Боровец оглави европейска класация за най-добри ски курорти за пиене

Французите може и да са създателите на термина „après” – пиене след каране, но българите прибраха короната, пише английският в. „Телеграф“

Боровец оглави класация за европейски курорти с най-много барове на квадратен километър, съобщи британския вестник „Телеграф”.

В продължение на години има спорове кой ски курорт в Европа предлага не само добри писти, но и развлечения и места за пиене след каране. Новите изследвания най-накрая дадоха окончателен отговор.

Ски операторът „Кристъл” реши да разбере кой ски курорт има най-много барове на квадратен километър.

Французите може и да са създателите на термина „après” (пиене след каране), но българите прибраха короната, пише вестникът.

В българския курорт Боровец има около 4 бара на квадратен километър, където бирата струва по-малко от 1 паунд по време на т. нар. „happy hour”.

Туристически оператори в България обясниха, че българският курорт съчетава „перфектни условия за ски с ежедневни посещение на богати културни и исторически обекти, уникална местна кухня и ненадминато гостоприемство”.

На второ място е френският ски курорт Мерибел с 2,2 бара на квадратен километър, а трети е френският Куршевел с 2,1 бара.

Оживеният курорт Пас де ла Каса в Андора е на четвърто място с около 1,8 бара на кв. км, следван плътно от по-традиционния австрийски ски курорт Шладминг на пето място.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Възраждане: «България няма нужда от продажници», «Стъпвате върху страх и владеете чрез страх», «Ще настояваме за отмяна на зелените сертификати», «Няма да търпим маски и задължителна ваксинация с експериментални субстанции», «Крайно време е българската политика да бъде направлявана от достойни мъже» Встъпителна реч на Костадин Костадинов при откриване на 47-мо Народно събрание (ВИДЕО)

Добър старт за единствената реална опозиционна формация в Парламента. Дано думите се превърнат в дела, а

Новинарски епизод, доколкото „новините“ са поредните „конспиративни теории“, ставащи реалност пред очите ни: Изберете санкционирана свобода, вместо място в световния концлагер (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

Новинарски епизод, доколкото „новините“ са нещо ново за нас – будните, които просто гледаме как конспиративните

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times