Във Венецуела ще плащат на пенсионерите в криптовалута

Президентът на Венецуела, Николас Мадуро, обяви, че коледният бонус на пенсионерите в страната ще им бъде изплатен в националната криптовалута Petro.

Профилът в Twitter на местния информационен бюлетин Venepress съобщи за забележките на Мадуро на 17 ноември. Този конкретен случай не е първият път, когато Венецуела иска да напълни портфейлите на пенсионирети с Petro. Както бе съобщено през декември миналата година, Венецуела тогава автоматично преобразува годишните бонуси на пенсионерите в Petro.

Petro – бъдещето на венецуелската икономика?

Въпросната криптовалута за пръв път бе пусната за продажба преди февруари миналата година и предизвика безпокойство сред чуждестранните наблюдатели от самото начало. В края на август миналата година Petro вече беше заклеймен като непрозрачен актив, подкрепен от централизирано и затрупано с дългове правителство.

Все пак, националната криптовалута и криптовалутите като цяло все повече се разпространяват от местната власт.

Заместникът на Националното учредително събрание на Венецуела, Франсиско Тореалба, заяви, че според него всички фиатни валути ще бъдат заменени с криптовалути.

Говорейки за Венецуела, Тореалба заяви, че страната е изправена пред голяма промяна и Мадуро прави „голям принос“, създавайки Petro.

Cryptodnes. BG

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница