Бил Клинтън за тайните експерименти с хора (ВИДЕО)

/

Бил Клинтън говори за хиляди тайни държавни експерименти с хора в САЩ по време на студената война!

«Този рапорт го получих днес. Това е монументален документ за една много, много важна част от американската история, и ще формира бъдещето на Америка, и начина, да сме по-честно, по-успешно и по-етично общество.
Искам да ви разкрия по-подробно, какво е проучила тази комисия, защото аз мисля, че това би трябвало да се запечата в националната ни памет.
Хиляди държавно спонсорирани експерименти са били проведени в болници, университети и военни бази из нашата страна. Целта е била, да се разбере ефекта от излагането на радиация, на човешкото тяло.
Повечето от тестовете са били в нормата на стандартите. Но някои са неетични, не само за днешните стандарти, но и за стандартите, от времето, когато са приложени. Те променят, както теста за националните ни ценности, така и за човечеството.
Информираното съгласие означава, че твоят лекар те уведомява за риска, който поемаш, но в доста много от случаите, информираното съгласие не е било приложено.
Американците са били държани в информационно затъмнение, за това, което им е сторено.
Измамата се е разпростряла отвъд субектите и обхваща техните семейства, и американския народ, като цяло. Защото тези експерименти са държани в тайна и са били забулени, не заради националната сигурност, а поради страха от неудобното положение. И това е погрешно.»

ПО ТЕМАТА

Тайните експерименти на ЦРУ (ФИЛМ)

 

Тайните войни на ЦРУ (ФИЛМ-БГ СУБ)

 

Последно от ВИДЕО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница