Броят на Биткойн милионерите се увеличава

Въпреки спада през тази година от около 40%, много показатели за цените на биткойн все още са изключително бичи.

Броят на адресите, притежаващи над 1000 монети, както и броят на BTC милионерите са се увеличили тази година, заедно с показателите за здравето на мрежите, като хешираща мощност.

Биткойн адресите на китовете

Броят на BTC адресите, притежаващи над хиляда монети, достигна максимум от над 2000 този месец.

През 2019 г. се забелязва голямо увеличение на адресите на китовете, което може да бъде запас на институциите или приток на борсите. Bakkt вероятно ще се превърне в такъв адрес, тъй като трябва да съхранява биткойни за своите физически доставени фючърси. Огромен скок беше забелязан и през декември 2018 г., когато цената на биткойн удари дъното до малко под $3200.

Китовете също може да са натрупали много BTC по време на мечия пазар през 2018 г., и сега просто да държат активите си в дългосрочен план (HODL). Купуването, когато цените се понижават, е страшно дори за опитни търговци, но мечите пазари могат да предоставят основни възможности за събиране на активи с по-ниска цена.

Нарастването на адресите, съдържащи повече от 1000 BTC, е доказателство, че това продължава от известно време и може също да показва, че по-големите борси притежават повече от дигиталния актив.

Само 12 000 BTC милионери

Друга графика, публикувана от анализатора Willy Woo, показа, че броят на BTC милионерите е едва 12 000 от 36 милиона в световен мащаб.

Този брой също може да се увеличи заедно с цената и приемането. Биткойн все още е много незрял като клас активи и технология, така че това развива потенциала на превръщането му в глобална валута. Броят на биткойните, необходим на днешните цени, за да се присъедините към този „ексклузивен клуб“ е 120.

Нов връх на хеширащата мощност

Здравето на биткойн мрежата също изглежда много добре. Хеширащата мощност достигна нов най-висок връх от 110.19 EH / s, според Bitinfocharts.com. Хеш-рейтът е мярка за изчислителна мощност и мрежова сигурност, и той постоянно се увеличава през последните две години.

Само преди два месеца хеш-рейтът достигна 80 EH / s, нараствайки с 37% за това кратко време. Миналия месец достигна 100 EH / s за първи път, като постоянно се правят нови максимуми.

Cryptodnes. bg

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница