България се разпродава: Израелски фирми изкупуват минералните ни извори

 

200 израелски фирми са станали собственици на земя и терени, разположени в близост до извори на минерална вода у нас

Това показват данни на икономическото ведомство. Зам.-министър Бранимир Ботев оцени инвестицията като далновидна, тъй като минералните извори са най-слабо развитият сегмент от туризма у нас.

В бъдеще ролята им ще става още по-голяма както за медицината и рехабилитацията, така и за икономиката. Отделно използването на минералните извори ще бъде все по-актуално заради намаляващите залежи на питейна вода.

Не можем да не се запитаме защо Бъчварова и Греков си затварят очите за алъш-вериша в смесените райони, където куцо и сакато знае, че истинските купувачи на хиляди хектари чернозем са граждани на Турция?

Защо не коментират обявеното от Икономическото министерство, че само за една година са направени над 200 покупки на земи около минерални извори и всички те са от израелски фирми? (За справка – в България има повече от 4000 минерални извора, които са потенциална суперпечеливша индустрия).

За капак от Москва дойде новината, че държавната корпорация „Руски акционен дом“ (РАД) предлага на клиенти апетитни имоти у нас – голямо горско стопанство, огромни лозови масиви, царски дворец и дори нефтен терминал във Варненска област.

Питаме се кои ли наши и външни субекти дърпат конците на агроекспертите във властта?

Защото е твърде подозрително как признати авторитети в земеделието вкупом се отрекоха от изповядвани довчера идеи и постигнаха странен консенсус срещу мораториума? И чии интереси прокарва премиерът, отказвайки да изпълни парламентарно решение за удължаване на мораториума?

България се продава. Цената определя купувачът.

Източник: novinite. eu

(юни, 2011 г.):
“Преди дни Мирослав Найденов отиде на официално посещение в Израел, за да предложи за продан 1 млн. декара от Държавния поземлен фонд.“
(септември 2012 г.):
Мирослав Найденов към израелския премиер Бенямин Нетаняху: “България ще даде на еврейската държава най-важното – земята и водите си.“

ПО ТЕМАТА

Как САЩ наредиха да се промени Конституцията на България, за да може чужденци да изкупуват българска земя

Минало незабравимо | Проектът “Ран – Ът“ (ПЪЛЕН ТЕКСТ на БЪЛГАРСКИ)

България – новата Палестина ?

Минало незабравимо | Жан Виденов беше свален, защото се противопостави на изискванията на престъпната двойка МВФ – Световна банка – (БАНДА)! Жан Виденов се оказва единствения Български премиер от 1990 г. до днес, който има смелостта да откаже, и отказва да изпълнява Плана Ран-Ът

ГЕРБ е дългосрочен проект на СОРОС

Ротшилд: “През 2030 година няма да има нито държава България, нито живи българи!”

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

БДЖ

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

Учени провели експеримент, който в бъдеще може да се превърне в истински пробив в медицината. Мозъкът на свинете работи 36 часа след смъртта им

Следваща Статия

Как бяха създадени глаголицата и кирилицата

Последно от ЛЮБОПИТНО

Don`t copy text!