Житейските правила на Маргарет Тачър

71-вият премиер на Великобритания умира на 88 години

1. Няма никакъв, дори най-малък смисъл да бъдеш жалка мека субстанция в креслото.

2. Онова, което е нужно на Британия, е желязна лейди.

3. Няма да кажа, че ми е провървяло. Просто съм го заслужила.

4. По принцип ми трябват десет секунди, за да си съставя мнение за един мъж, и след това то рядко се променя.

5. Всичко в живота си дължа на баща си и това е много интересно, тъй като онези неща, които съм усвоила в малко градче, в много скромно семейство, това са именно нещата, които, струва ми се, ми помогнаха да победя на изборите.

6. Ако онези, които ме критикуват, видеха как крача по вълните на Темза, те биха казали: това е защото, тя не умее да плува.

7. Според мене консенсусът е процесът, при който човек се отказва от своите убеждения, принципи, ценности и стратегии. Той е онова, в което никой не вярва и което никой не спори.

8. Разбира се, баналностите съществуват. Те съществуват просто защото отразяват истината.

9. Страстта към победа я има във всеки от нас. Волята за победа е въпрос на тренировка. Методът на победата е въпрос на честта.
10. Ако аз се изправя сама срещу 48, ще съжалявам тези 48.

11. Америка не е новият Йерусалим. Нея не можеха да я създадат светци, а ако можеха, то едва ли тя щеше да процъфтява.

12. Ако искаш да прережеш гърлото си, не идвай при мене на превръзка.

13. Често обвиняват Нюрнбергския процес за това, че той бил „правосъдие на победителите“ И това е истина, защото той така и беше замислен.

14. Не съществува такова нещо като общество. Има отделни мъже, отделни жени, и има семейства.

15. Да лекуваш застарелите британски болести със социализъм е като да лекуваш левкемия с пиявици.

16. Всяка жена, която познава проблемите при воденето на домашното стопанство, е близо до разбирането на проблемите в управлението на страната.

17. Никой нямаше да помни за „добрия самарянин“, ако той имаше само благи намерения. Той имаше и пари.

18. Когато жената проявява характер, за нея казват „кучка“. Когато проявява характер мъжът, за него казват „отлично момче“.

19. Бившият съветски дисидент Владимир Буковски веднъж, спомняйки си руската поговорка, че ако не разбиеш яйцата, не може да приготвиш омлет, разказа, че е видял много разбити яйца, но така и не е опитал омлет.

20. В днешна Британия „Маркс и Спенсър“ победиха Маркс и Енгелс.

21. Да бъдеш могъща това е да си истинска лейди. Ако си налага да напомняте на хората, че вие сте такава, значи вие не сте такава.

22. Днес жената има много възможности да се изяви: някои от нас дори управляват страни. Но, ако трябва да сме честни, повече ни подхожда дамска чантичка, отколкото щик.

Издaтeлcтвo PACПEP

 

Правилата в живота на сър Шон Конъри

 

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница