Голям китайски университет създава блокчейн изследователски център

Един от най-селективните университети в Китай, Fudan University, открива изследователски център за блокчейн, според съобщение, публикувано на 15 февруари.

Fudan University създаде Shanghai Blockchain Engineering Technology Research Center (SBETRC) в сътрудничество с Zhongan Online Property Insurance Co., Ltd. и Shanghai Zhongren Information Technology Co., Ltd.

Центърът ще извършва фундаментални изследвания на технологията блокчейн, ще демонстрира нейното приложение, както и ще осигури свързано обучение за таланти. Създаването на SBETRC ще продължи да насърчава развитието и растежа на блокчейн индустрията в Шанхай и предполагаемо улеснява развитието на икономиката на големия град.

Други китайски университети също интегрираха блокчейн в своите програми за стипендии. През януари, в сътрудничество с фирмата за блокчейн плащане, Ripple, Институтът за изследване на финтех в пекинския университет Tsinghua (THUIFR) обяви програмата за стипендии за научноизследователска дейност в областта на блокчейн (BRSP). Според съобщенията, програмата има за цел да обедини най-добрите студенти в Китай през 2019, за да проучи глобалните регулации на блокчейн и развитието на индустрията.

По-рано този месец, THUIFR се присъедини към глобалната университетска инициатива за изследване на блокчейн (UBRI), първоначално пусната през юни 2018, която подкрепя академичните изследвания, техническото развитие и иновациите в блокейн, криптовалутите и дигиталните плащания.

Cryptodnes.bg