Засякоха криптокралицата Ружа Игнатова на модно парти в Букурещ. Издирваната от ФБР българка била с променена външност след пластична операция. Как Ружа Игнатова измами света и след това изчезна

Издирваната от ФБР българка Ружа Игнатова свободно циркулира из Балканския полуостров с чужда самоличност и с изцяло променено лице след пластична операция.

До този извод стигна британският журналист Джейми Бартлет, който посвети няколко месеца на специално разследване за Би Би Си. Създателката на измамническата пирамида One Coin e в неизвестност от есента на 2017 г., а нейният брат Константин Игнатов, арестуван през март т.г., сключи споразумение с властите, като се признa зa винoвeн пo някoлкo oбвинeния, включитeлнo зa прaнe нa пaри и измaмa.

Лятната вила на Ружа Игнатова в Созопол е на 2 етажа с едноетажна пристройка, открит бар, огромен басейн и с изглед към морето. На грандиозното парти след окончателното й завършване през лятото на 2017 г. богаташката привиква от Холивуд певицата Биби Рекса, чийто хонорар достига 1 милион долара. Тръгвайки по следите на криптокралицата, Джейми Бартлет идва и в Созопол, където седмици преди да потъне вдън земя, Игнатова вдига чутовно парти в чест на новопостроената си къща. Привилегията да разгледат лятната резиденция на милиардерката получават близо 80 души – както някои родни ВИП персони, така и нейни партньори в пирамидата за продажбата на измамническата криптовалута уанкойн, в която потънаха над 4 милиарда евро на лековерни инвеститори от цял свят. На същото парти рамо до рамо с Игнатова за снимки позира и Себастиан Грийнуд, съоснователя на One Coin, който бе арестуван в Тайланд през миналата година. Сред гостите на грандиозното парти са Евгени Минчев и Асдис Ран, а от Щатите пристигна американската певица Биби Рекса. Бърза справка на ПИК в агенцията, която движи изявите на 30-годишната изпълнителка, показа, че хонорарът й варира от 500 000 до 1 милион долара, като крайната цена зависи от местоположението на събитието, продължителността на ангажимента и др.

Разследването на Бартлет го отвежда в съседните ни Гърция и Румъния. Към Атина води последната следа, свързана с Ружа Милионерката. Според данни на ФБР тя е напуснала България на 25 октомври 2017 г. с полет на „Райънеър“ от София до Атина. След което следите й се губят…

Съдействие в разследването на Бартлет оказва частният детектив Алън Маклийн. Именно негови колеги от Атина се добират до доказателства, че въпреки подозренията, че е убита, най-издирваната българка е жива и здрава и пилее парите на милионите измамени от нея и кликата й хора. Според британския журналист съществуват и снимки на Ружа Игнатова, заснети в няколко скъпи ресторанта в гръцката столица. Пред детективите техните сервитьори потвърждават, че криптокралицата е била техен клиент по-рано през годината. Малко по-късно човекът на Би Би Си се натъква и на друга следа, която го отвежда към Букурещ. Там Бартлет посещава конкурс за красота. „Мъжете пиеха шампанско направо от бутилките, а всички ни гледаха по начин, който ни караше да се чувстваме много неудобно. По-късно разбрахме, че д-р Ружа Игнатова също е била там, на същото събитие, точно под носовете ни… Но променена с пластична операция, за да не бъде разпознаваема“, пише Джейми Бартлет в разследването си „Как Ружа Игнатова измами света и след това изчезна“, публикувано на сайта на Би Би Си.

Ретро. БГ

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница