Жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Живущата в Глазгоу Джен МакАдам твърди, че привържениците на предполагаемата пирамидална схема OneCoin я заплашват със смърт, главно чрез Facebook. Заплахи за смърт, докладвани в полицията

На 14-и октомври BBC споделиха, че Джен МакАдам, измамен инвеститор в дигиталната валута OneCoin, съобщи на полицията в Шотландия за множество смъртни заплахи. МакАдам твърди, че заплахите са част от координирана атака от поддръжници на OneCoin, добавяйки:

„Ужасяващо е, тормозът е изключително неприятен и заплахите са много реални за мен. Аз винаги гледам през рамото си. Това влияе на здравето ми, но няма да се откажа, докато аз и хилядите други жертви на OneCoin като мен, не видят някаква форма на справедливост.“

МакАдам, която е част от подкаста „Cryptoqueen“, който разследва предполагаемата пирамидална схема, е инвестирала хиляди долари от собствените си пари в схемата. На по-късен етап тя дори е убедила семейството и приятелите си да направят същото, които заедно влагат около $277 000. Тя каза:

„Знам, че в различните групи жертви по света, хора също като мен са засегнати. Те инвестираха спестяванията си,  теглиха втори жилищни ипотеки и убедиха приятелите и семейството си да се включат и се чувстват толкова ужасно, колкото и аз, защото всички бяхме излъгани.”

МакАдамс добави, че в Обединеното кралство предполагаемо има около 70 000 жертви на OneCoin, „но има чувството, че никой не се интересува от тях“.

Основателите на OneCoin бяха арестувани

През март 2019 г. бе съобщено, че окръжният прокурор на САЩ повдигна обвинения за основателите на предполагаемата крипто Понци схема, която включваше промотиране на дигиталната валута OneCoin.

Съобщава се, че роднините и основателите на OneCoin, Константин Игнатов и сестра му Ружа Игнатова, са арестувани на 6 март 2019 г. в Лос Анджелис. Братът и сестрата бяха обвинени в различни видове измами, включително такива с ценни книжа и пране на пари.

Cryptodnes. bg

Последно от СВЯТ