В Русия обмислят ограничени ядрени удари по цели в Европа на страни от НАТО (ВИДЕО – БГ СУБ)

//

 

Русия удря ядрено по Англия, Германия, Полша, щаба на НАТО в Брюксел и евентуално САЩ?!

В руската преса се разраства дискусията относно възможното използване на ядрени оръжия срещу цели в Европа. Фронтмени са двама водещи политолози – Сергей Караганов и Дмитрий Тренин. Ако първите им статии на тази тема се появиха в авторитетни интернет издания, сега техните призиви за нанасяне (при определени условия) на ограничен ядрен удар по страните от НАТО в Европа се разпространяват от държавната агенция РИА Новости и се обсъждат от държавен телевизионен канал Русия 1. Това показва, че то вече не е просто частно мнение, макар и на много влиятелни хора, а наратив, популяризиран от самата руска държава.

 

Логиката е такава: доколкото САЩ открито поставят цел за унищожението Русия и по пътя към нея използват всичко наред, без самоограничение, то Русия е в правото си да разглежда това като угроза за своето съществуване и да задейства ядрената си доктрина; но доколкото директен удар по САЩ би довел до Апокалипсис, то Русия може да нанесе удар не по тях, а по техните сателити в Европа, което няма да предизвика ответен удар на САЩ по Русия, тъй като това няма да е заплаха за сигурността на САЩ, а за европейците не им е жал.

 

В разказа политолозите Караганов и Тренин изразяват убеждението си, че само тогава американците наистина ще се замислят за своята уязвимост, само по примера на унищожените обекти в Европа, те ще се вразумят и ще отидат на някакъв диалог с Русия.

 

Това е сигнал към Запада, че Русия е готова да използва атомно оръжие, но за да избегне голяма ядрена война, ще проведе показателна ядрена атака по най-уязвимата част от Запада. Ясно е, че сметката се заключава в това, че подобна заплаха би изплашила страните от Европа и те ще помолят САЩ да снижат ескалацията.

 

И трябва да се признае, че в тази логика има резон: защо Русия, като ядрена държава, е длъжна да жертва живота на войниците си срещу противник, у когото има повече обикновени оръжия? И защо някаква си Полша или Великобритания, които сами не биха могли да издържат на война срещу Русия, трябва да са в безопасност, опосредствено нападайки ядрена държава?

 

Преди да се заплашва с ядрено оръжие обаче, трябва да се извърши демонстрационен удар по ненаселени части от сушата.

ВИДЕО

Олег Костадинов, Яндекс

 

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Сармат и Посейдон по Англия (ВИДЕО – БГ СУБ)

ПО ТЕМАТА

Прогноза или проект? Призраци на ядрена война и глобален глад в стратегията на САЩ (ВИДЕО)

Полк. Ричард Блек: САЩ водят света към ядрена война (ВИДЕО)

Сергей Караганов: Срещу нас е големия Запад, който рано или късно ще започне да се разпада (ИНТЕРВЮ)

Сергей Караганов: Не бих изключил ескалация към употреба на ядрено оръжие и конфликти извън Украйна – Живеем в съвсем нова стратегическа ситуация (ИНТЕРВЮ) ОБНОВЕНА Сергей Караганов: Безпокои ме растящата вероятност от термоядрен конфликт, в който човечеството ще свърши

Третата световна – Ядрена ли ще бъде? Караганов, вижте кой е той (ВИДЕО – БГ СУБ)

Медведев: Ядрен апокалипсис е доста вероятен, нашите противници разбират само езика на силата (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на