Връзката ваксини-аутизъм

 

Връзката ваксини-аутизъм: Случаят Хана Полинг

Откъс от книгата „Как да сложим край на епидемията от аутизъм“ на Джей Би Хендли

Вярвам, че има само няколко души в света, които биха могли да сложат край на епидемията от аутизъм самостоятелно. Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ би бил един от тях, а президентът на Американската академия по педиатрия – вероятно другият. Д-р Андрю Цимерман, бивш директор на медицинските изследвания в престижния институт „Кенеди Кригер“ към университета „Джон Хопкинс“, би бил третият.

В продължение на години д-р Цимерман е експерт в „съда за ваксините“, за да оспори твърденията на родителите, че ваксините са причинили аутизъм на децата им. И като водещ национален експерт по темата за аутизма в научната общност, мненията на д-р Цимерман имаха огромна тежест: писмените му показания помогнаха да се отхвърлят исковете на семействата на повече от 5000 деца с аутизъм по време на Общата процедура за аутизъм през 2009 г. в съда за ваксините, както ще обясня след малко.

В края на 1990-те години един млад лекар, току-що завършил медицинско училище, постъпва като ординатор в Института „Кенеди Кригер“ в Балтимор и работи в тясно сътрудничество с д-р Цимерман. Той се казваше Джон Полинг. През 2000 г. 19-месечната дъщеря на д-р Полинг, Хана, преживява масивен регрес на аутизъм след ваксинацията си, както се случи и с моя син. За разлика от моя син, родителите на Хана имаха достъп до най-модерния център за изследване на аутизма в света и д-р Цимерман и няколко негови колеги, включително д-р Ричард Кели, който беше директор на лабораторията „Кенеди Кригер“, се опитаха да разберат какво и защо се е случило с нея.

Разбира се, всички в „Кенеди Кригер“ първоначално подхождат скептично към идеята, че ваксините са изиграли роля в регресията на Хана, включително и самият д-р Полинг. Той е бил основен невролог, тъй като е учил в Джорджтаун, за да получи докторска степен и степен доктор на науките. Двамата със съпругата му Тери бяха ваксинирали напълно Хана и през следващите няколко години той многократно обясняваше, че не би повярвал, ако не го беше видял сам.

Благодарение на неочаквана поредица от събития д-р Полинг и д-р Цимерман, колеги от най-престижния център за изследване на аутизма в света, почти сложиха край на епидемията от аутизъм през 2008 г. Благодарение на Хана Полинг д-р Цимерман се убеждава, че ваксините наистина са способни да причинят аутизъм при определени обстоятелства, което представлява промяна в досегашните му позиции. Като всеки добър учен, д-р Цимерман изглеждаше готов да отиде там, където го отведат доказателствата, дори към нещо толкова неудобно като връзката между ваксините и аутизма.

Професионалното мнение на д-р Цимерман за това какво е причинило аутизма на Хана, предвид огромната му тежест в научната общност и дългогодишната му роля на експерт, предизвиква паника както в Центровете за контрол и превенция на заболяванията, така и в Министерството на правосъдието на САЩ. Това доведе до бързо споразумение със семейство Полинг за 20 млн. долара през 2010 г., но не и преди историята на Хана да стане световна новина (ВИЖ ТУК).

 

Винаги съм имал толкова много въпроси за случая с Хана Полинг, д-р Цимерман, д-р Кели и д-р Полинг. Скоро след този новинарски спектакъл семейство Полинг изчезва от общественото пространство и повече не се чува за тях. Източници ми съобщиха, че Министерството на правосъдието е дало ясно да се разбере на семейство Полинг, че ако искат да получат съдебното обезщетение за ваксините, трябва да си мълчат. Изглежда, че те са се съобразили с това.

Съвсем наскоро обаче д-р Цимерман и д-р Кели се съгласиха да бъдат частни свидетели в първия съдебен процес за увреждане от ваксини в обикновена съдебна зала от повече от тридесет години насам. Процесът е по дело за медицинска небрежност в Тенеси, в което се твърди, че педиатърът е допуснал детето да развие аутизъм, като го е ваксинирал при очевидно прекомерен риск, основан на предишни реакции на детето към ваксини. Момчето се казва Йейтс Хейзълхърст и е един от трите „тестови случая“ в гореспоменатата Обща процедура за аутизъм през 2009 г. – само година преди споразумението на Министерството на правосъдието със семейство Полинг – дело, което е загубено отчасти въз основа на писмените показания на д-р Цимерман (ВИЖ ТУК).

