Водно раждане – чрез делфини акушерки

Съществува така нареченото “водно раждане-чрез Делфини акушерки“

Децата стават супер надарени. Делфините осъществяват телепатична (и не само) връзка със зародиша и дясната половина на мозъка им се развива на “мах“ (има удивителни случаи на деца: феномени, гении, с паранормални способности и т.н…) а и няма абсолютно никаква болка или усложнения – нито един случай. Руснаците са не пионери – чавдарчета в тази област… доколкото зная има “клиника“ някъде от другата страна на Ч. море… дори “Учените“ доказаха, че нервната система на Делфините е МНОГО по-сложна от тази на човеците, установено е, че Делфините използват 60 основни сигнали и пет нива (различни езика) на тяхното съчетание. Делфините са в състояние да създадат “речник“с обем от 1012 “думи“! Сигнали — около 14 000. За сравнение: същото количество думи са речниковия обем на човека. Обикновените хора ползват в общуването си 800-1000 думи…“Делфините имат наистина невероятни “пара“ способности. И то толкова невероятни, че американецът Джон Лили, който е проучвал мозъка им в университета в Пенсилвания, нарича делфините “паралелна цивилизация.“ Изследователи от Университета на Пенсилвания установили чрез ядрено-магнитен резонанс, че устройството на нервната система на делфините е толкова съвършена, че е по-добре развита, отколкото при хората. Общият брой на нервните клетки в мозъка на делфините е по-голям, отколкото при хората, като се оказало, че няма никаква разлика в плътността. Наскоро учени, изследващи езика на делфините, направиха едно невероятно откритие. Оказва се, че тези умни същества могат да общуват не само със своите роднини, но и с делфини, принадлежащи към друг вид, а и не само. Излиза, че те имат междувидово общуване–подобно нещо няма нито едно друго същество на Земята, включително и човека. Учените, изучавайки тези симоглифи, са установено, че всеки делфин има уникален набор от думи, които се използват само от него, и че майките — делфини, които се обръщат към децата си, ги викат по име! Последното откритие е направено от американски учени, които изучават социалното поведение на бутилконосите делфини (Tursiops truncatus). Те открили, че първите две седмици след раждането на бебето, неговата майка често издава специален свист, който по-късно използва по-рядко. Установено, че този сигнал е уникален за всеки делфин. В първите дни след раждането на бебето, майката разговаряйки с него, го издава постоянно, но когато детето порасне и започне самостоятелен живот, майката престава да му “говори“ по този начин. С този “звук“ майката общува с детето си, и че всъщност го вика по име. Излиза, че Делфините могат да общуват на “един вид универсален език“, който може да варира в зависимост от това с кого си говорят?!И така? Ако делфините спокойно говорят “междувидов“ език, когато общуват помежду си, и не само, тогава може би те могат да го използват за комуникация с представители на видове, които са много “далеч от тях“? Например с хората, но дали човеците са дорасли — способни, да общува с Делфините? …

♠♣♥♦

Окото на делфина

“Бях сама на около дванадесет метра под водата. Знаех, че не трябва да тръгвам сама, но бях достатъчно опитна и реших да пробвам. Нямаше силно течение, а водата беше така топла, бистра и примамлива. Когато обаче изведнъж ми се схвана мускул, осъзнах колко глупаво бях постъпила. Не бях много разтревожена до момента, в който получих и спазми в корема. Опитах се да махна колана с екипировката, но така се бях превила, че не можех да го откача. Потъвах и все повече и повече започвах да се плаша, неспособна да се помръдна. Успях да видя часовника си и разбрах, че имам още малко време, докато ми свърши въздухът. Опитах се да разтрия корема си. Не носех водолазен костюм, но не успях да се изправя достатъчно, за да достигна с ръце схванатите мускули.

„Не мога да свърша по този начин — помислих си. — Имам още много неща да правя.“ Не можех да умра просто така, без никой да разбере как е станало. И започнах да се моля: „Нека някой ми помогне!“

Онова, което се случи, ме завари неподготвена. Изведнъж усетих докосване под мишницата и веднага си помислих: „О, не, акули!“ Изпитах ужас и отчаяние. Но ръката ми бе повдигната със сила. Пред очите ми се появи едно око — най-прекрасното око, което можех да си представя. Кълна се, че се усмихваше. Беше око на голям делфин. Оглеждайки се в него, бях сигурна, че съм спасена.

Той се плъзна напред, гръбната му перка беше под мишницата ми, а ръката ми — върху гърба му. Отпуснах се. Бях го прегърнала и се чувствах сигурна на гърба му. Усещах как той ми даваше някаква сигурност, а и по някакъв начин ме лекуваше, докато ме издигаше нагоре. Коремните ми мускули се отпуснаха.

Щом изплувахме на повърхността, той ме затегли към брега. Доплувахме до място, където водата беше толкова плитка, че се разтревожих за него. Избутах делфина назад, където той ме изчака — наблюдаваше, предполагам, за да се увери, че всичко е наред.

Почувствах се като преродена. Свалих колана, кислородната бутилка и всичко от себе си и се върнах по-навътре в океана при делфина. Почувствах се толкова лека, свободна и жива, че исках да усетя тази свобода, като си поиграя във водата под слънчевите лъчи. Делфинът се приближи и започна да си играе във водата около мен. Доста по-навътре видях още много делфини.

След малко той ме върна на брега. Бях страшно уморена, готова да припадна от умора. Като се увери, че съм в безопасност, където водата е най-плитка, той се обърна настрани, гледайки ме с едно око. Вероятно доста дълго време останахме така в безмълвно съзерцание, докато през ума ми минаваха спомени. След това той издаде прощален звук, заплува към останалите и всички си заминаха.“

– Елизабет Гауейн

♠♣♥♦

Правителството на Индия призна на делфините официален статут на “личности“

♠♣♥♦

Делфините разбират концепцията на смъртта

– Това смятат специалисти, които дълги години са наблюдавали как делфините взаимодействат с починалите си роднини. Те имат и специални неврони, които са свързани с интуицията. Делфините имат много сложна реакция спрямо смъртта. Те разбират, че са смъртни. Когато например женски делфин роди мъртво бебе, той започва да го изкарва на повърхността на водата, за да му даде възможност да диша. Това продължава (!) повече от два дни. Когато делфин умира, около него се събира група негови събратя, които го подкрепят, за да се задържа в определено положение. След като делфинът умре, групата веднага се разпръсва. Делфините имат неврони, които са свързани с чувството на тъга, свойствена за човеците. Делфините изразяват по свой начин тъгата си по умрели приятели и роднини. Когато някой кит умре, останалите китове, които минават покрай него, винаги спират до него. Те се задържат дълго време до мъртвия и според специалистите това е израз на тяхната тъга.

♠♣♥♦

Бел.ред., не знам дали знаете, но в света има само два центъра за бойна подготовка на делфини – в базата Сан Диего (САЩ) и в Севастопол. Бойни делфини – Това са делфини, които се обучават за военни цели. Между другото делфини пазеха акваторията на Сочи. По време на Олимпийските игри за защита на залива на Сочи се използваха белуги. В задачите на делфините влизаше уведомяване за водолази или други подводни неизвестни обекти, които могат да представляват опасност, и сигнализираха на военните за всички отклонения от нормата.

 БОЖЕСТВЕНИ СЪЩЕСТВА… Делфините идват от Сириус, а някои от тях са преродени Лемурийци и Атланти…

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times