у онези, които са създали и разпространили въпросната снимка /б.а. – за всеки политик следва да се знае всичко – семейство, родители, съпруга, деца, приятели, похожденията му дори, всичко до спалнята и тоалетната/.

А, Бай Х**, според адвокат Радан Кънев /б.а. – дали първото му име, предвид че нарече действуващ министър-председател Бай Х**, няма да придобие по-правилно звучене, ако между двете му срички добавим едно „ма“ – за селяндурскофриволен финес/, явно остана сам да води парада и там, и в цялата държава.

Не, че е много по-добър от останалите, просто е поставен под контрол, овладян, и респ. в момента най-удобен – предполагаме.

Това ще продължи, докато не се изчерпа проектът „ГЕРБ“ и не дойде някое ново НДСВ, с месия от нейде си, който да рече „ше ви оправя за 800 дни“, и после – например! – да си „тръгне“ с половин планина… бищинийчица…

ВМРО – БНД на Красимир Каракачанов:

По едно време, предвид позицията им, относно управляващите в Република северна Македония, ни мина евентуално да гласуваме за тях… мина бързо… и замина…

Министър на отбраната, които прави брутални и груби грешки, използувайки социалните мрежи – Туитър затвори акаунта на Тръмп, защо ли?

Данаил Кирилов, заради публикация в социална мрежа, получи забрана да използува такива, наложена му лично от ген. Бойко Борисов – Министър-председател на Република България.

Къде остава министър Каракачанов се пита в тази аксиома?!

При „войводите“ за „съжаление“ няма Каки.

Може и да е за добро, че току-виж някоя люта македонка взела, че строила четата.

Па, га маке се разлюти, пра’о пуца!

ДПС – истинската аксиома за последните 30-тина години в политически живот на Република България.

Станат ли те Везната в парламента – всички останали само могат да си мислят, че управляват.

Най-стабилната партия за момента и подкрепена директно от Реджеп Таип Ердоган – Президент на Република Турция.

Последното „не“ го разбираме и най-вече спящата Прокуратура.

В ДПС и да има и да няма Каки, без значение – кой се хване с тях получава политически издържано кавалерско отношение.

За останалите, като „Да! България“ на Христо Иванов, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, за „Атака“ на Волен Сидеров, за „НФСБ“ на Валери Симеонов, за „Воля“ на Веселин Марешки, за „Движение на безпартийните кандидати“ на Минчо Христов – няма смисъл да се отделя време.

Целта им – навярно – е да придобият право на субсидия.

А новият резултат, е добре познатият стар такъв – ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО – БНД са сигурни.

„Воля“ може и да влезе.

И до там!

Има ли шеста партия в 45-тото /б.а. – „Тото 31“ за 4 април 2021 г./ Народно събрание, ще бъде – поне за нас – „балшой сърпрайз“!

За много от посочените по-горе има какво и къде и да се прочете, и видео да се гледа с предизборни обещания от 2017 г., и всеки сам да си преценя как са изпълнени последните.

Излишно е да се повтаряме – винаги едно и също, а резултатите,… докато се чака – и те ще бъдат, като предишните – в най-добрия случай.

Както го заяви ген. Бойко Борисов – Министър-председател на Република България, от Европейския съюз се чакат 60 /шестдесет/ милиарда лева, някой трябва да е много наивен – меко казано – да си представи дори, че настоящите управляващи ще дадат от тази сочна мръвка на някой друг, още по-малко на някой новоизлюпен кандидат-политик.

Изненадани?!

Няма и да има.

Статуквото си остава.

Схемите също…

…Батко на Кака и Кака на Батко.

Всичко си остава едно и също.

Само времето си минава…

и децата си растат…

и или ще робуват, или ще емигрират…

а тук… 

в България…

… остава пустош.

И пак Батко, и пак Кака, и пак от Тако на Свако и Стринка на Чинка…

до научаване!

а… те… учениците…

от година на година…

все по-малко и по-малко…

докато не дойде денят…

на…

последния ученик!

Всичко гореизложено са мои – лични и субективни – мнения и виждания – изложени в настоящото с явен сарказъм – батко-визъм и каки-зъм.

На който не му допада гореизложеното, може сам да си прецени дали не е поредният политик или кандидат за такъв – безследно изчезнал между думите и делата си.

Автор: адв. Николай Лалев

ОЩЕ ОТ АВТОРА

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на