Дъвката: Аспартам, каучук и пластмаса – безопасна ли е любимата ви дъвка ? (ВИДЕО)

/

(Natural News)

Милиони хора използват дъвки ежедневно, за да освежат дъха си. Но много конвенционални дъвки са така осеяни с токсини, че ако знаете какво има наистина в тях, може да се замислите, преди да закупите друг пакет.

Исторически, дъвките са били използвани в лекарствена форма, а не като лакомство, тъй като основата за дъвки е била получавана от естествени дървесни смоли и аромати, извлечени от естествени билки и подправки. Днес, историята е съвсем различна, тъй като много популярни марки дъвки са пълни с пластмаси, каучук и синтетични подслаждащи компоненти.

Преди няколко години, Discovery Channel излъчи сегмент за съвременните дъвки, който разказа малка част от историята. Този видеоклип от един епизод на „Как се прави“ на английски, показва, че днешните дъвки не са това, което бяха преди.

В случай, че сте го пропуснали, ето какво казва разказвачът за розово-мазната слуз, преработена в дъвки за деца:

„Традиционно, основата на дъвката идва от смола на дърво. Днес тя е синтетична, изработена от пластмаса и каучук.“

Точно така: пластмаси и каучук. Пластмасите, както много от нашите читатели знаят, са извлечени от петрол (нефт). Много от тях са свързани с причиняване на хормонални смущения и рак. Това е последното нещо, което децата или възрастните трябва да дъвчат, и все пак това е, което почти всички големи производители на дъвки използват днес.

Синтетичните бази на дъвки съдържат подобно на PVC лепило, разкрива разследване

Компанията William Wrigley Jr., която е един от най-големите производители на дъвки в света, признава директно на своя уебсайт, че използва „синтетични материали за основа на дъвки“. Но това не очертава точно това, което са тези материали.

Разследване, проведено от Health Wyze Report разкрива, че много промишлени бази на дъвки съдържат токсични съставки като еластомери, смоли (синтетични), пластификатори и различни пълнежи. Тези съставки обикновено се скриват като „търговска тайна“, но разследването разкрива това, което за някои от тях.

Това, което разкрива Health Wyze Report, поне за един производител на основа за дъвки, базирания в Китай, Wuxi Yueda Gum Base Manufacture Co., Ltd., е, че той използва поливинилацетати, които също вървят с името на „Лепилото на  дърводелеца“ (Carpenter’s glue).

Други синтетични добавки в основи за дъвки включват глицерол естер на колофон, който се използва в лакове, както и причиняващи рак талк и получен от петрол парафин.

Придържайте се към дъвки, които не са ГМО и използват природен цикъл без синтетични подсладители

След това идва и аспекта на подсладителя, тъй като повечето от продаваните дъвки съдържат спорната добавка подсладител, аспартам. Или това, или са пълни с генетично модифициран (ГМ), царевичен сироп и / или от захарно цвекло, и двете от които са токсични за човешкото здраве.

„Дъвката е един от най-токсичните достъпни продукти и е трудно да се знае какво точно съдържа, поради неясните термини като „база за дъвка“ и „изкуствени аромати“, обяснява The Health Wyze Report. „Тези отразени търговски тайни и съставките вероятно са направени от стотици други съставки, които те не желаят да разкрият. Производителите твърдят, че клиентите нямат право да знаят.“

И така, какво можете да направите, за да избегнете всичко това? Придържайте се към естествени дъвки, които използват естествени основи за дъвка и не съдържат синтетични подсладители.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на