Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Константин Игнатов, съосновател на предполагаема крипто схема OneCoin, се призна за виновен за участие в измамата за милиарди долари.

Според доклад на BBC от 14 ноември, Игнатов е подписал споразумение на 4 октомври и сега е изправен пред 90 години затвор. Новината беше оповестена на 12 ноември, пишат BBC.

След като беше арестуван на международното летище в Лос Анджелис през март 2019 г., Игнатов се призна за виновен по няколко обвинения, включително пране на пари и измами. Въпреки че е изправен до 90 години затвор, той все още не е осъден и няма да бъде изправен пред други наказателни обвинения за ролята си в OneCoin, с изключение на потенциални данъчни нарушения.

OneCoin са събрали $4,4 милиарда

Както беше съобщено по-рано, OneCoin станаха известни като предполагаемо една от най-големите крипто измами, наред с BitConnect.

Основана през 2014 г., базираната в България фирма остава напълно действаща към днешна дата, въпреки твърденията на разследващите, че са събрали 4 милиарда евро ($4,4 милиарда) в Понци схема, според BBC.

Константин Игнатов свидетелства срещу сестра си Ружа Игнатова

Освен това, според съобщенията Игнатов е предоставил повече подробности срещу сестра си и съоснователя на OneCoin, Ружа Игнатова, известна още като „крипто кралицата“. Докато свидетелстваше в процеса срещу Марк Скот, който уж е помогнал за изпирането на близо $400 милиона чрез OneCoin, Игнатов каза пред съда, че сестра му се е сдобила с паспорт и билети до Австрия и Гърция от дома си в България.

Братът на известната българка каза, че Ружа е считала критиците на OneCoin за „хейтъри“ и се страхува, че някой близък до нея няма да я предаде на ФБР. Константин сподели още, че е наел частен следовател, за да намери сестра си, като добави, че не е разговарял с нея, откакто тя е изчезнала.

В търсене на Игнатова

Игнатов свидетелства на 6 ноември, че след като сестра му е избягала, служителите от охраната, които я придружавали, са му казали, че се е срещала с рускоговорящи. Матю Ръсел Лий, основател на ориентираната към разследваща журналистика медия Inner City Press, каза, че сестрата на Игнатов го е информирала, че има подкрепата и закрилата на неназован „богат и властен“ руски гражданин.

Cryptodnes. BG

Последно от СВЯТ

222 години от рождението на Александър Сергеевич Пушкин, – първата си поема написал на 10 години, неговият възпитател му се присмял: Зловещите предсказания на Александра Киргхоф за гибелта на Пушкин

222 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АЛЕКСАНДЪР СЕРГЕЕВИЧ ПУШКИН ПЪРВАТА СИ ПОЕМА ПУШКИН НАПИСАЛ НА 10 ГОДИНИ.

Фейсбук група

Страница във Фейсбук

Страница във ВКонтакте

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times