В случай на официален фалит в САЩ | Банковите фалити в САЩ и Г-7 едва сега започват | Европейската банкова система на ръба на катастрофа (+ВИДЕА)

⚠️В случай на официален фалит в САЩ

Текущият известен федерален дълг е 31,7 трилиона долара според уебсайта US Debt Clock (http://www.usdebtclock.org) , което е около 94 726 долара за всеки мъж, жена и дете, които са граждани към 24 април 2023г.

Размерът на федералния дълг е толкова голям, че никога не може да бъде изплатен в сегашната си форма.

Каква организация би наблюдавала изпълнението на фалита по дълга на федералното правителство на САЩ и какво разрешение ще им бъде дадено да се справят със ситуацията? Не се предлагат никакви предложения, когато мащабът му е числено вцепеняващ, тъй като САЩ използваха дълга като предпочитано лекарство за предозиране на фискалната реалност.

Някои резултати ще бъдат понижен рейтинг на федерални облигации от трите частни агенции за рейтинг на облигации, където реалността на по-високите лихвени проценти, предлагани по новоемитирания федерален дълг, не може да бъде пренебрегната. Съкращенията на разходите на федералното правителство под някаква форма ще се изискват от реалностите на икономическото право, което включва намаляване на броя на федералните служители, премахване на федералните агенции, намаляване и реформиране на военните бюджети, продажба на собственост на федералното правителство, делегиране на федерални програми на щатите и реформиране федералните програми за права на Medicaid, Medicare и Social Security. Данъчните приходи на федералното правителство за изплащане на известния дълг с лихвите ще нарастват като процент от бъдещия федерален бюджет за всяка година.

❗️Едно реално въздействие от фалит на федералния държавен дълг би било, че щатският долар вече няма да бъде световната резервна валута, като доларите в много национални резервни банки ще се върнат в САЩ. Да държиш долари ще бъде като да държиш горещ картоф. Държави, притежаващи федерални дългови книжа – като Китай (859 милиарда долара), Великобритания (668 милиарда долара), Япония (1,11 трилиона долара) и други според числата от януари 2023 г., публикувани от Министерството на финансите на САЩ – както и много взаимни фондове и други ще видят техните притежания да намаляват по стойност, което води до разпродажба в размери, които човек не може да си представи в мащаб и време. Много притежатели на взаимни фондове като ❗️пенсионери, градски и щатски пенсионни системи и притежатели на сметки 401(k) ще бъдат засегнати от това разгръщащо се събитие.
Източник: https://mises.org/wire/event-official-us-bankruptcy

Банковите фалити в САЩ и Г-7 едва сега започват

интервю с Дейвид Морган

Банковите фалити едва сега започнаха. До края на тази година каскадният колапс на банковата система на САЩ ще стане още по-неистов и фалшивите обещания за твърдения, че „всичко е наред“ ще бъдат победени от страховитите викове на току-що паникьосаните маси, които отново глупаво повярваха на правителствените лъжи .

Историята, предвидимо, се повтаря. Виждали сме това падане и преди и всеки път нечестни държавни служители ни казват, че всичко е наред, чак до деня, в който колапсът стане твърде очевиден, за да го отречем. Разбира се, по това време активите на гражданите са били унищожени и осведомените правителствени служители ще са пренасочили всяка плячка, която могат да конфискуват, в собствените си подплатени джобове.

Цялото интервю с Дейвид Морган:

ВИДЕО

Европейската банкова система на ръба на катастрофа

В това видео се обсъжда възможността за банкова криза в Европа, потенциално по-лоша от финансовата криза от 2008 г. в САЩ. Тъй като европейските банки доминират в кредитирането и имат два пъти повече активи от американските банки, всеки проблем, който имат американските банки, вероятно е по-лош в Европа. Освен това може да се наложи да бъдат върнати 500 милиарда подаяния на централната банка от епохата на пандемията, което потенциално ще принуди банките да продават обезценени активи и ще разкрие дупките в техните баланси. ЕЦБ може да се колебае да отпечата повече спасителни трилиони, което може да принуди европейските банки да намалят заемите, потенциално хвърляйки Европа в дълбока рецесия.

ВИДЕО

ПО ТЕМАТА

Калифорния фалира!

Америка се готви да обяви фалит!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

До месец внасят Закона за приемане на еврото в парламента

Нови 24 държави искат да се присъединят към БРИКС

 

Последно от СВЯТ

Медведев нарече Байдън рептил

  Медведев нарече Байдън, Зеленски и още четирима западни политици рептилоиди Дмитрий Медведев е бивш президент и министър-председател, а