 

Д-р Цимерман и д-р Кели дадоха показания под клетва в качеството си на свидетели-експерти по делото. Важното е, че в бъдеще те ще свидетелстват от името на семейство Хейзълхърст, потвърждавайки, че в случая на Йейтс ваксините са причинили аутизма му. Да, правилно прочетохте. През 2009 г. Общата процедура за аутизъм заключи, че аутизмът на Йейтс Хейзълхърст не е причинен от ваксинация, решение, основано отчасти на показанията на д-р Цимерман – и решение, което значително послужи като основа за отричане на претенции от повече от пет хиляди други деца.

През 2017 г. д-р Кели и д-р Цимерман са свидетели-експерти за едно и също дете и двамата твърдят „с разумна степен на научна сигурност“, че ваксините са причинили аутизма на Йейтс.

 

ХАНА ПОЛИНГ: НЕОСПОРИМИЯТ ТЕСТОВИ СЛУЧАЙ

Докато адвокатите, представляващи семействата, пресяваха исковете, за да намерят идеалните тестови случаи, които да представят на Общата процедура за аутизъм, един случай се открояваше със своята устойчивост и защитимост: Хана Полинг, дъщерята на д-р Джон Полинг от световноизвестния институт „Кенеди Кригер“.

Правителството обаче имаше предимство, което му позволяваше да наклони процедурата в своя полза – то можеше да уреди всеки иск от всяко семейство по всяко време, включително и исковете, които бяха предявени като възможни „тестови случаи“. Адвокатите на Министерството на правосъдието научават, че д-р Цимерман е вярвал, че аутизмът на Хана Полинг наистина е причинен от поставените ѝ ваксини. На 30 ноември 2007 г. д-р Цимерман пише писмо от две страници до адвоката на семейство Полинг, Клифърд Шумейкър, в което обяснява, че с „разумна степен на медицинска сигурност“ смята, че:

„Причината за регресиращата енцефалопатия при Хана на 19-месечна възраст е основна митохондриална дисфункция, изострена от предизвиканата от ваксина треска и имунна стимулация, която надхвърля метаболитните енергийни резерви. Това остро изразходване на метаболитните резерви е довело до трайно необратимо мозъчно увреждане. Следователно, ако не беше това събитие [ваксинацията], Хана можеше да води нормален и продуктивен живот. Понастоящем прогнозирам, че Хана ще има нормална продължителност на живота, но със значителни увреждания през целия живот.“ (Letter from Dr. Andrew Zimmerman to attorney Clifford Shoemaker, November 30, 2007)

Медицинските обяснения на д-р Цимерман, някои от които станаха публично достояние, понякога са изопачавани от привържениците на ваксините. Не се заблуждавайте: това, което д-р Цимерман казва тук, е, че ваксините са причинили аутизма на Хана. Неотдавнашните му показания ясно показват това.

 

МИТОХОНДРИАЛНИ НАРУШЕНИЯ: ЧЕСТО СРЕЩАНИ ИЛИ НЕ?

Искам набързо да обясня понятието „митохондриално разстройство“. Това е аномалия в обмяната на веществата и ако едно дете има митохондриално разстройство, нивото на клетъчната му енергия е ниско и то е по-застрашено от това ваксината да го избута на ръба и да предизвика лоша реакция, включително развитие на аутизъм. Дете с митохондриално разстройство е изложено на по-висок риск от имунна активация след ваксинация. Поддръжниците на ваксините отчаяно искат да представят митохондриалните разстройства като редки, но това не е така, тъй като данните показват, че от 20 до 50% от децата с аутизъм имат някакъв вид митохондриално разстройство (Deposition of Richard Kelley, MD, in the matter of Rolf H. Hazlehurst vs. E. Carlton Hays, November

7, 2016). По-лошото е, че митохондриалните разстройства понякога са генетични, но могат да бъдат причинени и от токсините в околната среда. Така че едно здраво дете може да получи една доза ваксина и да развие митохондриално разстройство, а след това да получи втора доза ваксина и да развие аутизъм.

Митохондриалното разстройство като предхождащ риск за регресивен аутизъм е това, което лекарите от „Кенеди Кригер“ научават от случая на Хана Полинг. Въз основа на нейните данни те осъзнават, че има „уязвима подгрупа“ деца, които след ваксини се превръщат в аутисти, тъй като имат митохондриални проблеми, които може да не бъдат открити. Митохондриалното заболяване на Хана, което баща ѝ многократно обясняваше пред пресата, че изобщо не е рядкост, беше това, което поддръжниците на ваксините използваха, за да се опитат да объркат въпроса, за раздразнение на д-р Полинг.

През 2006 г. в списанието Journal of Child Neurology е публикувана статия, озаглавена „Регресия в развитието и митохондриална дисфункция при дете с аутизъм“ (Andrew Zimmerman et al., “Developmental Regression and Mitochondrial Dysfunction in a Child with

Autism,” Journal of Child Neurology 21, no. 2 (2006): 170–172). Това е доклад за случай на едно дете, Хана Полинг, в който се разказва цялата ѝ история. Авторите ли? Д-р Джон Полинг и д-р Андрю Цимерман. Четейки проучването, разбирате как д-р Цимерман и други служители на Института „Кенеди Кригер“ са успели да променят мнението си за връзката между ваксините и аутизма – опитът на Хана ги е накарал да се върнат назад и да преразгледат клиничните си данни, както обясняват те:

„Установените в този случай фини лабораторни отклонения ни накараха да направим ретроспективна оценка на лабораторните записи на други пациенти с аутизъм. Избрани са записи от Института „Кенеди Кригер“ между януари 1995 г. и септември 2002 г.“

През 2006 г. това проучване не получи почти никаква гласност, но част от обсъжданията му бяха предчувствани:

„Поради това малките деца с нарушен клетъчен енергиен метаболизъм могат да бъдат по-склонни към аутистичен регрес между 18 и 30-месечна възраст, ако по същото време имат също инфекции или имунизации.“

Важно е да се признае, че лекарите от „Кенеди Кригер“ са стигнали до новата си гледна точка чрез внимателно проучване на цялата популация от пациенти с аутизъм. Хана Полинг е катализатор, а не основа за техните заключения.

 

ДВАДЕСЕТ МИЛИОНА ДОЛАРА, ЗА ДА ИЗЧЕЗНЕ

В края на 2007 г., когато Общата процедура за аутизъм беше в ход (окончателното решение щеше да бъде постановено през 2009 г.) и когато случаят на Хана Полинг беше официално представен като един от трите тестови случая за тази процедура, юристите на Министерството на правосъдието направиха нещо, което вероятно спаси съда за ваксините и индустрията, която той защитава – те уредиха случая на Хана Полинг и го извадиха от Общата процедура за аутизъм. Както обяснява д-р Джон Полинг:

„Очевидно сме доволни от решението на Министерството на здравеопазването и социалната политика да отстъпи по нашия случай, но ние нямаме НИЩО общо с отстъпката. Това е едностранно решение на Министерството на здравеопазването и социалната политика (припомняме, че Министерството на здравеопазването и социалната политика е ответникът, а не производителят на ваксини, тъй като производителите имат обща защита от отговорност, осигурена от Програмата за увреждане от ваксини, създадена през 1986 г.). Няма да разсъждавам върху очевидния въпрос – защо се отстъпва? Случаят на Хана е в състояние да създаде прецедент като тестово дело в рамките на Общата процедура за аутизъм за потенциално хиляди други случаи (ВИЖ ТУК).

 

Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ отстъпва по делото Полинг, за да спаси ваксинационната индустрия и да предотврати публичното оповестяване на мнението на д-р Цимерман. Представете си какъв национален отзвук щеше да последва, ако американците бяха чули истината по телевизията и в медиите:

„Ваксините са причинили аутизъм, а правителството на САЩ е платило, за да заглуши семейството, чийто случай доказва това по безспорен начин.“

Спомнете си за целта на съда за ваксините – да покаже, че ваксините са безопасни. Случаят на Хана излага тази цел на риск. Подобно на повечето уредени дела в съда за ваксини, делото на Хана е уредено поверително (със заповед за мълчание на семейството) в края на 2007 г. Повечето от нас никога нямаше да чуят за Хана Полинг, ако в началото на 2008 г. един от адвокатите, представляващи семействата, не беше разкрил документа за уреждане на спора пред журналиста Дейвид Кърби.

Абсолютно загадъчно е да се прочете цялото решение, с което семейство Полинг печели делото. Това е обяснение стъпка по стъпка за това как детето се превръща в аутист чрез многобройни посещения за ваксини, препълнени с постоянни посещения на лекари, посещения на спешното отделение и повтаряща се загуба на достигнати преди това етапи в развитието (ВИЖ ТУК). За баща на аутист като мен това предизвиква тежък случай на посттравматично стресово разстройство, с толкова много паралели с нашия опит с Джеймисън.

 

Подобно на много други деца, Хана „през първите осемнадесет месеца от живота си постоянно отговаряше на критериите за развитие“ (ВИЖ ТУК). На 19 юли 2000 г. Хана получава пет ваксини на един прием (ДТК [дифтерия, тетанус, коклюш], ХИБ [Haemophilus influenzae тип Б], МПР [морбили, паротит, рубеола], Варивакс [варицела] и IPV [полиомиелит]), а майка ѝ, съдебен адвокат, съобщава, че Хана „два дни след имунизацията вдигна температура от 38,9°C, беше вяла, раздразнителна и плака дълго време“. Дванадесет дни след ваксинацията Хана „се яви в педиатричния център с температура 38-39°C, намален апетит и малки червени точки на гърдите“. Персоналът на спешното отделение ѝ поставя диагноза „обрив след ваксинация за варицела“.

