Германия с планове за Европейски Блокчейн Институт

Правителството на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия (NRW) обяви плановете си за създаване на Европейски Блокчейн Институт за изследване на технологията блокчейн в прессъобщение от 13 май.

Според министъра на икономиката на NRW, Андреас Пинкварт, Европейският Блокчейн Институт ще бъде основан в град Дортмунд по-късно тази година в рамките на Института за материални потоци и логистика (IML) във Фраунхофер.

В прессъобщението се казва, че блокчейн критиците изразиха загриженост относно количеството енергия, консумирана от копаенето на биткойн (BTC). Пинкварт се обърна към тези опасения и похвали ползите от технологията блокчейн, като каза:

Тази технология може да бъде безопасна, децентрализирана, достъпна и когато се използва правилно, не е твърде енергоемка.

Според прессъобщението, Европа стои зад САЩ в напредъка на блокчейн и “трябва да навакса”, което е цел за NRW и да се надяват да бъдат водещи в постигането на този напредък.

Както се съобщава, директорът на Ripple за регулаторни отношения, Райън Загоне, коментира на Consensus 2019 необходимостта САЩ да бъде водеща в прилагането на блокчейн и крипто инфраструктурата:

Има дискусия във Вашингтон около това, че 5G се доминира от чуждестранни фирми и САЩ, които разчитат на чуждестранни технологии и чуждестранни експерти. С блокчейн и крипто, мисля, че има признание сега, че те ще бъдат част от бъдещата ни инфраструктура… както за националната сигурност, така и за икономическата перспектива, че САЩ са лидер в  сферата.  

Cryptodnes. bg

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница