Във Венецуела ще плащат на пенсионерите в криптовалута

Президентът на Венецуела, Николас Мадуро, обяви, че коледният бонус на пенсионерите в страната ще им бъде изплатен в националната криптовалута Petro.

Профилът в Twitter на местния информационен бюлетин Venepress съобщи за забележките на Мадуро на 17 ноември. Този конкретен случай не е първият път, когато Венецуела иска да напълни портфейлите на пенсионирети с Petro. Както бе съобщено през декември миналата година, Венецуела тогава автоматично преобразува годишните бонуси на пенсионерите в Petro.

Petro – бъдещето на венецуелската икономика?

Въпросната криптовалута за пръв път бе пусната за продажба преди февруари миналата година и предизвика безпокойство сред чуждестранните наблюдатели от самото начало. В края на август миналата година Petro вече беше заклеймен като непрозрачен актив, подкрепен от централизирано и затрупано с дългове правителство.

Все пак, националната криптовалута и криптовалутите като цяло все повече се разпространяват от местната власт.

Заместникът на Националното учредително събрание на Венецуела, Франсиско Тореалба, заяви, че според него всички фиатни валути ще бъдат заменени с криптовалути.

Говорейки за Венецуела, Тореалба заяви, че страната е изправена пред голяма промяна и Мадуро прави „голям принос“, създавайки Petro.

Cryptodnes. BG

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times