Ето какво се случва 60 минути след изпиване на кутийка Кока-Кола

/

(Natural News)

Почистването на тоалетната чиния е евтино и лесно с една кутийка Кока-Кола. След като колата преседи в тоалетната чиния в продължение на час, въглеродната и фосфорна киселина вършат работа, оставяйки след себе си тоалетна чиния без натрупана мръсотия!

Когато същата тази кутийка с кола се излива в устата и надолу по хранопровода на човек, се случва много по-сложна верига от събития. След като изгаря своя път надолу по гърлото и оставя след себе си покритие от карамелово оцветяване по зъбите, колата започва своето хранително унищожение вътре в тялото.

За 60 минути кутийката кола качва тялото на увеселително влакче, напрягайки черния дроб, покачвайки кръвната захар, ускорявайки производството на лоши мазнини и ограбвайки тялото от полезни хранителни вещества.

С 1,6 милиарда порции Кола продавани по целия свят всеки ден, не е чудно защо сърдечно-съдови заболявания, недохранване, дехидратация, диабет и затлъстяване, бавно убиват хора.

Лекарите често съветват пациентите със затлъстяване да спрат да ядат мазнини, но много мазнини са полезни за сърцето и мозъка, като например омега-3 мастни киселини. На всичко отгоре, избягването само на мазнини игнорира един от най-тихите извършителите на наддаване на тегло и заболяване – високо фруктозен царевичен сироп.

Вместо да пиете отравящи газирани напитки, пийте хидратираща чаша ВОДА.

Газираните напитки ограбват тялото от хранителни вещества и натоварват черния дроб

Високофруктозният царевичен сироп (HFCS) се намира в най-различни преработени храни, подправки и сладки напитки. Той се открива дори в алтернативни храни с „ниско съдържание на мазнини“, които хората са подвеждани да закупуват за намаляване на теглото.

Работата е такава, че: HFCS НЕ е като глюкозата. Глюкозата бива разпознавана от тялото, метаболизира се от клетките и по-лесно се използва за производство на енергия, докато, високофруктозният царевичен сироп се разгражда до глюкоза и фруктоза, което затруднява организма да го използва.

Фруктозата, която е разградена, също така, няма нищо общо с фруктозата в плодовете. Плодовете имат фибри, които предотвратяват  абсорбирането на прекалено много фруктоза. HFCS не съдържа фибри. Тя наводнява тялото, без отчетност или баланс, натоварвайки черния дроб. HFCS често се консумира с други изкуствени подсладители, които са там, само за да подобрят вкуса на продукта. Този поток от токсини е труден за кръвта, кожата и детоксикиращите органи.

HFCS в крайна сметка се метаболизира в черния дроб по подобен начин на етанол, открит в алкохолна напитка. След като фруктозата наводни черния дроб, той се обърква и произвежда куп лоши мазнини. Когато тялото е „опиянено“ от високо фруктозния царевичен сироп, мозъкът никога не получава сигнал, че то е пълно. Това може да накара човек да яде и пие повече, добавяйки проблеми с увеличаване на теглото.

60 минути злоупотреба

През първите 10 минути на пиене на една кока-кола, 10 супени лъжици захар навлизат в организма. Това е 100% от препоръчителния дневен прием на човек. Човек може да търпи тази крайна сладост, само защото гниещата зъбите фосфорна киселина компенсира сладостта.

След изминаване на 20 минути, кръвната захар се покачва, което води до прилив на инсулин. След като фруктозата се шири необуздано и остава неабсорбирана, черният дроб работи извънредно, като изтегля захарните молекули и ги превръща в лоши мазнини.

До 40 минути, абсорбцията на кофеин е на максимум. Кръвното налягане на човек се покачва и зениците се разширяват. Това подбужда черния дроб да изхвърлят повече захар в кръвта. В последствие аденозиновите рецептори на мозъка са блокирани, карайки човека да се чувства буден.

Пет минути по-късно производството на допамин се покачва в мозъка, придавайки на човек чувства на удоволствие, което го пристрастява да иска повече.

След един час, фосфорната киселина, която е проправила своя път през системата, е изтеглила жизненоважни хранителни вещества от организма. Калций, магнезий и цинк се свързват с фосфорната киселина в тънкото черво.

След това, калций, магнезий, цинк, електролити и вода, се уринират извън тялото и се пропиляват. Колата не само е пристрастила мозъка към проклятието си, но също е причинила образуването на лоши мазнини, скокове в кръвната захар, промени в кръвното налягане, обезводняване и загуба на хранителни вещества за градеж на костите!

С кулминацията на един час, човек започва да има захарен срив. Появяват се раздразнителност и умора. Костите са лишени от жизненоважни хранителни вещества и системата е оставена обезводнена.

Това са 60 минути злоупотреба, и това се случва с всяка кутийка безалкохолна напитка.

Превод: Био Поглед

През 1965 г. Кока-Кола за първи път е произведена в Пловдив, което прави България първата страна от бившия социалистически лагер, която произвежда продукта.

След стотиците хиляди ракови случаи, регистрирани от края на 70-те години до днес, причинени от редовен прием на силно канцерогенните овкусители Аспартам, Acesulfamе-K, Захарин, NutraSweet (Neotame) и техните производни в „диетичните“ продукти на PepsiCo, The Coca Cola Company (Diet Coke, Light, Sugar Free, Zero) и Wrigley (дъвките Orbit, Winterfresh, 5 Five, Airwaves, Extra и др.), продуктите „без захар“ завинаги остават в „черния списък“ на научната общност. Наскоро нови факти, продукт на независими лабораторни изследвания, поръчани и контролирани от здравните органи в САЩ разпалиха отново дискусията за продуктите на гигантите-монополисти – оказа се, че продуктите на Pepsi и Coca-Cola са канцерогенни дори в класическите си, „чисти“ варианти, които не съдържат заместители на захарта. Това се дължи на изкуствения оцветител „карамел“ (E150d), съдържащ се в огромни количества и в двете напитки, допринасящ за тъмната им окраска. След като съдържащия се в изкуствения оцветител 4-methylimidazole (4-MEI) бе обявен за клинично доказан канцероген от съда в Калифорния, съдът също така задължи двете компании или да променят формулата си, или на етикетите на напитките си да поместят видимо предупреждение за опасността от развиване на раково заболяване, сходно с предупрежденията на кутиите цигари.

Днес сами виждате резултата от тези предупреждения!!

Активната съставка на кока-колата е ортофосфорната киселина. Поради нейната висока киселинност цистерните, използвани за транспортиране на концентрат на кока-кола трябва да бъдат оборудвани със специални резервоари, предназначени за висококорозионни материали.

Нека надникнем в „анатомията” на един от най-рекламираните продукти на компанията „Кока-Кола” – Coca-Cola Light без кофеин. Тази напитка съдържа Aqua carbonated, E150d, E952, E950, E951 , E338, Е330, Аromas, Е211.

Aqua carbonated – това е газирана вода. Тя възбужда стомашната секреция, повишава киселинността на стомашния сок и провокира метеоризъм – обилно отделяне на газове. Освен това, използва се не изворна вода, а водопроводна, преминала през специални филтри.

E952 – цикламова киселина и нейните натриеви, калиеви и калциеви соли. Заместител на захарта. Цикламатът е синтетичен химикал, има сладък вкус, който 200 пъти превишава сладостта на захарта, използва се като изкуствен подсладител. Бил е забранен за използване в хранителни продукти, тъй като представлява канцероген, предизвикващ ракови заболявания. През 1969 г. по нареждане на Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствата бил забранен за използване на територията на САЩ, тъй като той, както захарина и аспартама, предизвиква в плъховете рак на пикочния мехур. В същата година бил забранен и в Канада. През 1975 г. забраната обхванала и Япония, Южна Корея и Сингапур. Забранен е за използване в производството на напитки в Индонезия. През 1979 г. Световната здравна организация, кой знае защо, реабилитирала цикламатите, признавайки ги за безвредни.

E150d – оцветител, получава се по пътя на преработката на захар при определени температури, с добавяне на химически реагенти или без тях. В случая с кока-колата се добавя амониев сулфат.

E950 – калиев ацесулфам. 200 пъти по-сладък от захарозата. Съдържа метилов етер, който влошава работата на сърдечно-съдовата система, и аспарогенова киселина, която оказва възбуждащо действие на нервната система и може, с времето, да предизвика привикване. Ацесулфамът се разтваря лошо. Продуктите с този подсладител не се препоръчват за употреба от деца, бременни и кърмещи жени.

E951 (аспартам) – заместител на захарта за болните от диабет. Химически е неустойчив: при повишаване на температурата се разпада на метанол и фенилаланин. Метанолът е много опасен: 5-10 мл са способни да доведат до гибелта на зрителния нерв и необратима слепота, 30 мл могат да предизвикат смърт. В топлите газирани напитки аспартамът се трансформира във формалдехид, който е изключително силен канцероген. Документално потвърдени са редица случаи на отравяне с аспартам: загуба на съзнание, главоболие, умора, виене на свят, повдигане, силно сърцебиене, увеличение на теглото, раздразнителност, тревожно състояние, загуба на паметта, мъгливо зрение, припадъци, загуба на зрение, болки в ставите, депресия, спазми, заболявания на детеродните органи, загуба на слуха. Аспартамът може също да провокира следните заболявания: тумор в мозъка, множествена склероза, епилепсия, базедова болест, хронична умора, болести на Паркинсон и Алцхаймер, диабет, умствено изоставане и туберкулоза.

E338 – ортофосфорна киселина. Предизвиква раздразване на очите и кожата. Използва се за производството на фосфорнокисели соли на амоняка, натрия, калция, алуминия, а така също за органичен синтез, в производството на активен въглен и киноленти, за производството на огнеупорни материали, керамика, стъкло, торове, синтетични миещи средства, в медицината, металообработването, текстилното производство, нефтената промишленост. Хранителната ортофосфорна киселина се използва в производството на газирана вода и за получаване на съставки за сладкарски изделия. Известно е, че ортофосфорната киселина пречи на усвояването на калция и желязото от организма, което може да доведе до отслабване на костната тъкан, остеопороза. Други странични ефекти са жажда, обриви по кожата.

Е330 – лимонена киселина. Широко разпространена е в природата. Използва се във фармацевтичната и хранителната промишленост. Солите на лимонената киселина (цитрати) се използват в хранителната промишленост в качеството на киселини, консерванти, стабилизатори, а в медицината – за консервиране на кръв.

Аromas – неизвестно какви ароматни добавки.

Е211 – натриев бензоат. Използва се в производството на някои хранителни продукти, в качеството на бактерицидно и противогъбично средство. Към тези продукти се отнасят мармаладите, плодовите сокове, плодовите йогурти. Не се препоръчва за употреба от астматици и хора, чувствителни към аспирина. Изследване, проведено от британския професор Питър Пайпър, открило, че това съединение нанася значителна вреда на ДНК. По думите на Пайпър, натриевият бензоат, който е активен компонент в консервантите, използвани в повечето газирани напитки, не унищожава ДНК, но ги деактивира. Това може да доведе до цироза на черния дроб и дегенеративни заболявания, например, болест на Паркинсон.

Елитът иска да сте послушни, отслабени и с повредено мислене. Добра визия за добър работник и консуматор – тоест отличен гражданин, продуктивен.

Блог,ЗЕПИР

Последно от БЪЛГАРИЯ