Съдебният документ продължава с привидно безкраен списък от посещения на лекари и спешни кабинети заради ушни инфекции, неутешим плач, болезнено уриниране, смущения в червата и много други физически проблеми. Накрая, през февруари 2001 г., около 7 месеца след съдбоносната ваксинация на Хана, тя получава диагноза за аутизъм в „Кенеди Кригер“ от самия д-р Андрю Цимерман, който отбелязва, че Хана е имала регресивно увреждане на мозъка след ваксинацията. И с мъчителен език, напомнящ този на президента Клинтън, който защитава изневерите си, съдът по ваксините призна, че ваксините са причинили аутизма на Хана:

„В обобщение, DVIC [Отделът за обезщетения за вреди от ваксини] заключи, че фактите по това дело отговарят на законовите критерии, за да се докаже, че ваксинациите, които ДЕТЕТО [Хана Полинг] е получила на 19 юли 2000 г., значително са влошили основното митохондриално разстройство, което я е предразположило към дефицити в клетъчния енергиен метаболизъм и се е проявило като регресивна енцефалопатия с характеристики на разстройство от аутистичния спектър. Поради това ответникът препоръчва на вносителите на петиции да бъде присъдено обезщетение.“ (David Kirby, “The Vaccine-Autism Court Document Every American Should Read”)

 

Становището на д-р Цимерман е довело до уреждането на делото на Хана. По-рано д-р Цимерман представи отделно становище за един от другите тестови случаи – този на Мишел Седило. Той смята, че аутизмът на Мишел не е бил причинен от ваксините, а предоставената от него писмена бележка ще бъде основната причина трите останали тестови случая да бъдат загубени при Общата процедура за аутизъм, което ще засегне 5500 семейства. Никой не знаеше, че д-р Цимерман има различно мнение за Хана Полинг. Ролф Хейзълхърст в своя меморандум до Конгреса на САЩ изтъква това лицемерие:

„Правителството никога не е искало американският народ да узнае за делото Полинг и се е борило упорито да го запази под печат. Като признава делото Полинг, правителството не позволява на д-р Андрю Цимерман да застане на свидетелската скамейка, в който случай би могло да се докаже, че един експерт е представил две много различни заключения. Първият доклад беше публично използван срещу вносителите на петиции [в другите тестови случаи]. Вторият е използван за обезщетяване на едно дете, като в този процес правителството държи доказателствата по нейния случай под печат. Поставените под печат доказателства са убедителни доказателства за това как ваксините могат да причинят аутизъм.“

Г-н Хейзълхърст успява да се сдобие със запечатаните детайли по делото на Хана Полинг, които включват пълното становище на д-р Цимерман. Той пише:

„Писменото становище на собствения експерт на правителството в областта на неврологията ясно показва, че той е на мнение, че въпросните ваксини са пряка причина за развитието на аутизъм при Хана Полинг. Делото Полинг срещу HHS [Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ] щеше да бъде четвъртото тестово дело в Общата процедура за аутизъм, ако правителството не беше признало делото Полинг. Запечатаното доказателство включва експертното становище на правителствения експерт, който обяснява как ваксините могат да причинят аутизъм.“

След като д-р Цимерман даде личното си мнение за случая на Хана Полинг, той на практика не беше поканен да участва в съда за ваксините. Той никога не е участвал в същинската Обща процедура за аутизъм (освен бележката, която е написал по-рано) и никога не е имал възможност да си състави мнение за Йейтс Хейзълхърст. Той се превръща в ангажимент за съда за ваксините.

Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

 

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Щатски и италиански съд

признаха връзката между ваксините и аутизма

 

ПО ТЕМАТА

Едно старо видео на Лари Палевски от февруари 2020 г., в което говори за “стандартните ваксини“ пред американската комисия по обществено здраве, а ако се чудите какво същия мисли за експерименталните инжекционни течности ето един негов цитат по темата от май 2021-ва г:

«Ваксините за СОVID-19 са биологическо оръжие. Това е геноцид. Оръжие за масово унищожение. Длъжни сме да говорим на тази тема всички. Да не бъдем игноранти, защото ни засяга всички до един.»

ВИДЕОТО

  Погледнете с каква скорост се увеличават децата с аутизъм.
От 1 на 10,000 деца през 1970 до 1 на 36 деца през 2017.
Статистиката е за САЩ.

 

Януари 2021-ва г., CDC премахна информация от уеб сайта си, че

„ВАКСИНИТЕ НЕ ПРИЧИНЯВАТ АУТИЗЪМ“👇

 

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година! (+ВИДЕА)

Гейтс: Следващата пландемия ще бъде десет пъти по-страшна (+ВИДЕО)

«Катастрофална зараза 2025» подготвят ни нова ПЛАНдемия («SEERS 2025» ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от