Биткойн ще процъфтява с всяка икономическа рецесия и ето защо

Когато става въпрос за нестабилната икономика на целия свят, която до голяма степен се основава на централизация, безспорно е, че огромното мнозинство губи доверие към тази система на финансиране.

По-специално, когато бързата поява на дефлация и инфлация се разглежда по време на рецесия, Биткойн започва да се представя като по-надеждно решение.

До голяма степен се твърди, че Биткойн ще продължи да спада след всяка голяма икономическа рецесия, с извинението, че технологията е все още в ранна възраст. Поради това липсва нивото на адаптация, необходимо за унищожаване на волатилността. Междувременно, сегашната реалност до голяма степен оспорва това, като доказва, че биткойн е съзнателно построен, за да се справи с проблема за глобалния икономически срив.

Децентрализация

Пренебрежението към централизацията продължава да се изразява поотделно. Що се отнася до традиционните банки, огромното мнозинство, което съставлява пазара на криптовалути, разкрива много събития, някои травматични, като всичко това продължава да отразява факта, че хората като цяло губят доверие към системата на централизация, тъй като поставя контрол в ръцете на правителството.

Въпреки това, с биткойн е точно обратното. Флагманската криптовалута, която е мрежа от равнопоставени партньори с ограничено предлагане на BTC, дава възможност на потребителите да контролират паричния поток по всяко време, за разлика от централизираната мрежа. Като се има предвид сегашната волатилност на пазара на криптовалути, как биткойн може да създаде по-надеждна валута по време на икономическа криза?

Този отговор не е далеч от средностатистическия индивид, чиято нужда от бързина в транзакциите и прозрачността са ненаситни. Обратно, структурата между биткойн и щатските долари е такава, че спадът на едното е печалба за другото. Имайки това предвид, съчетано със знанието, че и двете валути са склонни към бързина в подем и упадък, въпросът се превръща в необходимост от контрол.

Колкото повече хора осъзнаят, че стойността на стоките и услугите не са ограничени до валута, завишена от правителството, толкова по-вероятно е да направят добре информиран избор, за да си върнат контрола и да инвестират в биткойн.

Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

Когато водата от Байкал стане по-скъпа от петрола

Следваща Статия

Крейг Райт твърди, че той е Сатоши Накамото

Последно от СВЯТ

Don`t copy text!