България съди Русия за геноцид

/

32 страни, сред които и България, съдят Русия за геноцид

 Унгария отказа

България е една от 26-те държави-членки на ЕС, които са се присъединили към заведеното от Украйна дело в Международния съд на ООН срещу Русия за геноцид, съобщи „Дойче веле“. В иска се настоява да се признае руската държава за виновна, че е нарушила Конвенцията за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид.

Всъщност единствената държава от ЕС, която не се е включила в делото, е Унгария. Но пък има няколко други страни извън Европейския съюз, които също са подкрепили делото – Великобритания, Норвегия, Лихтенщайн, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Общо 32 държави са се присъединили към Украйна по това дело, което е и най-големият брой по подобно дело. В списъка не присъстват САЩ, тъй като те не признават международния съд.

Изслушването по първото дело от страна на Украйна срещу Русия за нарушаване на две конвенции на ООН (Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма и Международната конвенция за премахване на всички форми на расова дискриминация) започна на 6 юни и би трябвало да приключи идната сряда (14 юни). Решението на съда се очаква до края на годината или в началото на 2024 г.

  • ГЛАСОВЕ

Българите са единствената нация в света, която продължава да вижда Русия като съюзник и партньор на Европа

България е единствената, в която мнозинството от обществеността продължава да вижда Русия като съюзник и партньор на Европа

Това се твърди в най-свежите данни от разпространени от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) и от изследване за Европейския съвет за външна политика „Европейски компас на чувствата: Русия, Украйна и борбата за европейската общественост“.

Първото допитване и сред общо 16 168 пълнолетни граждани на Германия, Франция, Италия, Испания, Нидерландия, Дания, Швеция, Полша, Австрия, Унгария и България. С хиляда българи в периода 6 – 19 април са работили агенциите „Алфа рисърч“ и Datapraxis.

„Сред изследваните страни България е единствената, в която мнозинството от обществеността продължава да вижда Русия като съюзник или партньор на Европа – тук малко се е променило в това отношение от 2021 г. насам.

На въпроса за отношенията на „тяхната страна“ с Русия мнозинството в Унгария, както и в България, вижда Русия като съюзник или партньор.

Антиевропейските партии били тревожно силни в поне десет държави – членки на ЕС (Австрия, Белгия, България, Естония, Финландия, Италия, Холандия, Франция, Румъния и Словакия). Като цяло България и Унгария са двете страни членки, в които европейските настроения в момента са най-уязвими.

В Италия и България някои медии и журналисти можело да имат връзки с руски бизнеси, което може да обясни тяхната проруска позиция. Въпреки това Москва и Санкт Петербург не насочват централно цялата дезинформация в Европа, се казва в разпространеното изследване за Европейския съвет за външна политика „Европейски компас на чувствата: Русия, Украйна и борбата за европейската общественост“.

Сред факторите, посочени като създаващи рискове за тази привързаност в България, са посочени:

– Висока степен на недоверие към ЕС.
– Разгорещен политически контекст в страната
– Културни симпатии към Русия или обаятелен образ на страната в местните представи.

Сред заключенията в доклада се казва, че „Русия ще продължи да тества решимостта на Европа – както активно чрез дезинформация, така и пасивно със своята културна привлекателност и случайни съюзници, които й помагат да разшири посланията си сред европейската общественост. Почти всяка страна – членка на ЕС, е уязвима от това. Хората в голяма част от Западна Европа са опасно очаровани от руската култура, докато тези в Югоизточна Европа често страдат от ниска медийна грамотност“, ето линк към оригинала.

  • Йордан Халачев

ПО ТЕМАТА

ПРЕВЕДЕНО ВИДЕО: Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните граждани на площада и да се извърши държавен преврат в Украйна през 2014 г. | Истината, за която осем години медиите мълчаха (ФИЛМ – БГ СУБ) | Десен сектор на Евромайдана (ФИЛМ – БГ СУБ)

Сорос през 1993 г.: С живата сила на Източна Европа и оръжията на НАТО ще нападнем Русия (ВИДЕО)

Всеки път, когато срещнете анализ или коментар на “STRATFOR“ – частното ЦРУ, се сещайте за това ВИДЕО! Признанията за плановете на сащ да нападнат Русия – Ролята на България!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Специален видео-поздрав за Международния наказателен съд в Хага (ВИДЕО – БГ СУБ)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на