Константин-Игнатов

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Константин Игнатов, съосновател на предполагаема крипто схема OneCoin, се призна за виновен за участие в измамата за милиарди долари.

Според доклад на BBC от 14 ноември, Игнатов е подписал споразумение на 4 октомври и сега е изправен пред 90 години затвор. Новината беше оповестена на 12 ноември, пишат BBC.

След като беше арестуван на международното летище в Лос Анджелис през март 2019 г., Игнатов се призна за виновен по няколко обвинения, включително пране на пари и измами. Въпреки че е изправен до 90 години затвор, той все още не е осъден и няма да бъде изправен пред други наказателни обвинения за ролята си в OneCoin, с изключение на потенциални данъчни нарушения.

OneCoin са събрали $4,4 милиарда

Както беше съобщено по-рано, OneCoin станаха известни като предполагаемо една от най-големите крипто измами, наред с BitConnect.

Основана през 2014 г., базираната в България фирма остава напълно действаща към днешна дата, въпреки твърденията на разследващите, че са събрали 4 милиарда евро ($4,4 милиарда) в Понци схема, според BBC.

Константин Игнатов свидетелства срещу сестра си Ружа Игнатова

Освен това, според съобщенията Игнатов е предоставил повече подробности срещу сестра си и съоснователя на OneCoin, Ружа Игнатова, известна още като „крипто кралицата“. Докато свидетелстваше в процеса срещу Марк Скот, който уж е помогнал за изпирането на близо $400 милиона чрез OneCoin, Игнатов каза пред съда, че сестра му се е сдобила с паспорт и билети до Австрия и Гърция от дома си в България.

Братът на известната българка каза, че Ружа е считала критиците на OneCoin за „хейтъри“ и се страхува, че някой близък до нея няма да я предаде на ФБР. Константин сподели още, че е наел частен следовател, за да намери сестра си, като добави, че не е разговарял с нея, откакто тя е изчезнала.

В търсене на Игнатова

Игнатов свидетелства на 6 ноември, че след като сестра му е избягала, служителите от охраната, които я придружавали, са му казали, че се е срещала с рускоговорящи. Матю Ръсел Лий, основател на ориентираната към разследваща журналистика медия Inner City Press, каза, че сестрата на Игнатов го е информирала, че има подкрепата и закрилата на неназован „богат и властен“ руски гражданин.

Cryptodnes. BG

Предишна Статия

Вече може да се плаща с криптовалута в магазини без касиери (ВИДЕО)

Следваща Статия

Синът на Джордж Буш е получил 300,000 долара от OneCoin

Последно от СВЯТ

Don`t copy text!