Джак Дорси твърди, че криптовалутите са бъдещето на глобалните разплащания

Главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси намекна, че харчи 10,000 долара на седмица за Биткойн на подкаста “Tales from the Crypt” на 4-ти март.

В подкаста Дорси говори за това как е започнал да експериментира с Биткойн и какви паралели вижда между криптовалутата и Twitter.

Говорейки за “Stacking Sat Saturday” – тенденция, при която потребителите купуват по $ 25 в BTC всяка седмица, за да покажат растящото приемане на криптовалути – Дорси заяви, че “[той] видял, че [Stacking Sat Saturday] в Twitter […] Бих участвал но вече съм превишил лимита си за CashApp. Вече не мога да купувам.”

Въпреки че той не е посочил точната сума, максималният седмичен лимит за покупка на Биткойн на CashApp е $ 10,000. Освен това той коментира, че може да се присъедини към Stacking Sub следващата събота, тъй като ограниченията са за седмица.

Дорси е известен с убеждението си, че Биткойн е местната валута на интернет. Той заяви в подкаста на Джо Роган миналия месец, че “[BTC] е нещо, което е родено в интернет, което е било разработено в интернет, което е било тествано в интернет … Тo е от интернет.”

Коментарите на Дорси в подкаста потвърдиха предишно изявление, направено в средата на май миналата година, когато той заяви, че виртуалните валути са бъдещето на легитимните средства за глобални плащания.

През февруари главният изпълнителен директор разкри, че единственото крипто, което притежава, е Биткойн. На въпроса за особеностите на BTC, които най-много вълнуват Дорси, той отново посочи потенциала на криптовалутата да се превърне в глобална валута.

Наскоро Юджийн Касперски, главният изпълнителен директор на гиганта за киберсигурност Kaspersky, заяви, че вярва, че в бъдеще – “може би след 100 години” светът ще бъде обединен под единно правителство, което ще има единствена, цифрова валута. Kaspersky обаче твърди, че “криптовалутите са страхотна идея, но светът все още не е готов за тях.”.

Cryptodnes.bg

Последно от СВЯТ

ВИДЕО на деня

    Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса   Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times