Блокчейн ще бъде по-голямата част от икономиката до 10-20 години

Съоснователят на Eтериум (ETH), Джуозеф Любин заяви, че очаква глобалната икономика да бъде 10 пъти по-голяма в следващите от 10 до 20 години. А когато блокчейн се разпростре напълно, технологията ще участва в по-голямата част от тази икономика. Любин направи изявлението на конференцията SXSW в Остин на 14 март.

По време на същото събитие, Любин добави, че едва ли през 1983 година е имало много хора, които са изпращали имейли, но в момента всичко го правят. Сходна е ситуацията с блокчейн. Въпреки, че както Любин се изрази в днешно време няма много “нормални хора, използващи системи базирани на блокчейн”, това ще се промени в най-близко бъдеще.

Той също така повтори обещанията на Етериум 2.0, заявявайки, че има много неефективности в Биткойн (BTC) и настоящата версия на Етериум, които трябва да бъдат отстранени:

В Биткойн и понастоящем в Етериум трябва да имаме специализиран хардуер, на който е необходима много електроенергия и много време в изчисления, за да поддържате всичко в синхрон. С Eтериум 2.0, след 18 месеца ще имаме блокчейн система, която е много по-мощна и скалируема, и използва значително по-малко енергия.

Както наскоро бе съобщено, Любин също каза, че блокчейн технологията и децентрализацията могат да бъдат от полза за създателите на съдържание и журналистите.

Споменатите по-горе изявления също са в съответствие с онова, което Любин каза през ноември миналата година, когато каза на интервюиращия от „Ню Йорк Таймс“, че с блокчейн обществото ще се премести от „недостиг до изобилие“.

Cryptodnes.bg

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times