Бивш служител на Белия дом: ЦРУ е замесено в преврата в Турция

Директорът на ЦРУ Джон Бренан „без съмнение“ е изиграл роля в опита за военен преврат в Турция, смята Лоурънс Уилкерсън, бивш шеф на кабинета на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл.

„Няма никакво съмнение, че Джон Бренън и други са знаели за случващото се в Турция и е повече от ясно, че ние (САЩ) имаме някакво отношение към всичко това“, цитира думите му РИА „Новости“, като се позовава на Sputnik.

„Или сме ги съветвали по вътрешни канали да се въздържат от подобни действия, както нерядко се случва, или, напротив, силно сме им съдействали, или нещо по средата“, добавил бившият служител на Държавния департамент.

Уилкерсън отбелязал, че САЩ отдавна използват превратите като стандартен политически и военен механизъм за сваляне на проблемни правителства в страни, които са враждебни на интересите на САЩ. По времето на президента Роналд Рейгън под ръководството на ЦРУ и тогавашния му директор Бил Кейси са проведени 58 тайни операции, съобщил Уилкерсън.

„Замислете се само за миг, че за това, което се случва днес, вашите деца и внуци ще четат след 25 години, както сега хората четата за свалянето на иранския премиер Мохамед Мосадик през 1953 г. Не смятате ли, че в даден момент това може да се случи в Каракас и Киев, а още повече в Анкара, Дамаск и Багдад“, казал той.

Уилкерсън оглавяваше кабинета на Пауъл от 2002 до 2005 година.

Лоурънс Уилкърсън, шеф на апарата на ексдържавния секретар Колин Пауъл в администрацията на президента Рейгън, откровено сподели: „Аз смятам, че несъмнено Джон Бренън (директорът на ЦРУ) и други знаеха какво се случва в Турция, и беше съвършено ясно, че САЩ имаха някакво отношение към него. САЩ отдавна използват държавните преврати като стандартен политически и военен механизъм, за да свалят „проблемните” правителства на страните, които са враждебни на интересите на САЩ. При Рейгън ЦРУ извърши 58 такива секретни операции…”

Уилкърсън иска да помогне на Доналд Тръмп да стане президент на САЩ.

Вероятният избор на Тръмп за президент е събитие от геополитически мащаб, затова може да го придвижи също някое геополитическо събитие. Например, ако Турция стане жертва на пуча при несъмненото участие на САЩ, излезе от НАТО и обяви неутралитета си. Но Швеция и Финландия са неутрални във военно отношение и също са партньори на САЩ, и то близо до границите с Русия.

Това би било тектонично политическо събитие, гигантски провал на политиката на Обама – Клинтън, от което може да се възползва за решаващия удар Тръмп. Той вече обвини Обама – Клинтън за провала на външнополитическия курс на САЩ и турският пуч може да се превърна в ярко доказателство за политиката на Обама – Клинтън по „смяната на режимите чрез държавни преврати”.

Съвършено ясно е, че Уилкърсън е казал истината, че Обама – Клинтъновата политика е „довела” до пуча в Турция против законния президент Ердоган и тя пак се е провалила, за което трябва да отговаря. Клинтън трябва да загуби президентската надпревара, а за целта САЩ трябва да „загуби Турция”.

Тръмп иска да възроди „великата Америка”; той посочи, че неговото кредо ще бъде американизмът, а не глобализмът.

Какво носи със себе си Клинтън? Глобалния „механизъм на държавните преврати”. Ето как я характеризира американският експерт Пол Крейг Робъртс: „В момента пред света стои перспективата за президент на американците да изберат един обезумял, некомпетентен престъпник, който обяви президента на Русия за „новия Хитлер” (става дума за Х. Клинтън). Изявленията на тази тъпа кучка са декларация за ядрена война. И този опасен, безразсъден и некомпетентен човек беше номиниран от Демократичната партия за следващ президент на САЩ!”

И това е не само ужасно, но и страшно в сравнение с Тръмп, и за американския народ също. Клинтън това е неизбежна световна война. Тръмп е надежда, че световната война ще бъде избегната, защото той е вменяем човек и обича своята Америка.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница